Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadýchané věnečky (50 ks)

Klasika českých cukráren, která nás vrací do dětských let, to jsou věnečky z odpalovaného těsta. Jejich příprava není náročná, pokud dodržíte základní postup. Tyto věnečky jsou jemné jako dech a naplněné pudinkovým krémem.

Hodnocení receptu je 5,0 (63×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

26. 6. 2010 06:39

Suroviny pro 50 kusů

50 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie21 859 kJ / 5 225 kcal
Bílkoviny142,04 g
Tuky304,86 g
Vláknina10,20 g
Cholesterol 2,45 g
Sodík 1,85 g
Sůl4,30 g
Sacharidy442,43 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je to odpalované těsto - vůbec se ho nebojte, je to tak jednoduché.....uvidíte.....popis vypadá sice dlouhý, ale já ráda píšu:-)

Z této dávky mám asi 50 ks věnečků.

Věnečky jsou úžasné...nadýchané...!

Doma se po nich jen zapráší....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Roseanna

24. 3. 2019 15:11

Šárka: Souhlasím naprosto se vším co jste napsala.!!!!!!!!!!!!!!!!! Někdy se nestačím divit,co se tu produkuje....

Evžena Mlčochová

1. 12. 2017 20:24

Iveta:

Je to hned na začátku receptu.

Iveta

20. 11. 2017 21:06

Ať čtu, jak čtu, tak jsem se nedočetla, kdy se do těsta přidává 200g Hery. Vysvětlí mi někdo zpackaný recept?

Aneta

17. 6. 2017 11:17

Prášek do pečiva do odpalovaného těsta jsem nikdy nikde neviděla dávat. Jako kypřidlo na odpalované těsto se používá voda. Tzn. než dáte věnečky do trouby, postříkáte je trošičku vodou. :-) A plechy nikdy nevysypávat moukou, vždyť je to škoda . Plech stačí malinko potřít olejem, krásně jdou dolů.

Šárka

27. 5. 2017 12:18

Ivana: Ha ha ha,prý Ivana,puknu smíchy.Originálnější jméno tě už nenapadlo,co?No jo,no,není se čemu divit,vy to máte v rodině :-D :-D :-D.Prosím tě když už něco komentuješ,zkus používat taky mozek,jestli víš co to je a jak se s tím zachází.Třeba se ti povede utajit svoji identitu. :-D :-D :-D.Bože bože,komu není shůry dáno,v apatyce nekoupí,že?To už nedoženeš.

Ivana

5. 1. 2017 13:31

Dělejte si podle sebe věnečky.P. chytrá Šárka:-p je jak sršeň

Alexandra11 Alexandra11

3. 12. 2016 22:12

:-K Není nic lepšího mnamka :-K

Naďa

4. 10. 2016 15:24

Díky za super nápad dát do těsta prášek do pečiva. Krásně se nafouknou.

Alena

7. 9. 2016 12:37

Šárka: Mohla byste prosím napsat repceptík ?.... :-)
Děkuji Alena

Šárka

9. 8. 2016 11:37

Takové recepty by měli být skoro trestné :-D.Takové plýtvání surovinama!Promiňte, ale z takového množství surovin je 50 věnečků opravdu výsměch.Já mám těch 50 věnečků z polovičního množství surovin-vejce dávám čtyři a ostatních surovin nemám ani polovinu z množství,které je uvedeno zde,a věnečky jsou úplně luxusní-měkké,jemné,nadýchané,jen se v puse rozpuštějí.Mléko je také zbytečné,místo mléka se používá voda za jednou už i proto,že je to levnější,a za druhé mléko obsahuje cukry,a těsto se při odpalování může mnohem více chytat hrnce.Prášek do pečiva?Lidé,kteří jsou schopni dát do těsta na věnečky prášek do pečiva,by se raději měli věnovat přínosnějším činnostem,než je pečení.A proč proboha takové manévry,jako že při sypání mouky hrnec odtáhneme z ohně?To má jaký účel?Stejně tak se plech na věnečky žádnou moukou nevysypává!!!Stejně tak je naprosto zbytečné stříkat jeden věneček nadvakrát-k čemu?Tenhle recept je úplně nepochopitelný,to musel vymyslet nějaký chlap :-O

Šárka

8. 8. 2016 22:50

Dát do odpalovaného těsta prášek do pečiva může fakt jen cukrářskej břídil ;-(

Jana

29. 7. 2016 19:04

Jana: můžu poprosit recept na vaše věnečky?

Jana

27. 7. 2016 22:25

...ještě jsem nekoukla na krém ,takže pulku z těch 50 máte bez krému??? :-O

Jana

27. 7. 2016 22:22

Za tu cenu nepořídíte ani suroviny a z 8vajíček já mám 100ks věnečků a BEZ (nestravitelného) prášku do pečiva.Vůbec nedělám takový psí kusy co se tu popisují,ale zrejmě nebudu dost dobrá ,ale nikdy se mi jeden nezkazil nebo ,že bych nejaký vyhodila,tak to už vůbec ne ;-)

Nika08 Nika08

9. 7. 2016 20:38

:-K Markíza:

1 2 3 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: venecky na plech žloutkové věnečky s polevou věnečky cena mini věnečky odpalované věnečky od markéty snadné věnečky s polevou věneček cena cena věnečků zakusky věnečky věneček na plech špička na věnečky nadýchané pudinkové pusinky věnečky s polevou mini věnečky cena věnečky v prášku recepty do 50 kč maminčiny věnečky recept na venecky jednoduché věnečky z odpalovaného těsta mini věnečky recept

Suroviny: mléko, tuk hera, mouka hladká, sůl, vejce, prášek do pečiva, tuk, mouka hrubá, mléko, pudink vanilkový, máslo, cukr moučkový, rum, cukr moučkový

TopRecepty.cz

Nadýchané věnečky (50 ks)

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krjx