Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Seitan pro Lucasinku - domácí výroba

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

16. 5. 2010 18:18

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Seitan=glutén=pšeničná bielkovina.

Používame ako mäso.

Recept na domácu výrobu som kedysi vystrihla z novín, výstrižok som nemohla nájsť, ale popisujem, ako ho vyrábam ja.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Otan Tep

18. 1. 2012 00:12

Lucie:Bývalá přítelkyně ho také vyráběla ručně vždy jsem ho musel pořádně \"vyždímat\" já Vařila ho pokud byl v celku zabalený v utěrce hodinu.plátky cca 30 minut.Dalo se to jíst vždy záleží na dochucení .Dělám si takhle sám a mám rád ostřejší chutě .Takže to jde.

Lucie

3. 2. 2011 18:23

Jen to vaření v igeliťáku není příliš sťastné..Právě vařením se do seitanu dostane chuť zeleniny.A doba vaření by se měla protáhnout na 45 minut minimálně,aby byl dobře stravitelný.Jinak je super, že na seitan je tak pozitivní odezva :)hurá www.restaurace-zahrada.cz/privatni-makrobio-koucing.php

zuzun

12. 11. 2010 05:38

co to jeee? zajimavy, ukladam jestli nevadi, nevim jestli se jednou nebude hodit:yes:

magdalenka magdalenka

17. 8. 2010 09:00

Lucasinka, som veľmi rada tvojim fotkám, pretože takto je postup
výroby hneď zrozumiteľnejší a jasnejší. Zdravím!

Betynka, chutí podľa toho, ako ochutíš, je to vlastne indiferentná chuť pred úpravou.

Betyna

17. 8. 2010 06:46

Ještě nikdy jsem to nejedla... přemýšlím že vyzkouším, nedovedu si představit jak chutná

Lucasinka Lucasinka

16. 8. 2010 22:00

magdalenko, tak jsem konecne delala seitan a dala jsem ti sem par fotecek...cely fotopostup mam na svych straneckach, tak snad nevadi, ze si na obrazcich delam mensi reklamu :-8

tejaja tejaja

30. 5. 2010 09:48

Chodila som pred rokmi na kurz makrobiotiky a seitán sme robili tak, že sme vodu na vyplavenie škrobu striedali, raz teplú, raz studenú. Prvá voda so škrobom sa nevylieva, ale používa na zahusťovanie polievok a pod.

Lucasinka Lucasinka

16. 5. 2010 20:28

zizalo, seitan je vyborny, urcite ho zkus nebo si ho kup. Dnes uz se da sehnat ve vsech obchodech se zdravou vyzivou a najdes ho urcite v chladaku :) Taky je vyborny salam Salve nebo tempeh :-D

zizala zizala (moderátorka)

16. 5. 2010 20:24

:-O O něčem takovém jsem nikdy neslyšela...moc zajímavé ;-):yes:

magdalenka magdalenka

16. 5. 2010 19:15

Maris, náhodou je to celkom jednoduché, chutí mi to vysmažené v trojobale, akoby - bedla. A vyrábam všeličo...;-)aj teraz...pred tv a pc...

maris maris

16. 5. 2010 19:11

To jsou mi ale věci, magdalenko, co Ty všechno nevyrábíš;-):-)

Lucasinka Lucasinka

16. 5. 2010 18:29

Tak pristi tyden jdu do toho a pak hned poreferuju, jak se povedlo. Moc dekuju za receptik :-D:yes: bodik uz je prideleny :-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: jak vyrobit seitan domácí fondán seitan recepty seitan mouka seitan výroba špekáčků seitan recept vyroba domácího fondanu výroba domácích špekáčků domácí špekáčky výroba domácího salámu domácí sojanéza recept výroba šmakouna domaci salam jak vyrobit šmakouna domácí fondan recept jak se dělá seitan výroba riccoty recepty ze seitanu výroba šunky

Suroviny: mouka polohrubá, voda, sůl, cibule, omáčka sojová, libeček

TopRecepty.cz

Seitan pro Lucasinku - domácí výroba

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6WLz