Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jihočeská kulajda

Poctivá kulajda nám připomene tradiční chuť jižních Čech. Vaří ji maminky i babičky, každá trochu jinak, a přesto všem chutná. Kulajda je jednoduché jídlo, do kterého potřebujeme kvalitní suroviny a misku čerstvých lesních hub.

Hodnocení receptu je 5,0 (100×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

3. 8. 2010 15:40

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 145 kJ / 991 kcal
Bílkoviny42,11 g
Tuky43,58 g
Vláknina10,60 g
Cholesterol 379 mg
Sodík 425 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy103,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

30. 9. 2023 15:08

Sabina73: Tím, že se v postupu píše, že smetanu přilijeme, tak předpokládám, že se jedná o klasickou 12% na vaření. Ve videu je vidět taky klasickou, tekutou. :-K

Sabina73

30. 9. 2023 14:49

Dobrý den. Prosím smetana zakysaná nebo normální. Dekuji

Marie Svarcova Marie Svarcova

8. 9. 2023 07:47

:-)<3:yes::yes:

Lenka45

30. 7. 2023 08:12

Slavomír Vácha: já používám máslovou jíšku, jídlo nikdy nešidim

MamkaTerka MamkaTerka

12. 4. 2023 10:49

Rychlá, téměř bezpracná a výborná polévka. <3

MamkaTerka MamkaTerka

12. 4. 2023 10:49

Rychlá, téměř bezpracná a výborná polévka. <3

Kava 2

8. 10. 2022 13:38

Chutná nám obyčejná houbová polévka, ale toto byla příjemná změna.

Marky45

29. 5. 2021 19:36

Kulajda je super, dávám bodík :-) U nás se po ní doslova zaprášilo :-8

mimosa mimosa

1. 3. 2020 10:44

Přiznám se,že jsem ji dělala prvně,protože u nás kopr nikdo nejedl,ale chutná mi,Díky za recept

sikulka7

17. 1. 2020 07:59

Skvělý recept, přesně tak, jak ji znám od babičky , jenom mouku:-8 rozkvedlám ve smetaně, ne ve vodě. Dávám bodík.

sikulka7

17. 1. 2020 07:56

Jan Ratibor: To je blbost, ale je pravda, že kulajdu si každá hospodyně vařila podle svého. Já měla babičku u Třeboně a ta nám vařila kulajdu z hub, co jsme našli kolem chalupy.Mám tam ještě příbuzenstvo a nikdy jsem neslyšela, že by kulajda byla jenom z lišek.:-*

danca.s danca.s

3. 7. 2019 14:58

Moc dobrá polévka! Jen jsme houby (žampiony) trochu osmahli na cibulce a až pak zalili vodou, ale jinak rychlý, jednoduchý a vynikající recept <3:yes:

Lesya

22. 9. 2017 18:15

Prosím, smetana na vaření nebo zakysaná?

Franibald Franibald

23. 7. 2017 15:06

¨Velmi super recept.:yes:

PavlinaK.

17. 3. 2017 12:24

Uvařeno přesně podle receptu ... je naprosto luxusní a když jsem ochutnala ještě před přidáním kopru .. no tak to nemělo vůbec žádnou chybu ... jeden recept na dvě polévky <3<3:-K:-K:-K:-K:-K:yes::yes::yes::yes:

1 2 3 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kulajda recept jihočeská kulajda dobrá polévka kulajda recept jihočeská kulajda recept jihočeská kulajda s houbami kulajda top recepty kulajda recept kulajda kulajda z mleka recept na kulajdu jak se dela kulajda polivka kulajda kulajda babicovy dobroty kulajda z lišek recepty kulajda kulajda z naložených hub recept na jihočeskou kulajdu dobrá kulajda recept kulajda jihočeská jak se vaří kulajda

Suroviny: voda, mléko, cibule, smetana, mouka hladká, houby, brambory, kopr, vejce, sůl, ocet, koření nové koření, bobkový list

TopRecepty.cz

Jihočeská kulajda

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5RP8