Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cukrová poleva na perníky

Miluje vaše rodina perníčky, ale nedaří se vám poleva? To se letos změní. Máme pro vás osvědčený recept, který se povede i začátečníkům. Pokud navíc použijete malé množství potravinářského barviva, můžete vykouzlit opravdu nádherně zdobené perníčky.

Hodnocení receptu je 4,8 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

23. 3. 2008 21:36

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie3 442 kJ / 823 kcal
Bílkoviny3,30 g
Tuky0,03 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 67 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy202,32 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Karolllin

19. 11. 2023 23:19

ZaSolanem: měla stejný problém, ale zkoušela jsem a dávám 30g bílků a 85g cukru :-)

SilviaD SilviaD

13. 12. 2022 13:45

ZaSolanem: Toto Vám asi nikto presne nepovie, pretože nie len množstvo bielka ale aj práškový cukor od jednotlivých výrobcov je každý iný. Za mňa je u nás najlepší na polevu
Považský cukor a podľa veľkosti bielka dávam od 150 - 170 g 3 x preosiaty práškový cukor. Citrónovú šťavu nedávam vôbec.

ZaSolanem ZaSolanem

13. 12. 2022 11:20

Nemohl by mi někdo poradit, kolik třeba cukru na přímo gramy bílku? Léta zdobím perníky, mám ráda jemnější, "krajkové" vzorky, mřížky, tečky... a potřebuju hustější polevu, co neteče, ale ani nedělá špičky a to vymíchávání a zkoušení z duše nesnáším:-D. Jeden bílek..asi pokaždý jinak velký, nebo nevím. Recept je fajn, na surovinách se toho moc vymyslet nedá, ale kdyby měl někdo vychytanou gramáž, to by bylo!

alop@email.cz

21. 12. 2021 18:54

Super, moc děkuji za recept. Konečně se poleva povedla!

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 12. 2019 22:00

mata3636: Mam takovej robot s hodne baculatou metlou. Dokaze michat velmi pomalu. Neni to slehani jen jako rucni metla. Na polevu je vyborny. Rucnim slehacem se dvemi metlami, by to neslo.

sasulinkam

22. 12. 2019 21:23

mata3636: já metličkou ;)

mata3636 mata3636

22. 12. 2019 21:03

Veronika.Hrozna: Nešľahať, lebo sa tým vženie do polevy vzduch a poleva po zaschnutí popraská. Len ručne metličkou miešať.:yes:

sasulinkam

22. 12. 2019 20:36

casino: citronové šťávy jsem tedy dala méně, to je fakt. ale perníčky nakonec tuhnou, sice pomalu, ale jo :-D mě nikdy poleva nešla, tak jsme nedělali. Letos jsem se naštvala a zkusila a vyšla. Na podruhé pak zas ne :-( no příště už budu prosívat, a opravdu podle návdu přesně, žádný úlevy :-)

casino casino

22. 12. 2019 16:48

Veronika.Hrozna: " Má a obrovský, já prosívám 3 x aby se cukr provzdušnil několikrát."
Nevěřím:-O
Myslím, že spíše záleží především na MNOŽSTVÍ použité kyseliny. Dochází k hydrolýze a tvorbě invertního cukru, který se chová podobně jako med. No a zkuste z medu udělat tuhnoucí polevu... :-)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 12. 2019 16:34

sasulinkam: Mám zásadu, když něco není dobré od začátku, tak nejsem tak zkušená, abych to dokázala upravit do použitelné podoby. Zmatlala jsem už dva krémy, jen tyto Vánoce a jedny kokosové pusinky, a jednu štolu! Vyhodit ! Prosít cukr, přidat do něj bílky a na nejmenší otáčky velmi pomaličku šlehat! Obyčejně uškudlím jeden bílek a přidám lžíci 40% rumu. Nádherně to ochutí a hezky se vsákne do pečiva, takže se rychle suší.

sasulinkam

22. 12. 2019 16:26

Veronika.Hrozna: Takže mi to neztuhne?

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 12. 2019 15:52

sasulinkam: Má a obrovský, já prosívám 3 x aby se cukr provzdušnil několikrát.

sasulinkam

22. 12. 2019 15:43

ahoj kuchtíci a kuchařky, dělala jsem tuto polevu minulý týden a všechno vyšlo na jedničku. dnes jsem ji dělala podruhé- ze 4 bílků - a nepovedla se.Vůbec netuhne :-( Uvědomila jsem si potom, že jsem cukr poprvé prosála a dnes ne. Má to velký význam? Nebo mi poleva ztuhne prostě déle? ;-(

spagetka spagetka

14. 11. 2016 13:36

Renata: ale Ivulinka nepíše nic o šlehání, ale o míchání;-);-)

Renata

14. 11. 2016 13:32

ivulinka: dobry sen takze slehacem se nesleha a metlickou ano?

1 2 3 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: poleva na perníčky poleva na zdobení perníčků poleva na perníčky recept citrónová poleva na perníčky recept na polevu na perníčky bílá poleva na perníčky bílková poleva na zdobení perníčků poleva perníčky poleva na pernicky-recept zdobení perníčků poleva perníková poleva zdobící poleva na perníčky nejlepší poleva na perníčky zdobeni perniku perníčky poleva poleva na vánoční perníčky poleva na zdobení perníčků recept recept poleva na pernicky bílková poleva na perníčky jak udělat polevu na perníčky

Suroviny: bílek, cukr moučkový, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Cukrová poleva na perníky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9M3