Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské brambory

Tradiční zapečené francouzské brambory se podle originálního receptu připravují bez masa a ze syrových brambor. Češi však tento recept připravují častěji s uzeným masem. Každá rodina je peče jinak a přitom nejlépe, o tom není pochyb. Recept uvítají zejména začátečníci.

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

21. 3. 2008 22:40

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 379 kJ / 1 047 kcal
Bílkoviny82,30 g
Tuky35,82 g
Vláknina21,40 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 2,53 g
Sůl5,92 g
Sacharidy91,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hella Hella (moderátorka)

10. 4. 2024 21:07

Rychlé a občas si každý rád na nich pochutná. Okurčička nesmí chybět.:-K<3

Dnes je ten den, kdy je takové jídlo potřeba - bez dlouhých příprav a stání u sporáku :-D

mika59 mika59

25. 10. 2023 16:24

Simona Skolakova: To jsem ráda, že je to lepší:-K:-K:-K

Simona Skolakova Simona Skolakova

25. 10. 2023 11:40

mika59: tak jsem dnes udělala podle tebe a dala troubu na 200 st.a musím říci,že je to lepší,už jinak dělat nebudu,díky za radu:-K:-K

mika59 mika59

24. 10. 2023 22:01

Simona Skolakova: No záleží na bramborách a taky jak jsou hrubé, ale vše i koláče, buchty, maso maso peču u mně v troubě na cca 200 st. A je pravda, že dnes tolik různých pečících trub, že už se na teplotu nikoho neptám...a peču podle svých zkušeností..;-):-K

Simona Skolakova Simona Skolakova

24. 10. 2023 21:57

mika59: tak vidíš,já to myslela kvůli tomu,že ty brambory jsou syrové,tak než se udělají;-)tak to jsme asi moc neporadili,ale protože ty jsi opravdu zkušená kuchařka,tak zítra chci brambory dělat,tak vyzkouším tu tvojí teplotu.:-K

mika59 mika59

24. 10. 2023 20:24

Simona Skolakova: Simi já bych to na tak malou teplotu usušila, peču skoro vše 200-220 st.:-)

Simona Skolakova Simona Skolakova

24. 10. 2023 19:29

Krenaroman: ona každá trouba peče jinak,já bych dala 120°C-150°C

Krenaroman

24. 10. 2023 18:31

Dobrý den. Jsem kuchta začátečník, můžu poprosit o info na kolik stupňů je třeba nastavit troubu? Díky moc :-)

Celadrius

5. 4. 2022 19:00

Kvalitní, jednoduché na přípravu, nijak moc náročné a jídlo na studentský rozpočet

BlaV.

21. 1. 2021 19:27

Slávek: někdy je méně více :-*

bofinka

22. 4. 2020 10:58

Gazpacho

22. 4. 2020 09:14

My to od detstva poznáme bez mäsa (v tradičnom recepte z Francúzska "Pomme de terre savoyarde" māso tiež nie je). Medzi vrstvy uvarených a na kolieska nakrájaných (cca 0,5 cm) zemiakov ukladáme mierne opraženú cibuľu, červenú konzervovanú papriku, plátky Goudy, na kolieska nakrájané natvrdo uvarené vajcia a na vrch plátky Emmentalu. Pekáč z pyrexu nepotierame maslom, ale nalejeme pár lyžíc sladkej smotany. Na ňu začneme vrstviť zemiaky a postupne striedavo všetky ingrediencie. Zakaždým zalievame malým množstvom smotany. Zvyšok smotany na poslednú vrstvu zemiakov, ktorú zakryjeme plátkami Emmentalu. Zásadne nepoužívame Edam, pretože obsahuje vysoké percento soli. Vkladáme do rúry zohriatej na 170 °C, aby sa všetky vrstvy prehriali a plátky Emmentalu úplne rozpustili.

Mizera Mizera

1. 2. 2020 09:31

Tofu nesmí přes práh a maso z uz. žeber šunkou nenahradíš ;-)

Renata L Renata L

13. 12. 2019 16:24

Miluju francouzské brambory už od dětství.Dnes u nás byly na oběd,s dovolením přidávám fotografii :-)Dělám podobně,jen vejce rozkvedlám se smetanou a navíc přidávám mrkev a hrášek.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: francouzke brambory francouské brambory francouzke brambory recept francouské brambory recept dobré francouzké brambory francouzký brambory recepty z brambor francozské brambory brambory recepty brambory recept na francouzké brambory recept na francouske brambory recept francouzké brambory francouzké brambory s uzeným masem recepty francouzké brambory francouzské brambory podle pohlreicha franzouzské brambory fracouzske brambory recept francouské brambory francousky brambory

Suroviny: uzené moravské, brambory, cibule, sýr tvrdý, vejce, pepř, sůl, sádlo

TopRecepty.cz

Francouzské brambory

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OjN