Špenátové lasagne

vera.cairo Kuchař:

Doba přípravy: as 30 min příprava a 45 min pečení PT1H15M PT0H45M PT0H30M 6 porcí Těstoviny 15 názorů

59
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Suroviny

balík lasagní (já jsem z toho použila 12 plátků)
Špenát:
1 balení mraženého listového špenátu
5 stroužků česneku
sůl
3 lžíce olivového oleje
asi 1 dcl vody
Bešamelová omáčka:
100 g másla
150 g mouky
1 litr mléka
sůl
muškátový oříšek
12 plátků tvrdého sýra
tuk (na vymazání, Hera)
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Špenát necháme na oleji prohřát, aby rozmrzl, přidáme sůl, prolisovaný česneky podle potřeby vodu, a minutku provaříme.

  2. V jiném kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Přidáme mléko, sůl, koření a celou dobu mícháme, dokud se mouka neprovaří a omáčka nezhoustne.

  3. Pekáč vytřeme po všech stranách tukem a na dno položíme 4 plátky lasagní. Na to rozvrstvíme třetinu špenátu a omáčky. Postup opakujeme. Na poslední vrstvu bešamelu položíme plátky sýra.

  4. Pečeme asi 45 min při 170-180°C.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špenátové lasagne

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo