Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy s vaječným likérem

Sváteční řezy s vaječným likérem jsou moc pěkné na pohled a skvěle chutnají. Kombinace krému z likéru a pařížské šlehačky je možná trochu překvapivá, ale lahodná. Řezy s vaječným likérem se stanou součástí vašich rodinných oslav.

Hodnocení receptu je 5,0 (190×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

15. 5. 2010 19:34

Suroviny pro 1 plech

1 plech

plech 30x40 cm

Nutriční hodnoty

Energie21 210 kJ / 5 069 kcal
Bílkoviny103,83 g
Tuky304,16 g
Vláknina24,85 g
Cholesterol 2,09 g
Sodík 979 mg
Sůl2,28 g
Sacharidy414,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Knihovnička receptů

Dobré rady ohledně šlehačky viz komentík:

Sodovka - 11.1.2011 13:19

Zuzka-Cobra - 10.3.2011 10:34

Výhoda 40% šlehačky nebo rostlinné Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženeme, tak uvedeme večer do varu obyčejnou šlehačku s cukrem a kakaem, a dáme ji vychladnout přes noc, nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

OliCe OliCe

12. 3. 2024 17:12

Chutné a nepříliš sladké. Ideální k nedělní kávě s návštěvou.

phanusov phanusov

22. 4. 2022 18:48

Vynikající! Dost špinavého nádobí, ale všem chutná. :-)

Pan_gril Pan_gril

19. 2. 2020 08:56

Výborné :-8

jahoda jahoda

26. 9. 2019 21:11

casino: Samozřejmě, že je rozdíl, jak uvádíte, já mám právě ráda tu lehčí formu ochucené kakaové šlehačky, proto ji takto nabízím v receptu. ;-)

casino casino

26. 9. 2019 21:03

Dovolím si upozornit, že v chuti je znatelný rozdíl mezi zde uvedenou NEVAŘENOU tzv. lehkou pařížskou šlehačkou a VAŘENOU pařížskou šlehačkou. Je to jako dudy a nebe :-8
Navíc, na tu vařenou lze použít i méně tučnou šlehačkou :yes:

jahoda jahoda

26. 9. 2019 19:54

Fikina: ... zkuste dát jednu 1 lžíci a uvidíte, jak to bude chutnat. Podle přidáte ještě trochu, nebo také ne. Záleží, jak kvalitní kakao máte a jak máte rádi kakaové krémy. Je to na chuti každého. Ať se podaří a jste spokojená.:yes:

Fikina

26. 9. 2019 19:41

Alzbetina Prk.: Dobrý večer, kolik prosím ty čokolády.Chtěla bych to udělat podle Vás. Děkuji

Alzbetina Prk.

7. 11. 2018 17:48

Mikulicova: Ušleháte ji i jen s kakaem, ale to je potom šlehačka s kakaem. Na pařížskou bych určitě svařila šlehačky s čokoládou na vaření nebo s ledovými kaštany a po vychlazení pak vyšleháte krásně hustou, opravdu pařížskou šlehačku

Mikulicova

7. 11. 2018 15:07

Dobrý den, potřebuju poradit. Koupila jsem dvě 40% šlehačky (bílé, ne pařížské), takže do nich budu přidávat kakao, jak je uvedené v receptu. Ale píšete: výhoda 40% šlehačky je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned Pařížskou šlehačku.
Znamená to tedy, že studenou šlehačku vyleju z kelímku, nasypu do ní kakao a můžu hned šlehat, když je to ta 40%? Nebo ji musím s kakaem svařit den předem? Děkuji.

Fokuska Fokuska

20. 3. 2018 17:52

Ten musím udělat, vypadá moc žravě!!!!:yes::yes::yes:

RubyRom RubyRom

12. 1. 2018 17:02

Vypadá to moc pěkně a hodně jedle :yes:

NADEI

17. 12. 2016 09:12

:yes: :yes: :yes: Pekla jsem už podruhé a opět slavily obrovský úspěch :-D skvělý recept :yes:

Masula Masula

19. 9. 2016 13:25

Řezy jsem upekla a byla jsem moc pochválená,byla to opravdu mňamka a přidala jsem i fotku:yes::-K

barnetice

14. 7. 2016 15:50

Vypada to lakave, zrovna jsem dopekla, tak zitra vyzkousim.:-)

ladus31 ladus31

10. 6. 2016 19:17

Je to lákavé a hned udělám na oslavu:-)Jen mě tu udivují některé otázky kuchařek-cukrářek:-O,přeci spoustu si domyslím a pokud je nezkušená-omlouvám se ;-)

1 2 3 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: skvělé řezy na oslavu řezy s vaječným konakem krém s vaječným likérem vaječné řezy co s vaječnými bílky řezy s vaječným likérem a pařížskou šlehačkou buchta s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku recepty s vaječným likérem super recepty na rezy zákusek s vaječným likérem řez s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku a šlehačky máslový krém s vaječným likérem pařížská šlehačka recept krem z vaječného likéru moučník s vaječným likérem řezy s vaječným řezy s vaječným koňakem a pařížskou šlehačkou s vaječným likérem

Suroviny: vejce, cukr moučkový, olej, voda, mouka polohrubá, kakao, prášek do pečiva, marmeláda, mléko, pudink vanilkový, koňak vaječný, máslo, cukr moučkový, šlehačka, cukr, kakao

TopRecepty.cz

Řezy s vaječným likérem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gpBD