Celozrnná vegetariánská pizza - bez kynutí

LenkaVeolia Kuchař:

Doba přípravy: Příprava cca 1 hod + Pečení cca 15-20 min PT1H20M PT0H20M PT1H00M 1-? (po ochutnání už na ostatní většinou nezbyde) Pizzy 15 názorů

55
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Suroviny

Na 1 plech
Těsto
1 plný hrnek celozrnné mouky (nejlepší je špaldová)
3 lžíce olivového oleje
špetka soli
mletý kmín
voda (cca půl hrnku - dle mouky)
(alobal)
olej na potření
Obložení
(sýr)
mozzarellu
parmezán
1 pórek
2 plechovky rajčat
pizza koření
kečup
kdo chce tak olivy
česnek
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, oleje, soli, kmínu a vody (přidáváme postupně) ručně vypracujeme vláčné nelepivé těsto.

  2. Pórek omyjeme a nakrájíme, rajčata pečlivě vymačkáme od šťávy, sýr (pokud nemáme plátkový) nastrouháme.

  3. Na plech dáme alobal a lehce ho potřeme olejem.

  4. Těsto neválíme, ale po kouskách ho rozmačkáváme na alobal, dokud není plech pokryt tenkou vrstvou.

  5. Zapneme troubu na cca 200°C.
    Těsto pomažeme kečupem a lehce pokořeníme.

  6. Poklademe jej sýrem, pórkem, rajčaty, opět pokořeníme, pokapeme kečupem a posypeme parmazánem.

  7. Upečeme, vyndáme a necháme chvíli vychladnout.
    Dobrou chuť!

Poznámka

Musím vždy péct aspoň 2, můj muž - ač zeleninový nepřítel- zbaští celý plech na posezení:-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Celozrnná vegetariánská pizza - bez kynutí

  • kiki kiki(neregistrovaný)

    Hnus.. těsto bez chuti a nevhutnalo mi to..škoda surovin

    Odpovědět

  • Kačis Kačis(neregistrovaný)

    Dělala jsem včera z žitné mouky, musela jsem udělat dvojitou dávku, aby mi to vystačilo na klasický čtvercový plech a stejně to nevyzbylo do krajů :( Nicméně těsto super, teda mega tenké, ale křupavé a to mi chutná. Jen to asi bude lepší s droždím, aby trošku naběhlo, takhle moc nezasytí ;), ale na dietku dobrý nápad!

    Odpovědět

  • Pavla Pavla (neregistrovaný)

    Vynikající, jinou už nedělám :yes: S těstem se suprově pracuje :yes::-8

    Odpovědět

  • Jeny Jeny(neregistrovaný)

    Nepecte to, je to somarina, hodinu sa natrapite a nic z toho cesto sa lepi, neda sa vobec spracovat a nakoniec som to vyhodila, cize NEPIECT TO!!!!

    Odpovědět

  • marketa marketa(neregistrovaná)

    vynikající...já tuhle variantu dělám z hladké žitné mouky (pšenici nesmím) a super...sice se lepí, ale zvykla sem si :) vynikající, křupkavé...:-) navrch uvařím "omáčku" - loupaná rajčata, nakrájená rajčata, popř. trocha protlaku, koření na italské placky, čerstvý česnek...povařit, pak hodit na placku, na to olivy, bazalka a do trouby :):-p vynikající. ty eidamovo-vysočinové verze nemusíme..

    Odpovědět

  • Lilu Lilu(neregistrovaný)

    perfektná pizza:-p tip na cesto - vodu prilievať postupne, aby bolo cesto vláčne a ak sa pri roztláčaní na plech troška lepí, ponoriť prsty do múky a je to ok;-)
    veľmi chutné a zdravé pre deti (s dcérkou sme sa nazdobili, potom aj viac papá) aj "veľké deti"
    ďakujem

    Odpovědět

  • Frukko Frukko(neregistrovaný)

    Lenicko(omlouvam se za to tykani) hrozne moc dekuju za tenhle recept, doslova si mi zachranila veceri!! zrovna odzkouseno...nemela sem doma vpodstate nic a pritel mel hlad :/....improvizovala sem...dala sem normalni mouku pul hladke a pul polohrube, olej slunecnicovy, ani ten kmin sem nenasla....mrskla sem to na pecici papir :D..navrch sem dala kecup smichany s cesnekem, zbytky platkovych syru, olivy, rajcata a kousek sunky co zbyla.....a musim rict, ze to nebylo vubec spatny! testo krupavoucky, to my mame radi :) Priste zkusim origos s tou celozrnou moukou:))) jeste jednou dekuju za inspiraci :yes::-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Eliza: ďakujem ti za odpoveď, chcela som túto pizzu vyskúšať už dávno, ale odrádzalo ma to vysvetlenie, čisto celozrnná múka, bez bielej, je na takéto veci problematická. Ale ak píšeš, že viac robiť nebudeš, tak asi nebolo príliš dobré. :-8

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Terezko, také jsem přisypávala mouku (hladkou bílou), ale dělala jsem těsto v pekárně, takže jsem se s ním nijak nemordovala. Autorka píše, že se nemá válet, ale rozmačkat na plech, tak možná i má být řidší. Ale už ho dělat nebudu.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja

    Eliza:Eli, aké bolo to cesto ? ? Myslím konzistenciu, keď IlonaN píše, že robila podľa návodu a cesto bolo lepivé ?

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Těsto je po upečení trochu tužší...není vysloveně špatné, ale mám recept na lepší, i když ne celozrnné.:-)

    Odpovědět

  • IlonaN IlonaN

    Dnes jsem dělala tuto pizzu, přesně podle receptu, ale vůbec se mi nepovedla!;-( Těsto bylo pořád lepivé a musela jsem přisypávat hodně mouky. Po upečení byla jak podrážka, vůbec se to nedalo jíst:-((. Asi jsem udělala něco špatně, ale nevím co.:-S

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

  • Reny2 Reny2

    my taky posilame bodik...pizzy se muj syn muze uzrat...tohle je aspon trochu zdravejsi varianta a myslim,ze navrch si muze kazdy nalozit to,co najde v lednici...;-) Lucasinko,my taky mame brzy letet do CR,ale mam dost obavy aby ta nase nezbeda zase neprekazila nase plany :-( my ji porad domlouvame,ale to vis...priroda si poroucet neda...

    Odpovědět

  • Lucasinka Lucasinka

    mnam mnam....pristi tyden letim do Cech, tak koupim spaldovku a pustim se do teto uzasne pizzy. Bodik posilam hned :-K

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo