Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový perkelt / pörkölt /

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

23. 7. 2010 19:12

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 458 kJ / 1 066 kcal
Bílkoviny116,40 g
Tuky34,23 g
Vláknina23,24 g
Cholesterol 214 mg
Sodík 316 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy64,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Perkelt se nikdy nezahušťuje, ale komu by to tak opravdu hodně vadilo, může šťávu zahustit lžící mouky rozmíchané v trošce vody a nechat provařit. Už to ale nebude perkelt a žádný Maďar ho nepochválí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

yanull yanull

23. 7. 2010 20:47

Teda děvčata, vy jedete jako fretky, to jsou samé lahůdky, člověk neví, co by si dal dřív. :-p:-p;-) + 12:yes:

ivulinka ivulinka

23. 7. 2010 20:41

Maruško, tohle papu musí chutnat úžasně:-!

Anna Kocikova Anna Kocikova

23. 7. 2010 20:11

Zeleninu v jídle mám moc ráda:-pa fotka je opravdu nádherná+1:yes::-K

maris maris

23. 7. 2010 20:05

Magdalenko díky, zase jsem chytřejší;-):-)

magdalenka magdalenka

23. 7. 2010 19:59

Slovo tokan pochádza z rumunčiny, Transylvánie...typické pre tokáň je krájanie na podlhovasté kúsky - ceruzovitý tvar (perkelt a ragu=kocky), použitie majoránky a veľa čierneho korenia. Málo šťavy (vždy nechať vydusiť a odpariť a doliať) a pôvodne bez cibule a papriky.

mardosa mardosa

23. 7. 2010 19:55

Vypadá to moc dobře...něco podovného dělám,ale zkusím i tento.Fotká úplně láká.....mňammmm....dávám bodík...:-D:-D:-D:-K:-K:-K:yes::yes::yes:

drahulin drahulin

23. 7. 2010 19:55

Maris krásná fotka.:yes:

maris maris

23. 7. 2010 19:50

Děkuju za bodíky:-)
magdalenko, já taky neznám rozdíl mezi perkeltem a tokáněm, jen bych řekla, že tokáň může být se smetanou a perkelt ne. Ale nevím...

michsamant michsamant

23. 7. 2010 19:45

:-p:yes:

magdalenka magdalenka

23. 7. 2010 19:43

A varia aj hovädzí, z diviny, z barana, z hydiny, aj húb alebo vnútorností (napr. držkový p.), v podstate je to zhruba niečo ako český guláš, mne to ešte splýva s tokányom...

isindy isindy

23. 7. 2010 19:42

hmmmm, lákavé....to by mi rodinka baštila :yes:+

Colombo65 Colombo65

23. 7. 2010 19:37

Mňam;-);-);-)

magdalenka magdalenka

23. 7. 2010 19:37

Maris, máš to pekné. +
Maďar k tomu papá najradšej halušky - nokedli, ale kľudne aj ryžu alebo zemiaky, v reštaurácii ti dajú na výber. Iba knedlíky nevedia variť.
(ja paradajky aj papriku dávam na začiatku a nechávam v podstate rozvariť)

maris maris

23. 7. 2010 19:33

Blikni - dobrá otázka:-)), já jsem to tam chtěla napsat, že my jsme to měli s rýží a s tou by to v Maďarsku určitě neměli, tam by to měli nejspíš s tarhoňou, ale potom jsem na to zapomněla:-8:-D

misza misza

23. 7. 2010 19:31

:-p:-*:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: perkelt z vepřového masa recept perkel vepřový perkelt se smetanou pörkölt perkelt perkelt recept výborný perkelt drzkovy perkelt perkelt z vepřového masa madarský vepřový perkerlt recept perkel drzkovy gulas vepřový perklet gulaš perkel maďarský perkelt maďarský vepřový perkelt madarský perklet nokedli porkolt recept perkel recept

Suroviny: maso vepřové, cibule, paprika čerstvá červená, rajče, paprika sušená sladká, paprika sušená pálivá, pasta perkelt, sádlo, sůl

TopRecepty.cz

Vepřový perkelt / pörkölt /

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Q6x5