Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí Actimel

Domácí příprava zakysaných produktů není nikterak náročná. Potřebujete k nim jen kvalitní zákys a dobré čerstvé pasterizované mléko. Lze použít i plnotučné mléko z farmářského mlékomatu, kdy je ale vhodné mléko převařit.

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min + 8 hodin odležet

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava, + 8 hodin odležet)

27. 7. 2010 20:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 954 kJ / 467 kcal
Bílkoviny34,00 g
Tuky15,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 400 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy49,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Nepoužívejte krabicové mléko, někdy nezhoustne. Actimel může být ochucený. Z vyrobeného vlastního nápoje můžeme vyrobit ještě další a další nápoj - osobně jsem zkoušela cca 5 opakování.

Teplotu zkouším jen malíčkem - dosud nikdy jsem nepoužila teploměr, používám mléko teploty jako na koupání mimina.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Sára

27. 10. 2016 20:26

Nešla by prosím opravit chyba v nadpisu? Případně i v textu. Jakože domácí Actimel = napodobenina hotového výrobku? Jinak na tom nevidím nic domácího - kupované mléko smíchané s hotovým výrobkem... Nějak mi unikl smysl tohoto počínání.

Dzudy

19. 7. 2014 17:29

Betyna: Nemusíš vařit, pasterizace začíná při 70°C stačí ohřát na 80°C a pak zchladit na 40-45°C. Jogurty doma děláme ve velké Actimel zítra otestuji až dám dnešní várku jogurtů do lednice.;-)

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

13. 5. 2012 15:40

Betynko, tedy až dnes jsem se sem dostala:-O a musím zkusit ten Actimel domácí, recept jsem si uložila, pak napíši, teplo dnes moc není, ale snad v té termosce to dopadne dobře.:-O:-K;-):yes:

zuza

10. 12. 2011 19:14

Zkoušela jsem, je to moc dobré, díky :yes:

Iljusa Iljusa

4. 1. 2011 17:05

Docela zajímavý článek na téma lactobacillus ;-) K domácí výrobě se nechci ani vyjadřovat - je to prostě "dobré" mléko.
http://ekonomika.idnes.cz/danone-musi-v-usa-zaplat...
Doporučuji při problémech (střevních) výrobek Biopron 9 Premium :yes:

bobik

4. 10. 2010 16:59

malýmu to dělám už přes rok,podle tohodle už ani nevím kde jsem to našel,ale funguje to,tady to máte:-)
Výroba domácího jogurtu spočívá v naočkování mléka jogurtovou kulturou.Jestli má v sobě živé kultury Actimel musí to fungovat také.
Pokus č . 1 : Pasterizoval jsem 1L domácího mléka.(z kupovaného to jde také—nemusí se pasterizovat)
Zchladil na 40 st
Přidal 1ks Actimel
Promíchal
Vlil jsem do termosky. (na netu to nalijí do malých nebo velké lahve a dají do peřin.Prostě je to jako u jogurtu.Je třeba držet stálou teplotu ,aby se Lactobacillus casei imunitass mohl rozmnožovat.)
Nechal pracovat Lactobacillus casei imunitass do rána
Ráno je mléko husté. Lactobacil se nefláká.
Přidal 2PL Glukopuru (Použil jsem Glukopur Extra ,který má v sobě 10 vitamínů.)
Pasterizované mléko –kvůli zředění.
Nějaké dochucovadlo..šťáva,marmeláda,jus.
Řádně promíchal
Dal do lednice
Průběžně pil.
Výsledek je velmi dobrý. Nečekejte,že vyrobíte chuťově stejný nápoj jako kupovaný, protože výrobce má normy a éčka ( když použijete šťávu s příchutí pomeranče tak je to ono). Nás norma neomezuje takže si připravíme hustotu a chuť která nám vyhovuje. Máme rádi sladší?? – přisladíme,máme rádi jahody?? –dáme jahody.Jde o to,že pijeme nápoj v kterém je Lactobacillus casei imunitass ,víme jak je starý a co v něm je.

marcik marcik

6. 9. 2010 15:44

Tak už se to chladí v lednici:-*. Já jsem taky použila ten Drink z Lidlu. Je to skoro stejné, syn nepoznal rozdíl;-) :yes:

srettka

6. 9. 2010 07:37

já zírám:-O co zírám, já čumím:-O:yes:

marcik marcik

6. 9. 2010 07:08

Marci, děkuji za odpovědˇ.Už je to pod dekou;-).To mlíko jsem měla asi víc teplé, mám pocit, že to mimino bych tam asi spálila:-//. napíšu odpoledne jak to dopadlo;-)

Betyna

5. 9. 2010 19:16

marcik to mléko jen vlažné a Actimel pokojové teploty, já to dělám i z těch levných Drinků z Lidlu nebo odleju něco z jakéhokoliv kysaného nápoje, ještě nikdy se mi to nezdrclo

marcik marcik

5. 9. 2010 18:08

Bety, tak jsem to udělala, počkala celých osm hodin a ono se mi to zdrclo;-(. Mám pocit, že to mlíko bylo dost teplé:-//. Actimel má být vlažný když se míchá s mlíkem:-?Bodíka máš a já to zkusím zítra znovu;-)

Betyna

29. 7. 2010 20:04

Myslím že používat jogurtovač na tyhle účely je zbytečné plýtvání elektřinou, opravdu to stačí přikrýt.

Betyna

29. 7. 2010 20:02

:-D já toho nemůžu pít nalačno skleničku, to by nedopadlo dobře!

suzanna

29. 7. 2010 11:42

Bety, tak jsem včera vyzkoušela. Nesehnala jsem actimel, tak jsem do mléka přilila asi deci meruňkového kefíru a nechala v teple. Během těch osmi hodin to zkoustlo téměř na hustotu jogurtu:-O Chuťově to i připomíná jogurt, který jsme kdysi dělávali doma v jogurtovači. Ráno jsem nalačno vypila malou skleničku, a pak jsem se z toho pořádně ...... Takže to zřejmě účinkuje:-D:-D:-D
Máš to za bod, protože by mě to fakt nikdy nenapadlo, takhle připravit.
Jo a doporučuji všem, kteří trpí zácpou:-8;-):-D

Betyna

28. 7. 2010 12:12

:-K děkuji za body, hlavně přeji aby vám chutnalo!

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: výroba domácího jogurtu aktimel domácí aktimel výroba actimelu domácí výroba jogurtu výroba jogurtu v jogurtovači domáci výroba kefíru domácí activia actimel.cz actimel výroba jogurtovač z lidlu domácí výroba actimelu výroba domáciho actimelu jak používat jogurtovač jak udělat aktimel actimel nebo kefír výroba actimel domácí jogurt v jogurtovači actimel živé jogurty výroba jogurtu

Suroviny: mléko, actimel

TopRecepty.cz

Domácí Actimel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gnOr