Maková náplň
Klasická vařená maková náplň je základem mnoha klasických českých moučníků. Využijete ji například do závinů, hřebenů, buchet nebo šátečků. Výborná je také na frgále nebo koláče lopaťáky o velikosti plechu, které po upečení nakrájíme na řezy.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 6 899 kJ / 1 649 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,75 g |
Tuky | 103,75 g |
Vláknina | 37,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 116,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pro množící se komentáře uživatelů, kterým se nádivka nepovedla, rozhodla jsem se recept přepsat tak, aby se podobné nezmary již dále nevyskytovaly. Bylo to hlavně díky velkému množství použitého mléka.
Ivulinka
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 4. 2022 12:07
19. 3. 2019 13:45
Je to super recept a moc moc za něj děkuji
7. 11. 2016 15:04
Samozřejmě děkuji Ivulince za recept.
Ještě že Vás máme, zkušené kuchařinky a cukrářky.
26. 1. 2016 21:34
23. 3. 2015 16:41
22. 11. 2014 15:59
Mák v mleku vařím déle, dokud nezhoustne. Cukr přidávám do vychladlé náplně, pokud je řidší, přidám míň cukru a dám mleté piškoty.
(A vypadá to, že po mně ji s úspěchem dělala i Ceres....?)
22. 11. 2014 15:45
22. 11. 2014 15:27
A hlavně, když udělám víc náplně než spotřebuju, dávám do mrazáku.
22. 11. 2014 15:11
22. 11. 2014 15:01
28. 10. 2014 13:51
21. 8. 2014 18:58
Já dělám nádivku jinak, mák dám do mísy a uvařím si mléko, to pak opatrně liji do máku, dokud nemá krémovou konzistenci. Osladím, ochutím citronovou kůrou a hlavně přidávám 1-2 lžíce jakékoliv marmelády, babička to tak doma dělala a říkala, že nádivka je pak pikantnější.
21. 8. 2014 18:49
23. 1. 2014 23:42
17. 11. 2013 17:55
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 34 minutami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 5 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 5 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 5 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 8 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 12 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 52 minutami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 52 minutami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 1 hodinou
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 3 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 4 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 6 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
Pavla91 uvařil před 6 hodinami
Rychlá smetanová pepřová omáčka
Panova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit nejlepší makovou náplň do moučníků. Příjemně ji provoní citron, vanilka či rum
Jak připravit správně hustou makovou náplň. Čím ji zahustit nebo naředit na správnou hustotu. Vybírat můžeme z mnoha variant
Svatomartinské rohlíčky ze šlehačkového těsta bez kynutí: S ořechovou náplní chutnají výtečně
Další recepty
Tématické fráze: maková náplň maková náplň recept makova napln do buchet jak se dělá maková nápln recept na makovou náplň recept makova napln nápln maková nejlepší maková náplň makova nadivka maková náplň s povidly jak udělat makovou napln maková náplň do koláčů recepty maková náplň vyborna makova napln jak se vaří makova náplň náplň do buchet mák dobrá maková náplň maková náplň bez mléka maková nádivka do buchet maková nápň
Suroviny: mák mletý, mléko, cukr krupice, cukr vanilkový, skořice mletá, kůra citronová
Maková náplň
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KLkz
41 názorů