Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moravanka "z Hané"

Moravanka je zeleninová směs, známá svou typickou pikantní chutí. Má široké možnosti použití do salátů, pomazánek nebo jako základ pod maso. Pokud máte dost různé zeleniny, můžete ji takto zužitkovat.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava)

23. 7. 2010 21:57

Suroviny pro 1

1

Nutriční hodnoty

Energie570 kJ / 136 kcal
Bílkoviny3,63 g
Tuky3,50 g
Vláknina4,17 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24,03 g
Sůl60,00 g
Sacharidy20,50 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Uvedený rozpis zeleniny samozřejmě není podmínkou, každý se řídí svou chutí. Dle přidaných komentářů k receptu doporučuji přidat např. květák.

Nálev: (použitý z http://www.toprecepty.cz/recept/11571-krhanicke-kr...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jahoda jahoda

23. 9. 2015 10:26

mimosa: ano, ano v syrovém stavu, zavařování je stejné jako u okurek...:-K

mimosa mimosa

23. 9. 2015 06:30

Snad nebudu vypadat jak ...,mrkev a kedlubna,příp. květák se dává syrové?Díky.

Hana

16. 9. 2015 17:08

Také si dělám Moravanku doma, upotřebíme ji hlavně na vajíčkovou tlačenku. Nálev si dělám stejný jako na okurky, na který jsem zvyklá. Ale ráda zkusím i něco nového.:-)

Anděla

21. 9. 2014 13:41

Vypadá to moc dobře, ráda bych vyzkoušela. Jen mi vadí to umělé sladidlo, nemáte někdo "přepočet" na cukr?

jahoda jahoda

24. 9. 2010 19:24

Ivo, potěšila jsi mne a díky za vyzkoušení a za fotečky:-K! Také se snažím vše zužitkovat a právě jsi mne přímo navedla, protože tento víkend také likviduji "zbytky" ze zahrady. A u nás nejedou sladké zavařeniny, ale jen kyselé:-D Tak bude další mix:-p;-)

Ivana79 Ivana79

24. 9. 2010 16:50

Ani,robila som dnes,dá sa povedať že viacmenej zo "zvyškov" zeleniny,ktorú sme v záhrade ešte mali:-8 takže som dala pár uhoriek,celer,mrkvu,fazuľu a kukuricu.Keďže ju používam často aj do zemiakového šalátu,papriku nedávam.Ale ten nálev je výborný,keď to zbadali moji rodičia,chceli to zjesť ešte pred sterilizovaním:-D+foto

cardanka

3. 8. 2010 21:53

jahoda:-K velké díky za tento báječný :-preceptík, dělala jsem včera, dnes rodinka:-K a hlavně má pusinka :-))neodolala - jednu sklínku rozdělala - no moravanka je výborná:-p:yes: a co teprve až se rozleží:yes:, nedělala jsem ji rozhodně:-* naposled a kdo váháte zkuste ji:-!vřele doporučuji a zasloužený 12.tý bodík uděluji:yes:;-)

Suvicka Suvicka

24. 7. 2010 15:55

Posilam 9. bodik a ukladam. Vzdy je dobre mit v zasobe takovy receptik pro pripad nouze. Nikdy nevite, co se muze stat. Nekoho napadne, ze to vlastne vubec neni zdrave a celkem k nejidlu, prestanou to prodavat a co my potom? :-)) V dnesni dobe by me uz neprekvapilo vubec nic. :yes:;-):-K

aranosi

24. 7. 2010 15:20

Nádhera:-K:yes:

Janka 46 Janka 46

24. 7. 2010 14:53

Teda to je recept :yes::yes:uz se tesim to ja muzu jsi sikulka;-)

Ivana79 Ivana79

24. 7. 2010 12:23

Si šikovná:yes:Ja tiež môžem kyselé v akúkoľvek hodinu:-Dlen keby som mala čas vyskúšať všetky takéto dobré recepty,už mám v pivnici dve bedničky uhoriek a jednu baraních rohov...:-//Ale keby sa našiel čas,tak vyskúšam:-)):yes:

Ivana Ch

24. 7. 2010 12:21

Ještě jsem zapoměla napsat, dávám i růžičky květáku, ten nám v ní moc chutná.

pipre pipre

24. 7. 2010 11:46

Jahůdko, výborný recept a parádní fotka:yes::yes:+6

yanull yanull

24. 7. 2010 06:36

Není nad šikovné české hospodyňky, jak to říkal Vladimír Menšík, že uměly zpracovat co kde rostlo, do okruhu několika kilometrů a jak vidno, dodnes to umí ;-):-p:yes: proto zasloužený 3. bodík

Ivana Ch

24. 7. 2010 04:35

Moravanku dělám už hoodně dlouho, začala jsem jí dělat už za komunistů, v obchodě tenkrát na ni narazit byl docela zázrak a nám tolik chutnala.Tak nezbylo nic jiného než si jí udělat.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: moravanka recept recept na moravanku moravanka domácí kunovjanka recept moravanka domácí moravanka recept domácí moravanka nálev na moravanku moravanka zelenina moravanka recepty zelenina moravanka recepty moravanka zavařování moravanka recept na domácí moravanku recepty domácí moravanka moravanka nálev jak zpracovat kozí rohy zavařenina moravanka recepty z hané jak udělat moravanku

Suroviny: okurka čerstvá, cibule, mrkev, kedlubna, celer, paprika čerstvá červená, hrášek, kukuřice, feferonka, kopr, voda, ocet, sůl, sladidlo umělé, koření nové koření, pepř, koriandr, tymián, semínka hořčičná, koření hřebíček, bobkový list

TopRecepty.cz

Moravanka "z Hané"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YyJY