Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výpečky

S příchodem podzimu dáváme pomalu vale všem salátům i studeným jídlům. Zima si zkrátka žádá poctivá teplá jídla. Vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem by sice neměly být na talíři každý den, ale čas od času to určitě neuškodí. Doplnili jsme je zelím, ale můžete zkusit i špenát.

Hodnocení receptu je 4,9 (60×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

8. 6. 2010 09:06

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie251 kJ / 60 kcal
Bílkoviny1,76 g
Tuky0,23 g
Vláknina0,77 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy12,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Do cibulky jsem přidala 2 lžičky krystalového cukru, aby zkaramelizovala. Pokud se dává jako ozdoba nahoru na zelí nebo knedlíky, může se opéct více do hněda.

Vepřo-knedlo-zelo je klasika, ale přesto se dělím o tu moji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

AniCiz

4. 12. 2023 12:22

Vynikající a jednoduchá příprava,děkuji Veroly :-K

Mish_Ellie Mish_Ellie

9. 10. 2020 10:57

Vypadají krásně a k nakousnutí! :-Q Ať si říká kdo chce co chce. Já také vařím jen z liboveho! Mám doma dvě malé děti a mlsneho chlapa co by tučné do pusy nedali a já také ne! Zlé komentáře si nechte od cesty pro někoho kdo je na to zvědavej má úcta. Největší hejty dávají ti co "vaří" doma polotovary! :-K

Tomáš Válek

30. 12. 2017 10:56

Proč grilovací koření???8-(

Anna Kocikova Anna Kocikova

11. 7. 2017 12:18

casino: už to tak asi bude,plete si to více lidí a nejen my na Topreceptech:-8
http://www.rodicka.cz/vypecky-z-veproveho-masa/

casino casino

7. 7. 2017 11:39

Jirka:
:yes::yes::yes::-)

Anna Kocikova:
No, patrně si pletete (a podle vašeho komentáře nejen vy:-) VÝPEČKY s VRABCEM :-8

Jirka

6. 7. 2017 15:45

No promiťe, ale dělat vejpečky z kotlety je zločin! Nejlepší jsou z bůčku, nebo alespoň z krkovice.

Tereza Blazkova Tereza Blazkova

13. 2. 2017 15:02

Výpečky jsem dělala poprvé v životě a moc nám s manželem chutnaly podle tohoto receptíku. Místo kotlety jsem použila kýtu. Jeden den jsme měli se špenátem a bramborovým knedlíkem a druhý den pak s houskovým knedlíkem a bílým kysaným zelím. Moc dobré :yes:, bodík a fotečka.

luciehutt luciehutt

3. 2. 2017 10:45

Vynikající :-p. Máme je rádi i z bůčku nebo krkovice, ale tohle bylo fakt super :yes:. Přidávám foto (se špenátem a bramborovým knedlíkem mám nejraději :-) ).

Leila65

23. 1. 2017 16:16

Jak říká nejen Pohlreich - S pravdou je to jako s dírou do pr.ele - každej má tu svoji.:-D
Já děkuji za novou inspiraci s kořením, papriku i grilovací vyzkouším, já zrovna tohle dělám s kmínem, česnekem a cibulí tak aspon ozvláštním. Pečené kousky z pečeně na různé způsoby máme rádi, doma nesnášíme žvejkačku a mastné kolo na vršku omáčky, tak dělám z libového, no a co? Já zase tohle maso nepeču, ale dusím na plotně:yes: ve vlastní štávě třeba dvě hodky, dokud se masíčko nerozpadá - a jak se i tchýně s tchánem oblizovali.. každej má rád něco jiného. Já sem nechodím kritizovat, chodím se sem inspirovat a zkoušet nové nápady. :yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

7. 1. 2015 18:11

Veroly,Tvůj recept se mi líbí:-K
Dělávám podobně z pleckahttp://www.toprecepty.cz/recept/29938-pikantni-ple...
Dnes jsem pekla opět z vepřové plece,ale koření jsem použila přesně podle Tebe;-)Pochutnali jsme si,děkuji:-p+22:yes:Přidávám i foto:-)

casino:Někdy dělávám"výpečky i z kuřecího,nebo krůtího masa,tak proč ne z libové kotlety:-)

Co se týká názvu,tak si myslím,že každý kuchař,nebo kuchařinka si své jídlo může pojmenovat podle sebe.Nevidím na tom nic špatného.
A když si v Daskabátě kousek za Olomoucí v restauraci"U Matesa" v pátek vyberete výpečky a v neděli moravského brabce,tak máte pořád jedno a to samé:-Dale chuťově stále báječné:yes:

casino casino

30. 12. 2014 12:06

"Vepřová pečeně nakrájená na kostičky"

pazderka83:
...a opravdu to děláte z kotlety?

pazderka83

30. 12. 2014 11:22

Dnes zkusim Vase vypecky, vypadaji slibne,uz se na ne tesim :yes: Co se tyce receptu,tak mate pravdu, jakmile sem clovek vlozi svuj recept a nepatri mezi ty "vyvolene", tak ho kazdy akorad hani. Smutne... Take sem radeji nic nevkladam :-(

evr

11. 5. 2014 11:02

to se to pomlouvá když nikdo z vás sem recept nepřidá

Veroly

23. 1. 2014 13:22

Pavlina: Knedlík z penny znáš asi velmi dobře. Já bohužel ne. Ale co na to reaguješ, když bys to nejedla. Jak už jsem psala k jinýmu receptu, sem bych nedala žádnej recept snad už tak dva roky. Půjčuju si recepty ráda, ale bohužel, když jsem recept přidala, tak se vždycky našel nějakej rejpal, co musel napsat něco nechutnýho. Vždy se dá říct kritika i tak, aby nikoho neurazila. Knedlík z penny? Proč? Co na něm máš? Je tak skvělej, že děláš reklamu?
A k těm výpečkům. Jsou zrovna vytažený z lednice a neohřátý, takže vypadají poněkud ztuhle. Tohle maso není vhodný na výpečky, je sušší samo o sobě. Mě by doma tučný maso bohužel nikdo nejedl. Asi proto MOJE KLASIKA!!!!! Takže sem už recepty nikdy!!! Moje chyba, ale co už. Víc se nemám co vyjadřovat. Ať si každej vaří co chce a z čeho chce.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 1. 2014 19:11

casino: No já nevím,ale myslím si ,žei kysané zelí by se snad dalo připravit i lépe.:-? K výpečkum nemám komentář.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: výpečky výpečky se zelím veprove vypecky se zelím výpečky z vepřového masa výpečky recept vepřové výpečky výpečky z bůčku recept na výpečky vepřové výpečky dle pohlreicha výpečky z vepřového masa se zelim recept na vepřové výpečky se zelím vepřové výpečky recept vepřové výpečky knedlo zelo vepřo knedlo zelo výpeček vepřové výpečky s bramborovým knedlíkem vípečky recept výpečky výpečky z vepřové pečeně výpečky z krkovice vepřové výpečky se zelím recept

Suroviny: pečeně vepřová, sůl, pepř, paprika sušená sladká, koření grilovací, zelí kysané, kmín celý, mouka hrubá, cukr, cibule, olej

TopRecepty.cz

Výpečky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/27gN