Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlupky

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

7. 8. 2010 09:35

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie6 490 kJ / 1 551 kcal
Bílkoviny36,75 g
Tuky56,15 g
Vláknina10,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy219,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Cukr pečením částečně zkaramelizuje a sušenky jsou křupavé, sladké a voňavé karamelem.

Jsou návykové, manžela jsem musela zarazit, aby mi na ně nechodil a nesnědl je během jednoho dne.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

13. 5. 2019 16:38

cathleen: Ono sa to ľahko pripaľuje, len som sa otočila, že umyjem nejaký riad...a už to bolo. Síce neboli zhorené, ale na hrane, tak tie najtmavšie som rýchle skonzumovala. Ďalšie plechy som už striehla. :-8

cathleen cathleen

13. 5. 2019 16:29

magdalenka: :-O ty jsi rychlík! :-D Ale máš je parádní - občas dělávám jen 80 kousků a silné jsou asi jako ty tvoje. Teď jsme je dělaly se snachou a ta vyválela opravdu jen tenké šlupičky těsta. Upekly se pěkně do křupava a nespálily, přestože byly teninké.
Moc mě těší, že chutnají i u vás :-K

magdalenka magdalenka

13. 5. 2019 16:22

Sú skvelé, prudko jedlé, naozaj neodolateľné...
Nebolo mi jasné, na akú hrúbku vyvaľkať. Asi ich mám hrubšie ako ty a mám ich aj väčšie, celkovo cca 60 ks. Určite som nepiekla dnes naposledy! Pridávam foto.

cathleen cathleen

12. 5. 2019 18:54

magdalenka: nene, olej, taky dopíšu. Zkoušela jsem sádlo, ale těsto bylo velice tuhé.

magdalenka magdalenka

12. 5. 2019 18:48

cathleen: ďakujem ti dobrá víla, otázka bola kvôli jednému potomkovi, nemôže mlieko...tuk si dala aký? Margarín?

cathleen cathleen

12. 5. 2019 18:32

magdalenka: dnes jsem dala vodu a přepíšu to i tady v receptu ;-) Chuťový rozdíl vidět není, hlavní chuť u těchto sladkých keksíků je sladký karamel.

magdalenka magdalenka

12. 5. 2019 18:29

Prosím, dávaš vodu do cesta, alebo mlieko? Na pekárnománii máš vodu. Alebo, ak robíš tak aj tak, je poznať chuťový rozdiel? Vďaka.

Irrena Irrena

9. 2. 2011 13:16

Určitě dobrota:yes::yes:Určitě vyzkouším:yes:

cathleen cathleen

9. 8. 2010 10:45

Rajka - děkuju za vyzkoušení:-)Píšeš, že pečeš dozlatova, my máme raději takhle tmavší...to už je na každém, ať si vyzkouší, jak moc upečené mu to bude chutnat. Fotečka by nebyla?:-8
Magdalenko, je to trvanlivé, jako suchary. Myslím, že když šlupky uzavřeš v krabičce, vydrží klidně i týden (nemám ale vyzkoušeno, u nás nevydrží:-// ) Pokud je chceš na sobotu, upeč je třeba den, dva předem a zavři.
Yanull, taky jsem přemýšlela, jak šlupky udělat trochu jiné - napadla mě i skořice nebo vanilka....určitě to půjde, jen bych to "voňavé" dala do těsta, ne do cukru, aby se při pečení nespálilo.
Michsamant, těsto samo o sobě nemá nějakou chuť. Soli je tam opravdu špetka, cukr jen v kvásku. Celou výslednou sladkou chuť dělá cukr, ve kterém je těsto vyváleno a pak karamel, který se z něj na okrajích udělá.;-)

rajka

8. 8. 2010 13:08

Zkusila jsem je a chce to trochu méně péci, než je na obrázku, prostě jen do zlatova. Krásně křupou, tak si myslím, že když se uloží v suchu, vydrží dost dlouho. Jsou dobré. Dala jsem vždycky kopeček cukru, na to těsto a vyválela. Jsou pak sladké akorát. Díky za recept.

Patricie

7. 8. 2010 21:47

:-KMoc hezké, vyzkouším.:yes:

magdalenka magdalenka

7. 8. 2010 21:04

Cat, prosím, je to niečo ako trvanlivé pečivo? Teda,ak to chcem napr. na sobotu, kedy je optimálna doba na upečenie? Ak si odmyslíme nočné nájazdy kobyliek...
Vyzerá to veľmi pekne a zaujímavo.
+

Iriska Iriska

7. 8. 2010 20:18

Kamera, nekamera - šlupky vypadají skvěle :yes::yes:+

yanull yanull

7. 8. 2010 13:32

Cathleen, výborný receptík, určitě ho vyzkouším. Myslíš, že bych do cukru mohla přidat trochu mleté skořice? Já jsem na ni zatížená, ale abych tím něco nepokazila, např. ten karamel. Cukr mám jen krupici, ale to by snad nevadilo. Posílám další bodík. :-p:yes: +6

michsamant michsamant

7. 8. 2010 13:09

A to cesto ma byt skor slane, ci sladke? Ten nazov sa mi paci :-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: šlupky jak probudit kvásek trvanlivé slané suchary recepty sladké šlupky recept kynuté šlupky, recept trvanlive suchary recepty odměřené díly těsta zakusek z kynuteho testa suchary cathleen recepty kynuté těsto vyválet v cukru šlupky probudit kvasek trvanlivé sušenky slané recept slupky v cukru moučník "šlupky" recept na trvanlivé suchary recept na trvanlivé domácí suchary krabička na slupky sušené jablečné šlupky jablečné šlupky recept_na_trvanlivé_slané_sušenky

Suroviny: voda, kvásek, droždí čerstvé, mouka hladká, olej, sůl, cukr krystal

TopRecepty.cz

Šlupky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WQDQ