Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na paprice

Kuře na paprice milujeme už od dětství a s chutí si ho dáme i v dospělosti. Naše babičky vařívaly slepice, které už přestaly snášet. Dnes se připravuje většinou kuře. Jemné maso se smetanovou omáčkou ochucenou sladkou paprikou se podává s knedlíkem nebo těstovinami.

Hodnocení receptu je 4,9 (151×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 65 min

80 min (15 min příprava + 65 min tepelná úprava)

24. 3. 2008 11:14

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 969 kJ / 471 kcal
Bílkoviny6,30 g
Tuky43,07 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 68 mg
Sodík 82 mg
Sůl0,19 g
Sacharidy13,52 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

janky3 janky3

6. 8. 2022 00:38

Aby v omáčce neplavaly kousky cibule, může se střídavě smažit a dusit. Tedy smažit, než začnou zlátnout rohy, pak zakápnout vývarem a nechat vyvařit, opět smažit a zase zakápnout vývarem...dokud nevznikne zlatavá kašička. Pak přidám kuřecí stehna, osolím, opepřím a posypu paprikou alžičkou gulášového koření. Pak otočím a po minutě zaliji kuřecím vývarem, asi do poloviny výšky kuřete, tu a tam podliji a dusím do změknutí. Pak vyndám maso, až trochu zchladne, oberu ho. Mezitím dodělám omáčku, přiliji zbytek vývaru a vmíchám rozkvedlanou smetanu zakysanku s moukou, míchám. Chvilku provařím a vložím obrané maso i se šťávou, co na talíři zbyla. Jíme s bramborovými knedlíky. Ale zkoušela jsem i těstoviny, dokonce i rýži, i slzovku a světe div se-i škubánky ušoulané v rozpuštěném másle. Fakt bašta.

magdalenka magdalenka

22. 2. 2022 20:37

Mama-mia: autor receptu varí, ako to uvádza. Nemusí to každému chutiť, ani sa to každému nemusí páčiť, samozrejme. Nie je však silné používať výrazy ako "blaf" alebo "zhovadilosť"?

Mama-mia Mama-mia

22. 2. 2022 19:36

Tak tenhle recept je asi ten nejhorší, co jsem na kuře na paprice viděla! Nevykostene kuře dát do omáčky je zhovadilost! Jak to asi má strávník jíst.? Dále vařit kuře v papinaku je absolutní nesmysl! Já kuře pěkně upeču v troubě na červených sladkých paprikách a cibulce s trochou cukru. Po upečení kuřátko oberu a z kostí ještě připravím vývar. Zeleninu a šťávu z pekáče přepasíruji, zahustim smetanou, sladkou paprikou a případně jíškou. Zkuste a jste o 10 levelů výš než tenhle blaf z papinaku.

Melounek12

19. 7. 2021 10:23

<3

Jaroslava65

9. 3. 2021 21:07

anna placha:

anna placha

18. 4. 2017 08:39

ke kureti pri duseni pridejte lzicku kari a lzicku zazvoru dostane super chut nedavat smetanu zahustovat hotovou jiskou smetana zbytecne vse zhmotni a je to nezdrave':-)ú

casino casino

18. 3. 2017 14:31

No, on ten postup vůbec vyznívá spíše jako nepodařená reklama na papiňák, že :-D
Před třemi roky (5. 3. 2014 16:43:11) jsem se o recept "otřel" a od té doby se tu neukázal nikdo kompetentní kdo by ho poupravila a doladila k použitelnosti bez přívlastků...:-)

tejaja tejaja

18. 3. 2017 13:43

Ivča: :-) Ivčo, tá cibuľka sa orestuje presne rovnako ako v obyčajnom hrnci, ono sa nikde nepíše, že máš hrniec uzatvoriť. :-) Cibuľka sa restuje pri otvorenom hrnci, občas premiešaš, proste klasicky.
V recepte sa nikde nepíše, že šťavu treba ocediť. Ale komu tá cibuľka vadí, nemá problém mäso vybrať a šťavu precediť.
Tá trocha šťavy sa mieša so smotanou preto, aby sa smotana v omáčke nezrazila. Takže...;-)

Ivča

18. 3. 2017 12:49

Tenhle recept je úplně mimo mísu.Hlavně nedělejte cibulku v tlak.hrnci , za 2 min.bude na uhel.Pokud dáte na cibulku maso,tak už omáčku nikdy nepřecedíte a budete v ní mít kousky cibule. Šťávu z omáčky neodebírejte,stačí rozmíchat smetanu s moukou a povařit.

Asplenka

4. 2. 2017 20:03

Já dávám jedině zakysanou smetanu, máme to raději navinulé a ještě přidávám trochu citronové šťávy. Minule jsem to vařila se sladkou smetanou ke šlehání a nedalo se to dochutit.

Milan

12. 10. 2016 15:38

hladovahana: doporučuju těstoviny z pohanky, vyrábí je ve mlýně p.Šmajstrla, zasílá i poštou a máte vystaráno:yes:

Peťulec

12. 9. 2016 09:44

Recept fajn až na tu zakysanou smetanu tedy ... spíš se hodí sladká, ale to je na každém :) no a 45 minut dělat kuře v tlakáči? to musí být na kaši ... 20 minut bohatě stačí. :-p

Peťulec

12. 9. 2016 09:40

hladovahana: také jsem na bezl. dietě už přes 25 let a kynutých knedlíků sem se tedy vzdát nemusela :-) stačí udělat bezlepkové ... žádná věda ;-)

Laduška babuška

22. 6. 2016 11:19

hladovahana: Dají se udělat bezlepkové knedle nebo bezlepkové noky. :-*

hladovahana hladovahana

27. 4. 2016 20:25

Chtela bych prestart slintat, kdyz se divam na tyhle vsechny krasny fotky kurete na paprice. Horsi je to o to, ze jsem na bezlepkove diete a uz si nemuzu doprat kynuty knedlik, snad jenom bezlepkove testoviny. Vsem preju dobrou chut!:-K

1 2 3 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuře na paprice kuře na paprice kuře na paprice recept kuře na paprice recept kuřecí na paprice recept kuře na paprice recept kuře na paprice kuře na paprice se smetanou recepty kure na paprice recepty kuře na paprice recept na kuře na paprice recept na kuře na paprice kuře na paprice pro děti kuře na paprice v papiňáku na paprice kuře na papryce top recepty kuře na paprice kure na parice kure na paprice recepty kuře na paprice recepty

Suroviny: kuře, cibule, smetana zakysaná, mouka hladká, olej, paprika sušená sladká, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Kuře na paprice

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/m40