Čokoládová z kakaa (poleva)

pejsek Kuchařka:

Moučníky , Krémy, polevy, náplně 44 názorů

511
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Suroviny

2 lžíce kakaa
6 lžic moučkového cukru
2 lžíce másla nebo ztuženého tuku
3 lžíce vody
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vše dáme do menšího kastrůlku, vložíme do větší nádoby s horkou vodou a ve vodní lázni rozehřejeme, až se všechny části dobře spojí.

  2. Vzniklou středně hustou polevu ihned použijeme, protože rychle tuhne.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 28 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Čokoládová z kakaa (poleva)

  • Klára Klára(neregistrovaná)

    řezník: co takhle udělat dvojitou dávku ? :D

    Odpovědět

  • Michaela Michaela(neregistrovaná)

    Vynikající poleva ! Řízla jsem jí ještě trochou rumu ;-) a toto je recept, který opravdu sedí :yes:

    Odpovědět

  • řezník řezník(neregistrovaný)

    taky jsem ji zkusil je úplně v poho , akorát jsem ji měl málo tak jsem zkusil doředit , prostě všechno od oka , foukl sem tam krapet kakaa , tak od oka tuku omega a zasypal práškovým cukrem no a bylo to v řiti , všechno se zdrclo a měl jsem kastrůlek sežmolkovaných blbostí:-O , takže z toho plyne ,!!!!!!ten recept tam není opravdu pro prdel. Tak to lidičky nepodceňujte ,chybami se člověk učí, příště už si to budu pamatovat:-8 a nebo jestli máte někdo návrh jak tady tu polevu nadstavit tak beru každý dobrý tip.:yes: jo a velký dík ,protože se blíží vánoce a polevy jsou skoro na pořadu dne a
    každoroční boj:-):-//:-((:-((:-((

    Odpovědět

  • Eviss Eviss

    Dá se ta poleva po ztuhnutí dobře krájet?:-?:-O

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    poleva je dobrá lesklá dělla jsem ji z hery jen je to na celej plech slabá vrstva,příště to udělám z dvojité dávky

    Odpovědět

  • Peťulka Peťulka(neregistrovaná)

    Výborný recept,dobře tuhne, chutná skvěle... snadná příprava... Prostě víc není co dodat....:-K Jedině snad DOPORUČUJI :yes:

    Odpovědět

  • Patrik Patrik(neregistrovaný)

    dnes som piekol detom pernik použil som polevu podla receptu je jednoduchý a dobrý.

    Odpovědět

  • Tynaja Tynaja

    Musim priznat, ze ackoliv prvni den byla poleva polotuha, druhy den (kdyz jsem nakoupila cokoladu na vareni a ztuzeny tuk a chtela uvarit novou polevu), poleva jiz byla pekne zatuhla. Takze ano, i z masla se da pouzit na polevani drobneho cukrovi. Neni sice leskla, ale to mi nevadi.

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    tak já ji dnes dělala a smichala jsem sypké suroviny přidala máslo a dala do mikrovlnky na 1a1/2 minuty.Pak metličkou vyšlehala a je super,už i ztuhla.trošku jsem ředila horkou vodou :yes:

    Odpovědět

  • Tynaja Tynaja

    Dnes jsem delala - pouzila jsem maslo misto ztuzeneho tuku. Poleva vsak neztuhla, takze nedoporucuji na zdobeni vanocniho cukrovi. Jinak je chutove dobra a urcite ji vyuziji treba do kremu. Priste zkusim se ztuzenym tukem, snad to bude lepsi.

    Odpovědět

  • Daša Daša(neregistrovaná)

    Našla mi jí vnučka a je výborná!!

    Odpovědět

  • standa standa(neregistrovaná)

    :-) skvela :-K :-K :-)) :yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • jana jana(neregistrovaná)

    Je výborná,dělala jsem ji z másla.Proto jasně bude polotuhá,ale to mi nevadí,bude se to líp krájet.Množství vyjde na plech.

    Odpovědět

  • ahoj ahoj(neregistrovaný)

    Dobra poleva docela chutna, ale není husta nevím možná se mi nepovedla:-(:no:

    Odpovědět

  • hancaa hancaa(neregistrovaná)

    Doufám že se mi povede;-):-!

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo