Anglická....ale marcipánová

hanahcotton Kuchařka:

Dorty 16 názorů

Přidat další fotografii
528
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Suroviny

Korpus:
250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
5 vejce
240 g cukru moučka
150 ml oleje
100 ml vroucí vody
2 lžíce mletých ořechů
Ořechový krém:
3 másla
2 pudinky vařené ve vodě (asi 1 l)
cukr dle chuti každého...nekdo má rád sladké krémy, někdo méně sladké
mleté ořechy -2 hrsti
ztužený tuk - 100 g
Potahovací hmota:
1/2 kg cukru
1/4 kg sušeného mléka
1 lžíce glukózového sirupu nebo 2 lžíce pšeničného
pár kapek tresti – podle chuti
2 lžíce vody
Recept si zatím oblíbilo 28 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Korpus:
    Ušleháme bílky, přidáme polovinu cukru ( 120 g). V druhé míse šleháme žloutky s dalšími 120 g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, vodu a mouku zamíchanou s práškem do pečiva.Přidáme ořechy.Nakonec vmícháme sníh.

    Na plech dáme pečicí papír, na který vylijeme těsto. Pečeme v předem vyhřáté troubě. Upečený korpus poznáme tak,že se kraje
    odlepují od papíru. Pro jistotu můžeme do upečeného korpusu píchnout špejlí a pokud je špejle suchá - korpus je dobře propečený. Pokud zůstane špejle od těsta - je vnitřek syrový.

    Krém - Máslo pokojové teploty ušleháme s den dopředu uvařeným pudinkem, cukrem a rozpuštěným ztuženým pokrmovým tukem. Vyšleháme pěkně do hladka a nakonec lehce vmícháme mleté ořechy.


    Potahovací hmota:
    Všechny ingredience dáme do mísy, cukr a mléko přesejeme, poté rukama spojíme a vznikne sypká směs. Tu vyklopíme na stůl a nachystáme si misku s vlažnou vodou. Pak už si jen namáčíme ruce ve vlažné vodě a zpracováváme tak dlouho až je hmota pěkně propracovaná a vláčná. Uchováváme v mikrotenu – doba použitelnosti jako sušené mléko.

Poznámka

Při tvorbě krémů záleží na chuti každého, někdo má rád máslovější, někdo více pudinku....takže doporučuji vyzkoušet a najít si to, co vám nejvíce chutná a upravit si poměr surovin podle sebe.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Anglická....ale marcipánová

  • Kriss Kriss

    Vypadá moc vkusně a hlavně chutně. Můj tatínek, jakožto velký řezník, by zajisté neodolal.:-) Příští rok má kulatiny, tak bych se do toho mohla pustit. Posílám bodík.:-K

    Odpovědět

  • Sarovka Sarovka

    Hani, to je skvělý nápad:yes: A provedení je dokonalé:-K:yes:

    Odpovědět

  • Nike Nike(neregistrovaný)

    Muj táta má moc rád slaninu,ale kdyby přišel na to že je to z marcipánu tak by to stejně sněd:-D:yes:

    Odpovědět

  • misicka86 misicka86

  • Mirule Mirule

  • Ivina Ivina

    Nádhera a musí to být dobréé.:-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • gajdosovam gajdosovam

    Jé, to je krásné! Já fakt nikdy nepochopím jak to děláte....:yes::yes::yes::yes: Velký obdiv!

    Odpovědět

  • Nik_841999 Nik_841999

    uzasne

    Odpovědět

  • plotna plotna

    :-K:yes::yes::yes: šikulka

    Odpovědět

  • misza misza

    Bombáá:-D:yes::yes: Moc moc se mi líbí:-* Jen škoda, že k tomu není i nějaký postup;-( Každopádně bodík:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No to je teda krása!! Perfektní nápad! A hlavně, dílo šikuly a to já zrovna nejsem:-D:yes::yes:

    Odpovědět

  • camaya camaya

    heh tak to je vychytaný:-D:yes:

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

    Krasne, +3 :yes::-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    :-D Já bych také raději tu slaninku než marcipán, ale vypadá to pěkně :yes:.

    Odpovědět

  • olca spickova olca spickova

    Moc hezké!!!:-8 Mnam marcipán!!:-p+1:yes:

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo