Kvásek (z droždí - do buchet, rohlíků aj.)

cathleen Kuchařka:

Pro začátečníky 34 názorů

518
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Suroviny

Tekutina: mléko nebo voda
Nyní v akci
trocha cukru
droždí
mouka
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Odlijeme část odměřené tekutiny (100-150 ml) a ohřejeme ji třeba v mikrovlnce, musí být příjemně teplá, ne horká.

  2. Vmícháme cukr, droždí a tolik mouky, aby vzniklo řídké těstíčko. Necháme ho v teple vzejít, zvětšit objem = kvásek, který pak přimícháme k ostatním surovinám a tak vypracujeme kynuté těsto.

Poznámka

Každý dělá kvásek malinko jinak....někdo ho třeba, místo v misce, udělá přímo v důlku v mouce....

Popsaný způsob je vyzkoušený, vyjde vždycky a kuchařka hned vidí, jak kvásek v misce narůstá.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kvásek (z droždí - do buchet, rohlíků aj.)

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Pepa: iritovat by vás měly spíš ty houpavé teploty venku, ne recept :-)
    Je jakoby pokračováním kteréhokoliv receptu na kynuté těsto (z internetu nebo tištěné knihy), který začíná slovy:
    ....uděláme kvásek a po jeho vykynutí přidáme zbývající suroviny....

    Nedá se sem psát přesný poměr surovin, každý recept je má jiný.

    spagetka: jj, dopíšu:-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Pepa: kdybyste četl i komentáře, pak byste zjistil, že na stejný dotaz autorka odpovídala už 24.8.2010 v 15:25:33 ;-);-)

    cathleen: Ivi, asi bude lepší, když tu svou odpověď dopíšeš do poznámky, neb, jak vidno, komentáře čtou jen někteří ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Pepa Pepa(neregistrovaná)

    Takové "recepty" mě docela iritují. Jako to není žádný poměr droždí/mléko/cukr? Co si má začátečník vzít z pojmu: Vmícháme cukr, droždí a tolik mouky, aby vzniklo řídké těstíčko. Píšete o 100-150 ml tekutiny... ale kolik k tomu mám dát droždí a cukru? Na kolik je to těsta? To mám jako zkoušet? Mouku chápu, budu přidávat abych měl těsto správné konzistence. Ale já potřebuji kvásek a z tohoto "receptu" se prostě nedozvím, kolik mám dát mléka a droždí (poměr), aby mi vzniknul kvásek. Pro začátečníky tento "recept" určitě není, jak uvádíte v popisu :no:

    Odpovědět

  • Káťa Káťa(neregistrovaná)

    cathleen: díky, zkusím ;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(autor receptu)

    Káťa: myslím, že je to jedno. Dávám jen krystal, moučku doma prakticky neupotřebím, tak nemám;-)

    Odpovědět

  • Káťa Káťa(neregistrovaná)

    Jaký dáváte do kvásku cukr? Moučku nebo krystal? Nebo je to jedno?

    Odpovědět

  • Janka Janka(neregistrovaná)

    Chtěla jsem vyzkoušet jiný postup a tento se opět vydařil. Obvykle kvásek dělám podle tohoto návodu: http://www.suprbydleni.cz/udelat-kvasek/

    Odpovědět

  • Daniel Daniel(neregistrovaný)

    Díky moc nám to pomohlo ;-):-!:-!:-!:-!:-!:-p

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    :-(( kvásek dělám už po 4 a nikdy se ani nepohne :-D s kynutým těstem nebudeme kámoši :X

    Odpovědět

  • Adam Luzer Adam Luzer(neregistrovaný)

  • Petra 186 Petra 186

    :-))super! Poprvé mi tekl kvásek po topení :-D

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Ahojky :-) díky za tip, kvásek se povedl :yes: ...nechala jsem ho vyběhnout v mikrovlnce, Lucka :-)

    Odpovědět

  • Barkris Barkris

    Kvásek jsem dělala úplně poprvé. Ale já se ničeho nebojím a když jsem něco nevěděla, tak jsem skočila za babičkou a povedl se mi :-D díky moc za pomoc ;-) + bodíček ;-)

    Odpovědět

  • Barkris Barkris

    leňa : Langoše chci dělat zítra :-D

    Odpovědět

  • Rd Rd(neregistrovaný)

    Před odložením těsta posypte směs na kvašení moukou, kvásek je pak pevnější a výce nadýchannný :yes:

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo