jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  43 000  receptů

Kvásek (z droždí - do buchet, rohlíků aj.)

Kvásek (z droždí - do buchet, rohlíků aj.)
nahoru
Kvásek (z droždí - do buchet, rohlíků aj.) Kvásek (z droždí - do buchet, rohlíků aj.) Kvásek (z droždí - do buchet, rohlíků aj.) Kvásek (z droždí - do buchet, rohlíků aj.)
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook

Kategorie receptu Kategorie receptu:

Pro začátečníky

Suroviny:

Tekutina: mléko nebo voda
trocha cukru
droždí
mouka

Postup přípravy receptu

Recept je obecný, měl by spíš vysvětlit, co znamená v receptech často uváděný pokyn "uděláme kvásek". Množství cukru a droždí je dáno receptem na kynuté těsto, který se rozhodnete realizovat. Zahustíte to částí mouky, která je taktéž v receptu (tzn. pokud je psána hladká, dáte hladkou, když polohrubá, tak polohrubou) a na jakou hustotu - vidíte na 4. fotce u receptu. Asi jako na lívance nebo na kapání do polévky.

Doba, za jak dlouho kvásek vykyne, je závislá na teplotě okolního prostředí (v teple většinou 15-20 minut, v zimním období o něco déle). Když se podíváte na tu 4. fotku a pak na první, titulní, uvidíte, jak moc kvásek vyběhl.

Takže:

odlijeme část odměřené tekutiny (100-150 ml) a ohřejeme ji třeba v mikrovlnce, musí být příjemně teplá, ne horká.

Vmícháme cukr, droždí a tolik mouky, aby vzniklo řídké těstíčko.

Necháme ho v teple vzejít, zvětšit objem = kvásek, který pak přimícháme k ostatním surovinám z daného (vámi vybraného) receptu a tak vypracujeme kynuté těsto.

Poznámka

Každý dělá kvásek malinko jinak....někdo ho třeba, místo v misce, udělá přímo v důlku v mouce....

Popsaný způsob je vyzkoušený, vyjde vždycky a kuchařka hned vidí, jak kvásek v misce narůstá.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
5 18 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Kvásek (z droždí - do buchet, rohlíků aj.)"

autor: cathleen
vloženo: 24.01.2016 08:13:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pepa: iritovat by vás měly spíš ty houpavé teploty venku, ne recept smajlik
Je jakoby pokračováním kteréhokoliv receptu na kynuté těsto (z internetu nebo tištěné knihy), který začíná slovy:
....uděláme kvásek a po jeho vykynutí přidáme zbývající suroviny....

Nedá se sem psát přesný poměr surovin, každý recept je má jiný.

spagetka: jj, dopíšusmajlik

autor: spagetka
vloženo: 24.01.2016 06:23:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pepa: kdybyste četl i komentáře, pak byste zjistil, že na stejný dotaz autorka odpovídala už 24.8.2010 v 15:25:33 smajliksmajlik

cathleen: Ivi, asi bude lepší, když tu svou odpověď dopíšeš do poznámky, neb, jak vidno, komentáře čtou jen někteří smajliksmajliksmajlik

autor: Pepa (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.01.2016 23:01:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Takové "recepty" mě docela iritují. Jako to není žádný poměr droždí/mléko/cukr? Co si má začátečník vzít z pojmu: Vmícháme cukr, droždí a tolik mouky, aby vzniklo řídké těstíčko. Píšete o 100-150 ml tekutiny... ale kolik k tomu mám dát droždí a cukru? Na kolik je to těsta? To mám jako zkoušet? Mouku chápu, budu přidávat abych měl těsto správné konzistence. Ale já potřebuji kvásek a z tohoto "receptu" se prostě nedozvím, kolik mám dát mléka a droždí (poměr), aby mi vzniknul kvásek. Pro začátečníky tento "recept" určitě není, jak uvádíte v popisu smajlik

autor: Káťa (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.11.2015 14:25:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen: díky, zkusím smajlik

autor: cathleen
vloženo: 18.11.2015 08:25:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Káťa: myslím, že je to jedno. Dávám jen krystal, moučku doma prakticky neupotřebím, tak nemámsmajlik

autor: Káťa (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.11.2015 22:48:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jaký dáváte do kvásku cukr? Moučku nebo krystal? Nebo je to jedno?

autor: Janka (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.08.2014 20:47:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chtěla jsem vyzkoušet jiný postup a tento se opět vydařil. Obvykle kvásek dělám podle tohoto návodu: http://www.suprbydleni.cz/udelat-kvasek/

autor: Daniel (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.05.2014 15:50:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky moc nám to pomohlo smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.05.2014 05:34:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik kvásek dělám už po 4 a nikdy se ani nepohne smajlik s kynutým těstem nebudeme kámoši :X

autor: Adam Luzer (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.04.2014 20:48:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

:D

autor: Petra 186
vloženo: 29.01.2014 17:43:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksuper! Poprvé mi tekl kvásek po topení smajlik

autor: Lucka (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.08.2013 17:05:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahojky smajlik díky za tip, kvásek se povedl smajlik ...nechala jsem ho vyběhnout v mikrovlnce, Lucka smajlik

autor: Barkris
vloženo: 09.05.2013 16:57:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kvásek jsem dělala úplně poprvé. Ale já se ničeho nebojím a když jsem něco nevěděla, tak jsem skočila za babičkou a povedl se mi smajlik díky moc za pomoc smajlik + bodíček smajlik

autor: Barkris
vloženo: 09.05.2013 16:05:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

leňa : Langoše chci dělat zítra smajlik

autor: Rd (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.08.2012 13:18:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Před odložením těsta posypte směs na kvašení moukou, kvásek je pak pevnější a výce nadýchannný smajlik

autor: Jitule (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.08.2012 19:18:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

děkuju moc poprvé jsem měla kvásek uzasny. SUPEEER TIPsmajlik

autor: leňa (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.09.2011 14:20:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

kvásek jsem se snažila dělat už několikrát a nikdy to nedopadlo, teď zadělávám kvásek podle toho dle receptu, tak mi držte pěsti ať se mi to pevede :) a můžem si dát langoše :D

autor: Dominik (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.04.2011 11:30:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc DÍK smajlik smajlik

autor: cathleen
vloženo: 30.08.2010 08:40:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Tak to moc gratuluju, michelle! Mám radost i za tebe.smajliksmajlik

autor: michelle76
vloženo: 28.08.2010 08:44:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji moc za pomoc, buchty se povedly. smajlik Sice to bylo stylem "patlám-matlám", ale výsledek byl nad mé očekávání. Příště už to bude určitě ještě lepší. smajlik michelle

autor: cathleen
vloženo: 24.08.2010 15:25:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Michelle, množství cukru a droždí je dáno receptem na kynuté těsto, který se rozhodneš realizovat. Zahustíš to částí mouky, která je taktéž v receptu (tzn. pokud je psána hladká, dáš hladkou, když polohrubá, tak polohrubou) a na jakou hustotu - mrkni na 4. fotku u receptu. Asi jako na lívance nebo na kapání do polévky.
Doba, za jak dlouho kvásek vykyne, je závislá na teplotě okolního prostředí (teď, v teple, asi čtvrt hodinky?). Když se podíváš na tu 4. fotku a pak na první, titulní, vidíš, jak moc kvásek vyběhl.
Přeji ti hodně úspěchů v pečení a pokud budeš mít jakýkoliv dotaz, klidně piš. Určitě ti někdo z nás tady odpovísmajlik

autor: michelle76
vloženo: 24.08.2010 13:06:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj, jsem začátečník a chybí mi tu v návodu kolik dát cukru, kolik kvasnic a jakou moukou to zahustit a jak dlouho čekat na to vykynutí. Chtěla bych to zkusit, ale takhle bych to dělala jen od oka. Nikdy jsem kvásek nezadělávala, prosím, připište to tam nebo mi poraďte. smajlik

autor: misza
vloženo: 01.06.2010 18:38:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Cathleen, moc děkuji za tento recept. Poprvé se mi povedl kvásek. smajlik +9smajlik

autor: zizala
vloženo: 19.05.2010 12:19:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já myslím, že kvasinky nemají moc rády světlo, proto se těsto přikrývá. Ten vzduch nevím...třeba ta speciální mísa na kynutí je takřka neprodyšně uzavřena a těsto vykyne smajlik

autor: cathleen
vloženo: 19.05.2010 11:21:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, myslím, že vzduch se ke kvásku dostane i skrz utěrkusmajlikA zakrytí kvásku nebo i kynoucího těsta slouží, podle mě, k udržení tepla v míse a zabrání i osychání těsta smajlik

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.05.2010 11:14:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já dělám kvásek jenom:tekutina,cukr,kvasnice.A v pořadu Sama doma říkala jedna pekařka,že se nemá zakrývat,prý kvasnice potřebují ke kynutí i vzduch.Já ho podle mamky a babičky taky ale přikrývám utěrkou,už asi 30let.

autor: hamanek
vloženo: 16.05.2010 13:38:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji za pěkný návod na kvásek.Nikdy jsem nedělala nic kynutého,protože jsem se obávala jak to dopadne.Zde je moc pěkný popis.Posílám bodíkasmajliksmajlik

autor: petrzelka
vloženo: 16.05.2010 12:34:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikDobře,že tady tento recept je.Vzpomínám si na svoje začátky a s kynutým těstem jsem dloho bojovala,než bylo dokonalésmajlik

autor: pipre
vloženo: 16.05.2010 12:08:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hambro, já to také tak pochopila, jen jsem ještě nezkoušela nechat vzejít kvásek bez přikrytísmajlik Jak vidím, lze i tak, hlavně nechat vzejít kvásek v teple.

autor: Hambro
vloženo: 16.05.2010 11:50:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik+4

autor: Hambro
vloženo: 16.05.2010 11:49:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Taky ji zakrývám. Prý je to kvůli tomu, aby se tam drželo teplo a pěkně vzešly kvasnice.

autor: pipre
vloženo: 16.05.2010 11:36:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Gathleensmajlik Já misku ještě ze zvyku od maminky zakrývám misku s kváskem utěrkou nebo ubrouskem, ikdyž teď nevím, proč smajliksmajlik+3

vloženo: 16.05.2010 11:15:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak to je přímo ukázkové pro ty co začínají s kynutým těstemsmajlikdávám bodsmajlik

autor: lemarti
vloženo: 16.05.2010 11:12:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Cathleen,děkuji za ten receptíksmajlikJá jsem měla s kváskem vždycky problém,tak vyzkouším ten podle tebesmajlikPrvní bodík posílámsmajlik


Přidat komentář

Váš komentář se na stránkách zobrazí až po jeho ověření kliknutím na odkaz v emailu, který vám ihned zašleme na vyplněnou emailovou adresu. Z daného počítače poté můžete psát další komentáře bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

jak se dela kvasek na buchty kvásek na kynuté těsto jak dlouho nechat vzejít kvásek rohlíky z kvásku jak nechat vzejít kvásek jak dlouho se dělá kvásek kvásek jak udělat kvásek na buchty kvasek do buchty recept na kvasek recept na kvásek na buchty jak zadělat kvásek vykynutý kvásek jak dlouho kyne kvásek jak připravit kvásek jak připravit kvásek z droždí kvásek ze sušeného droždí jak se dela kvasek z droždí kvasek navod kvasek do buchet jak udelat kvasek rohlíky bez droždí recept na kvásek z droždí za jak dlouho vzejde kvásek jak na kvásek jak se dělá kvásek jak dlouho nechat kvásek kvasek z drozdi jak udělat kvásek z droždí kvásek z droždí recept kvásek na buchtu kvásek droždí kvásek na langoše recept kvásek jak udelat kvasek ze suseneho drozdi vzešlý kvásek vzejít kvásek droždí kvásek kvasek na rohliky kvasek na buchty kvasek z kvasnic kvásek recept



Copyright © 2008 - 2016 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partner: Videorecepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty | Google+ | přihlášení přes Facebook
Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz