Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halušky

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

21. 3. 2008 22:51

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 310 kJ / 1 508 kcal
Bílkoviny41,31 g
Tuky97,94 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 346 mg
Sodík 2,06 g
Sůl4,98 g
Sacharidy113,11 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

25. 4. 2020 16:48

Dajda: Akosi som prehliadla. :-D:-D Díky.

tejaja tejaja

25. 4. 2020 16:47

Eja57: Díky. ;-)

Dajda Dajda

25. 4. 2020 16:15

tejaja: Eja 57 Ti to už prozradila! :-D

tejaja tejaja

25. 4. 2020 15:07

Dajda: nie, našepkaj. ;-)

Eja57 Eja57

25. 4. 2020 14:15

Dajda: myslíš podpatek?

Dajda Dajda

25. 4. 2020 14:08

tejaja: A co je kramflek mimo kulinářskou oblast, Terezko, víš? ;-)

tejaja tejaja

25. 4. 2020 13:33

Dajda: :yes::yes::-D jé, a ja som koľkokrát rozmýšľala, čo sú to kramfleky a nikdy ma nenapadlo sa niekoho opýtať alebo pohľadať na nete. Díky za vysvetlenie.;-)
U nás sa aj na rezance s makom povie halušky s makom, aj keď to nie sú halušky, ale každému je jasné, čo sa myslí. Je to vec krajových zvyklostí, netreba si s tým lámať hlavu, každý vie, o čo ide. ;-)

Merylas Merylas (moderátorka)

25. 4. 2020 13:03

Dajda: A ve Slezsku, obzvlášť na Jablunkovsku, to jsou stryki. :-) A je ještě více různých názvů. :-)

Dajda Dajda

25. 4. 2020 11:03

tejaja: V Čechách máme především spoutu názvů pro jiný tradiční pokrm z brambor, a to bramboráky: v jižních Čechách je to cmunda, v Podkrkonoší sejkory, u nás na Pardubicku se jim říkalo kramfleky nebo dokonce smrazky (nebo zmrazky - je to opravdu hovorový výraz, tak nevím, jak se to píše). :-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 4. 2020 10:33

casino: No když jsou s brynzou a zelím a k tomu střapaté od brambor.......:-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 4. 2020 10:32

casino: Jsou střapaté, jak z nich trčí ty kousky nastrouhaných brambor! Ostatní jsou halušky, nočky, nokerle a jiné krajové nářečové názvy. Bylo mi vysvětleno. Prý, když jsou s brynzou a zelím, tak jedině strapačky, tvrdí manžel!:-D

casino casino

25. 4. 2020 09:15

No, já mám "strapačky" zafixované jako halušky se zelím (a se špekem) :-K

tejaja tejaja

25. 4. 2020 08:15

Merylas: Nooo, čirinu by som za smerodajnú nepovažovala. Je to skutočne to isté, ide o rozdielny názov, kde ako sa v jednotlivých častiach Slovenska používa. Krajových názvov na halušky je veľa... halušky, čuse, glgačke, hičkoše, nočky, strapačky, trepanky ... Takže si s tým netráp hlavu, aj v Čechách sa to isté jedlo nazýva v rôznych oblastiach rôzne. ;-)
Podstatné je to, že s sú výborné. :yes:;-)

Merylas Merylas (moderátorka)

24. 4. 2020 21:45

Tak já jsem z toho jelen taky. :-) Mám kuchařku od Ireny Košíkové (Čiriny), píše o sobě, že je původem Maďarka. A ve své kuchařce má dva recepty. Jeden na halušky s brynzou a druhý na strapačky (se zelím). Recept na halušky a strapačky je úplně stejný, ze syrových brambor + vejce + polohr. mouka a sůl. A doslova píše: "Obměnou bryndzových halušek je varianta se zelím, která se jmenuje strapačky. :-)

tejaja tejaja

24. 4. 2020 21:16

magdalenka má pravdu, či halušky alebo strapačky...je to to isté. U nás na Šariši sú to trepanky. :-D U nás sa halušky dávajú aj do polievky z bravčového mäsa, kostí: https://www.toprecepty.cz/recept/2833-polevka-z-ve...
A tie prílohové z múky sú noky, nokerle. https://www.toprecepty.cz/recept/6518-nokerle-noky... ;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: halušky recept halušky recept na halušky halušky z mouky rychlé halušky recept halusky recept na halušky z mouky halušky z mouky recept halušky recepty top recepty halušky halušky top recepty haluzky moučné halušky hrníčkove halušky recepty halušky halušky rychle recepty na halušky halusky s mouky hrníčková kuchařka- halušky hrníčková kuchařka halušky

Suroviny: slanina anglická, sýr tavený, mléko, voda, mouka polohrubá, vejce, sůl

TopRecepty.cz

Halušky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Vq1