Drobenka - žmolenka - posýpka atd.

Hella Kuchařka:

Množství na velký plech Pro začátečníky 17 názorů

519
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Suroviny

80 g Hery (másla)
Nyní v akci
80 g cukr krupice
Nyní v akci
160 g hrubé mouky
Recept si zatím oblíbilo 19 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vše smícháme dohromady ručně nebo mixerem. Pokud chceme mít drobenku bleskově hotovou, tuk rozehřejeme, vlijeme do cukru s moukou a lehce promícháme. Takto připravená drobenka se ale po upečení více na moučníku drobí a opadává.

  2. Každá kuchařka má svůj recept na drobenku, někdo preferuje mouku hrubou, někdo polohrubou, někdo dokonce hladkou. Někdo dává cukr hrubší, někdo cukr moučkový. Ale tuk by měl být vždy co nejlepší, velmi ovlivní celkovou chuť moučníku. I váhové poměry bývají různé, většinou se mouky dává tolik, kolik váží dohromady tuk a cukr.

  3. Velmi také záleží na tom, na co drobenku použijeme. Pokud posypáváme na koláči ovoce, které pustí šťávu, můžeme udělat drobenku s menším obsahem tuku. Pokud ji použijeme např. na loupáčky, měla by být mastnější, aby lépe na hladkém pečivu držela.

Poznámka

Někdy můžeme pro změnu do drobenky přimíchat trochu kokosové moučky nebo ořechů, velmi dobrou chuť udělá přidaný skořicový cukr. Velmi zajímavé chuťi docílíme, když drobenku nakonec zalejeme např. rumovým karamelem (http://www.toprecepty.cz/recept/4833-rebarborovy-k...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Drobenka - žmolenka - posýpka atd.

  • Hella Hella

    Gabriela: Děkuji, velmi mě to potěšilo!

    Odpovědět

  • Gabriela Gabriela

    :yes::-)):-K:-p rada navstevuji vase stranky mate to moc hezke

    Odpovědět

  • janek53 janek53

    S vanilkovým cukrem:-p

    Odpovědět

  • ferda30 ferda30

    Jednoduché a mooc dobré:-p;-);-):-K:-K

    Odpovědět

  • lenka lenka

    Já dělám posypku z dětské krupice a ještě na plechu to potom pokapu rumem, někdy uberu krupice a přidám jemně mletý kokos, taky dobrýýýýý

    Odpovědět

  • Lucie Lucie

    :yes: utíkám to zkusit:-))

    Odpovědět

  • lucie lucie

  • cardanka cardanka

    Hella:-K zde netřeba komentáře:-K;-):yes:6.bodík vše prokáže:-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    A čím je jí na koláči víc, tím je to lepší-alespoň u nás to tak funguje;-)Hello 5.bod:yes:

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Posýpku už dělám dlouho, ale ty komentáře zde jsou k nezaplacení:-! Novinka i pro mě.Super;-):-K:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Moc hezké :yes: Já dělám drobenku taky z hrubé mouky, ale jiný poměr - 100 g mouky a 70 g másla a 70 g cukru. Zrovna včera jsem pekla taky rebarborový:-)+:yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    jasně že jde přidat ledasco-např.ořechy,skořici atd:yes:

    Odpovědět

  • jana73 jana73

    Holky Super:-K, že jste začali dávat tyto rady do této kategorie:yes:, co já bych za to dala, když jsem začínala a mamka byla daleko:-)

    Odpovědět

  • Míla Míla

    Zrovna jsem dělala rebarborový koláč s žmolenkou. Já dělám z polohr. mouky a moje maminka z hladké mouky. Máte to krásné.:-p

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    jůůů,to je bezva,vypadá to jako čerstvě nastrouhaná cihla-sýr...+1:yes::-K:yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo