jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  43 000  receptů

Bulgur - základní recept

Bulgur - základní recept
nahoru
Bulgur - základní recept Bulgur - základní recept
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook

Kategorie receptu Kategorie receptu:

Pro začátečníky

Počet porcí Počet porcí: 2-3

Suroviny:

150 g bulguru
400 ml vody nebo zeleninoveho vyvaru
1 lzice olivoveho oleje nebo masla

Postup přípravy receptu

V hrnci na oleji (nebo masle) rychle osmahneme bulgur, zalijeme horkou vodou a 10 minut varime na strednim plameni. Po teto dobe by vsechna tekutina mela byt vsaknuta. Behem vareni nemichame a pred podavanim jen "provzdusnime" vidlickou.

Poznámka

Behem vareni muzeme pridat treba cesnek, bylinky nebo jine koreni.

Podavame jako prilohu k omackam, masu apod.

Bulgur ma mirne oriskovou chut a je velice lehce stravitelny.

Co je to BULGUR?? http://www.lucasinka.cz/2010/06/bulgur/

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
5 7 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Bulgur - základní recept"

autor: Markéta (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.05.2015 10:48:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bulgur připravuji nabobtnáním , dám poměr 1 ku 3 , tím ,že vody je víc , je to výborné a skvělé do salátů ,nechá se hodinu v klidu a je to hotovo , přidávám tam trošku zeleninového bujonu a nebo postačí i špetka soli , poté už si přidáte to ,na co máte chut smajlik

autor: Pepé (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.12.2013 22:08:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bulgur není potřeba vařit,stačí jen nasypat do vařící vody,přivést k varu a vypnout.Nechat cca 15 minut odležet a je hotový. smajlik

autor: Jitkas (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.11.2013 14:28:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lidmila: Ne, neproplachuje se.

autor: Lidmila (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.11.2013 13:52:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chtěla bych vědět jestli se musí bulgur před vařením umývat jako rýži a podobně,

autor: růžík (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.09.2010 16:17:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pšeničný bulgur je vyráběn namáčením a sušením pšenice. Při tomto procesu dochází k přeměně škrobu na cukr - tím se zrno stává lehce stravitelným a vystupuje jeho nezaměnitelná obilná chuť. Bulgur je vysoce nutričně hodnotný produkt (známý asi 4000 let), při tvorbě kterého člověk použil jednu z prvních zpracovatelských technologií. Pšenice se nejdříve aktivuje vodou a teplem, tím vznikají určité látky v zrnu (enzymy), škrob se mění na jednodušší cukr a zrno se stává biologicky aktivním. Dále se zrno párou vysuší, pak se hrubě drtí a třídí. U bulguru se cení jeho jednoduchá a rychlá příprava, oříšková chuť, lehká stravitelnost, vysoká nutriční hodnota - vysoký obsah vlákniny a sacharidů, vitaminů, minerálií a nízký obsah tuku.

autor: Lucasinka
vloženo: 26.09.2010 08:20:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Babka (neregistrovana), podivej se na tyto stranky http://www.lucasinka.cz/2010/06/bulgur/ je tam spousta informaci nejen o bulguru smajlik

autor: tejaja
vloženo: 26.09.2010 07:22:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Babka (neregistrovaný/á), pozri toto :
http://www.bio-obchod.sk/produkt-1506/bulgur-pseni...
Máš tan popis, čo je bulgursmajlik

autor: Babka (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.09.2010 07:14:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak vidím plno receptů s bulgurem, ale nikde jsem nezjistila, co že to vlastně je, z čeho se to vyrábí. Nebo je to zelenina a pěstuje se to? Jsem už v důchodovém věku a nikdy jsem ten divný název neslyšela, natož abych něco podobného ochutnala. Poradíte mi někdo?:

vloženo: 24.06.2010 11:38:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik

autor: Lucasinka
vloženo: 23.06.2010 22:48:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Blinkni, jedine, co jsem nasla, je moznost nechat bulgur nabobtnat cca jednu hodinu - je to na techto strankach http://clanky.vareni.cz/bulgur-vsestranny-psenicny..., ale nemam s tim zadne zkusenosti, takze nemuzu potvrdit ani vyvratit. Kdyz budes zkouset, budu rada, kdyz das vedet, jak to dopadlo, protoze treba do salatu by to byla idealni priprava smajlik

autor: blikni
vloženo: 23.06.2010 22:39:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ono se asi vařením nic nezkazí - co se chuti týče, ale tím vařením se zničí určitě dost těch zdraví prospěšných látek, co bulgur obsahuje. Proto jsem se ptala, zda se musí vařit. Ale je jasné (i z těch odkazů), že se samozřejmě vařit může. Ale myslím, že to je škoda.

autor: Lucasinka
vloženo: 23.06.2010 22:11:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Blinkni zkus mrknout na ty odkazy, co jsou v poznamkach. Mozna tam najdes i jiny zpusob pripravy. Ja ho vzdycky delam takhle a je to osvedcene - vzdycky se povede

autor: blikni
vloženo: 23.06.2010 21:58:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Opravdu se musí ten bulgur vařit? Nestačí jen zalít vroucí vodou (nebo přivést k varu), vypnout a nechat přikryté dojít? Bulgur mám už doma koupený, ještě jsem ho ale nikdy nezkoušela, ale všichni k jeho přípravě radí - určitě nevařit!

autor: Lucasinka
vloženo: 23.06.2010 20:10:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Spagetko dekuju...dam tvuj do poznamek (snad to nevadi) smajlik

autor: spagetka
vloženo: 23.06.2010 20:07:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Luci, skvělésmajliksmajlik - jen přidám odkaz, co to bulgur je možná by se víc hodila i kategorie začátečníků, co myslíš? http://www.dia-potraviny.cz/bulgur.html


Přidat komentář

Váš komentář se na stránkách zobrazí až po jeho ověření kliknutím na odkaz v emailu, který vám ihned zašleme na vyplněnou emailovou adresu. Z daného počítače poté můžete psát další komentáře bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

vaření bulguru pšeničný bulgur příprava recept bulgur recepty z bulguru bulgur recepty recept na pšeničný bulgur jak připravit bulgur co je bulgur burgul příprava burgur bulgur základní recept recepty z pšeničného bulguru pšeničný bulgur jak se vaří bulgur recept s bulgurem burgul recepty recept - pšeničný bulgur co je to bulgur burgul recepty s bulgurem z ceho je bulgur jak vařit bulgur burgul recept recepty bulgur jak uvarit bulgur recepty z bulgurem příprava bulgur recept příprava bulguru příprava bulguru burgur příprava pšeničný bulgur recepty burgur recept bulgur bulgur recept co je to burgul recepty na bulgur pšeničný bulgur recept bulgur základní příprava bulgur jak vařit bulgur vareni bulgur příprava recept na bulgur



Copyright © 2008 - 2016 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partner: Videorecepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty | Google+ | přihlášení přes Facebook
Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz