Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažení a dopékání v troubě

Pokud připravujete smažené řízky nebo obalovaný květák pro celou rodinu, vystojíte u sporáku důlek. Nebo můžete zkusit naši efektivnější přípravu - předsmažení a následné dopečení v troubě. Máme pro vás návod krok za krokem.

Hodnocení receptu je 5,0 (100×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

18. 6. 2010 10:30

Suroviny pro 1

1

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dobu pečení musíte sami ve své troubě vyzkoušet. Já peču na elektrice, v plynové troubě to neumím odhadnout. Když řízky zůstanou ještě na večeři nebo druhý den, dáme je jen opět na pečicí papír jen už odkryté do trouby "rozpéci" a jsou znovu jako čerstvě usmažené. Nebo by to možná stačilo jen v mikrovlnce, ale s tím nemám zkušenosti, protože ji nevlastním. Ještě jedna poznámka: Když budete mít větší množství kuřecích křídel nebo menších řízků, můžete je do pekáčku narovnat jeden za druhým, tzv. "nastojato", propečou se také bez problémů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

yanull yanull

15. 2. 2019 21:00

mika59: Miladko, já také děkuji a jsem ráda, že jsi byla s tímto návodem spokojená :yes::-K

mika59 mika59

11. 2. 2019 23:32

Jani, protože jsem potřebovala více řízků najednou, vyzkoušela jsem toto...maso úplně skvělé...všem doporučuji..opravdu všichni si pochutnali...a děkuj za recept.....nebo návod.jak udělat maso opravdu chutné a měkké...;-);-):-K

zdenka.s zdenka.s

12. 8. 2018 18:00

Máte zkušenost se smažením v horkovzdušné fritéze?Dělala jsem zatím jen hranolky. Uvítám každičkou zkušenost, děkuji :-K
Asi to bude to samé jako v troubě :-)

Olinka5555

12. 8. 2018 17:03

Konečně jsem dnes vyzkoušela a moc děkuji za recept. Jinak je už dělat nebudu. Řízky jsou šťavnaté, i když jsem je dělala z pečeně.:yes::yes:

lendules

6. 11. 2016 14:05

Marta Urbancová: vyzkoušela jsem předsmažit i nepředsmažit, jak píšete. Nepředsmažený jsou stejně křupavý a úžasný, a ještě z nich nevytéká tolik oleje. Jen tu vrchní stranu potřu rozpuštěným máslem. Chuť smetany sráží pocit mastnoty a máslo je prostě máslo. Takže už se těším na příští řízky bez pánve.

Jarda z Bohů

6. 3. 2016 06:02

Tak tohle řízkování v troubě jsem dělal už v 1969-1971, když jsem na vojně smažil 300 řízků. Taky jsme je dávaly na pekáč s poklicí a když byl pekáč plný, šup do trouby. Vzpomínám 80 řízků na pekáč a mastná huba.

Božena

12. 2. 2016 16:56

Monika Divičanová: Myslím si, že pokud chcete smažit - péct v troubě, tak buď jenom s kořením nebo v trojbalu (+ trochu tuku dle vlastního uvážení). Rybka měla asi více vody a ten tu mouku z povrchu odplavoval. Takto dělám rybu někdy také (obalenou v mouce), ale buď na pánvi nebo v mikorvlnce s funkcí Crisp.

adnastik

7. 1. 2016 10:22

Dotaz,když položím ty řízky na pečící papír,musím je otáčet při pečení v troubě?

Halka

31. 12. 2015 12:12

Pokud dělám řízky, dělám je jen v troubě. Řízky obalíte, jak jste zvyklí, dáte je na pečící papír na plech a na každý řízek dáte, dle velikosti, plátky másla. Plech vložíte do trouby a pečete asi na 180°c, když jsou zespoda zlatavé, obrátíte je a pečete z druhé strany. Již máslo nepřidáváme, stačí to, co bylo na začátku. Řízky takto upečené jsou voňavé, šťavnaté a žádný přepálený tuk Vám nehrozí. Přeji dobrou chuť:-8

vanilka70 vanilka70

30. 12. 2015 22:21

dělám už léta dávám do trouby a na obalování si dělám vajíčko trošku mléka+ mouka trochu a mohu si ten planýrunk ochutit jak chci nejčastěji na řízečky trochu česneku a peř nemusím pak sypat každý kus + sůl truchu více stáhne pak strouhanka jinak už je nedělám a v troubě krásně změknou když chci udělat pořádný řízek :yes:

Zdena

28. 12. 2015 20:56

Monika Divičanová:
papír ani plech se již nemastí, já dávám pod řízky (apod) v trojobalu na suchý pekáč plátky starého chleba, přebytečný omastek se tak ještě vpije, pro dobrou chuť lze dát na každý řízek oříšek čerstvého másla, mám to od babičky a dělám to tak léta a vždy jsou senzační... :-))

jarda Kadic jarda Kadic

25. 12. 2015 23:07

Monika Divičanová: já už v troubě nic neotáčím,nebyla chyba právě tam:-?;-)

Monika Divičanová

25. 12. 2015 22:49

luca:..ja som včera prvýkrát skúšala piecť rybie filety obalené v múke+ koreniny na papieri na pečenie aj s trochou oleja..CELÁ múka sa mi z ryby prilepila na papier,nevedela som rybu otočiť bez toho,že by mi múka neostala na lopatke alebo papieri..som sklamaná..radšej budem piecť už len v panvici na oleji..to je istota,že sa podaria!!Nie som ani začiatočníčka..tak neviem,kde bola chyba.. :-//

luca:

Dalibora Němcová

15. 12. 2015 13:37

Řízky tak dělám už moc let. Ale trouba se nemusí ani zapínat, pokud děláte těch řízků hodně. Jejich teplota stačí k dojití. Jsou šťavnatý a nehrozí vysušení.

chocolate chocolate

13. 12. 2015 15:15

Marta Urbancová:Misto pracneho maslovani staci postrikat olejem v rozprasovaci.

1 2 3 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: smažení řízků v troubě smažený řízek vepřový v troubě řízky smažené v troubě smažení v troubě veprove rizky smazene v troube vepřové řízky v troubě jak smazit rizky v troube dopékání řízků v troubě smažené řízky v troubě smazeny kralik v troube smazeni rizku smažený řízek v troubě smažení řízků v troubě recept smazeni rizku v troube bez tuku smažení vepřových řízků řízky dopékané v troubě řízky v troubě na pečícím papíru jak dlouho smažit vepřové řízky smažený králík v troubě recept smažený králík

Suroviny: maso vepřové, maso kuřecí, filet rybí, maso králičí, květák

TopRecepty.cz

Smažení a dopékání v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pzgn