Recept smí hodnotit pouze přihlášení uživatelé

Zavřít

Dubnový dort

tejaja Kuchařka: tejaja

Dorty 21 názorů

Suroviny

Korpus:
3 vejce
120 g cukru
150 g hladké mouky
1 vanilkový cukr
Náplň:
500 ml vanilkové zmrzliny
100 g rybízu (jiné drobného ovoce)
50 g moučkového cukru
1 lžička ořechů
rybízová marmeláda
3 bílky
Recept si zatím oblíbilo 14 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, všľaháme vanilkový cukor. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a striedavo s múkou ho zapracujeme do žĺtkovej hmoty. Cesto vylejeme do tortovej formy a upečieme.

  2. Necháme dobre vychladnúť a potom korpus vydlabeme do tvaru misky ( vydlabanú časť spracujeme na guličky s inými prísadami alebo zjeme ).

  3. Tortovú misku vytrieme lekvárom. Vkladáme do nej striedavo zmrzlinu, ovocie a presypeme orechami ( nemusia byť ).

  4. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu, zašľaháme doň práškový cukor a lyžicou nanesieme na tortu tak, aby sneh úplne zakryl zmrzlinu ( to je veľmi dôležité ).

  5. Celú tortu vložíme do horúcej rúry a prudko zapečieme, kým sneh nezhnedne.

    Tortu ihneď podávame.

Poznámka

Tortu si môžeme pripraviť dopredu, okrem zakrytia snehom. Vložíme do mrazáku a pred podávaním vyberieme, zakryjeme snehom a zapečieme v rúre.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Dubnový dort

  • hosta hosta(moderátorka)

    To je nádhera:yes:

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    moc hezky dort :) diky za nahodne recepty

    Odpovědět

  • michsamant michsamant

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    zuzun . stačí aj 230, nahrej rprú naplno a daj tortu zapiecť dozlata ;-)

    Odpovědět

  • zuzun zuzun(neregistrovaný)

    me trouba na 250 nehreje, jen asi na 230 - a pak to rika "maximum" coz nevim kolik je. vsechny plechy mam jen do 230 stupnu max. Staci tech 230 stuppnu? jsem fakt zvedava jak to chutna

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Majka, ďakujem:-8 Korpus môžeš použiť hocijaký, aký si zvyklá robiť. V prípade núdze môžeš kúpiť aj v obchode. Na tom nezáleží, len je dôležité zakryť snehom celú zmrzlinu. Inak by sa v rúre začala topiť. ;-)

    Odpovědět

  • Majka Majka(neregistrovaná)

    Tejaja, posílám velikánskou pochvalu :yes: :yes: :yes: Dortík všem chutnal. :-p Nejenom dětem, ale i dospělým. I pánové se olizovali. :-p :-)) Vše jsem dělala podle tvého doporučení. Chci se jenom zeptat na korpus. Byl trošku hutnější. Možná proto, že tam byla hladká mouka. Je možné udělat korpus třeba jak na olejovou bábovku? Aby těsto bylo trochu nadýchanější. Jinak super:yes: :yes: :yes:

    Odpovědět

  • Majka Majka(neregistrovaná)

    Tejaja, díiiiiik :yes: Večer dám vědět, jak to dopadlo. Určitě všem bude chutnat.:-p

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Majka, tortu nemusíš dávať do rúry s prstencom z tortovej formy. Polož na hocijaký plech, dôležité je, aby si snehom zakryla všetku zmrzlinu, aby nebola odkrytá. Torta sa rozmrazí počas pečenia. Ale trocha sa rozmrazí, kým ju dáš do rúry, musíš tam dať ovocie a zmrzlinu. Zapekám tak, že nechám rúru zapnutú na 250 st. a vkladám do horúcej. Potom stiahni na 200 st. Zapekaj krátko, len kým nebude sneh svetlo hnedý, ako na obrázku. Potom vyber a hneď podávaj, rež ako klasickú tortu.
    Držím prsty, nech hosťom chutí. ;-):-D

    Odpovědět

  • Majka Majka(neregistrovaná)

    Tejaja, chci se zeptat, na kolik stupňů zapékáš dort se sněhem a zmrzlinou? Chci to zítra vyzkoušet. Dort jsem upekla dnes odpoledne, večer vydlabala a vnitřek potřela rybízovým džemem. Dort jsem zabalila do mikrotenového pytlíku a dala do mrazničky. Držela jsem se přesně receptu. Jenom nevím na kolik stupňů ho mám zítra zapéct. Píšeš, že zprudka. To je na 200°C, nebo více? A jak dlouho ho asi zapékáš? Přibližně :-)). Během zapékání se piškot rozmrazí? Po vytažení z trouby je teplý? Zapékat ho mám v dortové formě, myslím nechat i boční kryt formy? Děkuju za vysvětlení. Zítra chci dortík nabídnou návštěvě a mám strach, abych něco nezpackala, proto se ptám a na takové maličkosti. :-K

    Odpovědět

  • zdenicka00 zdenicka00

    Terezko, to vypadá a určitě i chutná fantasticky.Dávám další bod.:yes:

    Odpovědět

  • olca spickova olca spickova

    Jůůůůva to muýsí být dobrůtka!:-8:-p:-p Bodík pro tebe!!:-K:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Majka, tá torta sa je veľmi dobre:-p:-p:-p. Zmrzlina v lete je neodolateľná. Ale ak ju nezjete naraz, upeč tortu malú, nie v tortovej forme bežného priemeru ( cca 26 cm ), ale s menším priemerom. Bude malá, ale zjete ju naraz.
    Mraziť by som ju upečenú nemrazila, neviem, čo by to urobilo so snehom. Ale možno má niekto skúsenosť. Keď budem najbližšie niečo so zapečeným snehom robiť, tak skúsim kúsok dať do mrazáku, čo to spraví. ;-)

    Odpovědět

  • Majka Majka(neregistrovaná)

    Z dortu se udělá asi 8 porcí. Tolik lidí ale na návštěvě nikdy nebudu mít. Je možné nesnězený dort dát zmrazit do mrazničky? Jestli je to možné, tak jak ho pak rozmrazím? To asi nepůjde. Zmrzlina při rozmrazovaní vyteče. :-( Recept se mi moc líbí, ale my jsme doma jenom dva. Poradí mi někdo?

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Terezko, dubnový dort i v srpnu přijde vhod. + 7. bod :yes::-p:-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: majka 57 dorty letohrad jak zmrazit dort dort se sněhem dorty od majky zmrzlinovy dort pod snehem zmrazit dort dort se zmrzlinou a sněhem dort se zmrzlinou dort z mraznicky rozmrazovani dortu dorty dolni čermná dorty jablonné nad orlicí jak upec doma dort recept na dorty pro 39 leté olejový korpus na dort dort ze zmrzliny dorty majka piškot do dortové formy zmrazit správi nova

Zapomněl/a jsem heslo