Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené kuře

Pečené kuře je klasika nedělních obědů - ale klidně ho připravte jen tak! Z jednoho kousku pečeného kuřete totiž vyrobíte několik různých jídel, třeba sendviče na druhý den. Maso podávejte se šťouchanými bramborami nebo s rýží.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 90 min

105 min (15 min příprava + 90 min tepelná úprava)

20. 3. 2008 11:01

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 392 kJ / 2 006 kcal
Bílkoviny6,37 g
Tuky205,62 g
Vláknina16,52 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 27 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy29,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Manelka

2. 7. 2022 20:12

Nedávám tolik másla, stačí kousek. Cibule a česnek nic nepokazí.

Eja57 Eja57

18. 7. 2020 07:57

jifdeda: cokoli co má poklici - i třeba dva pekáčky, jeden jako poklice...ale opravdu bych ubrala máslo, jak se píše i v diskuzi, ideálně jen nastrkat jemné plátky pod kůži hlavně na prsou...

jifdeda

18. 7. 2020 07:40

Chtěl jsem vyzkoušet tento recept, ale dostal jsem se k radě, že mám dát kuře do dušáku a to nevím co to je, takže jsem skončil.;-(

casino casino

19. 2. 2017 10:01

Matrix40: "Tak že opravdu radši kruti maso,..."
No a co vám dává jistotu, že morák z velkochovu je něco jiného než kuřecí brojler z téhož?;-)

Matrix40

19. 2. 2017 00:11

Vážený pane Milane B. Že tvrdíte o kuřatech že jsou narvaná růstovými hormony a antibiotiky pramení z hloupých fám a pověr,které tady rozšířili asi velice inteligentní lidé a ještě větší inteligenti tomu věří a šíří to dál. Od dob EU jsou všechny tyto látky zakázány do masa přidávat a kontrolou nic neprojde. Proč jsou tedy kuřata za 35 tzv. Hotová? Protože žerou a žerou žádný pohyb a druhý duvod je šlechtěni. No ale zdravá opravdu nejsou to máte pravdu. Vzhledem k jejich rychlému růstu se jim v těle hromadí transmastné a jiné nezdravé kyseliny a jejich pravidelnou konzumací si člověk koleduje o infarkt,nebo mozkovou cévní příhodu. Tak že opravdu radši kruti maso,kuře z farem a podobně

Anička

24. 8. 2015 19:36

Másla také tolik nedávám,ale kuře je dobré namočit přes noc do hodně osolené vody!!!Pak je jiná chuť masa. Ale před pečením se nemusí tolik solit, jen posypat kořením, nebo jak je kdo zvyklý. Máslo je dobré dát také na pár míst pod kůži.Pak už ho opravdu jen trochu podlévám vodou.

Lubomír

25. 7. 2015 21:52

Cibule ani česnek nejsou na škodu

chocolate chocolate

13. 2. 2014 16:10

Já bych tedy také 250g másla na jedno kuře nedala;-), ale proti gustu...

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

13. 2. 2014 16:04

zuzana:Vy asi jíte jenom petržel a jiné bliva...y. Já bych ten recept zkusila,takto nádherně vypečené domácí kuřátko musí být přeci dobré. A máslo mě nechává v klidu ,takhle dělám Stroganoff taky tam je 400 g másla a je to dobré !;-) Máslo přece jídlo nemuže pokazit,a že jsem tak smělá, čím už jste sem přispěla ,k ozdravení českého jídelního lístku ?:-//

zuzana

13. 2. 2014 11:09

celé maslo? no tě bůh,docela by bylo dobré,se stim jídlem vyfotit aby jsme věděli co nás čeká,když budeme jíst taková tučná jídla....no hnus, pak nemáme být první v rakovině tlustého střeva a jiných nemocí,když jsou češi stále co se výživy týče zabržděný a natvrdlý.

Milan B

28. 1. 2014 19:35

jitka nemeckova:Paní Němečková, pokud si kuřata kupujete v obchodě, dostáváte do sebe to největší svinstvo. Kuře musí dorůst jateční váhy za několik málo týdnů. Celou tu dobu je natěsnané na malém prostoru a žere a žere. Jistě dostává hromadu růstových hormonů a také antibiotika. A možná další svinstva...:-O. Ví Bůh odkud vlastně ta kuřata pocházejí. V některých částech světa se tyto věci nezajímají. Hlavně, že to "sype". Hlavně, že výživoví poradci doporučují bílé maso! Cena biokuřete? Doporučuji krůtí maso...:-)!

jarda

12. 12. 2013 17:12

ja nejsem moc dobry kuchar tak si necham poradit kure uz jsem dela nekolikrat a nebylo to jako od mamy ktera uz bohuzel neni tak to zkusim udelat a uvidimeSeznam.cz

Sup

15. 6. 2013 14:45

bez másla to nejde má svoji chuť a je lepší jako olej. A těm co se to nelíbí, tak ať si nechaj poznámku pro sebe, jeden takový recept neublíží ani jim. Jo a pokud jste z velkoměsta víc vám ublíží vzduch, který dýcháte než máslo.

Flyer01

15. 3. 2013 22:12

Ríša: tak proč sem lezeš , joudo ??

hosta hosta

4. 3. 2013 20:18

Miluna Hruška: a nebo běháš kolem vodárny, co? to je krutý trest za mlsotu:-D:-D

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kure kuře recepty pečení kuřete jak upéct kuře recept na kuře pečeme kure recepty na kure kuře v troube doba pečení kuřete kuře pečene v troube kure recept kuře recept recepty kuře recept kure kuře pečené v troubě recept pečené kuřecí čtvrtky jak dlouho peceme kure pečení kuřete v troubě nejlepší pečené kuře na světě top recepty kuřeci

Suroviny: kuře, máslo, špek, česnek, cibule, koření grilovací, sůl

TopRecepty.cz

Pečené kuře

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pp6