Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halušky s uzeným masem a kysaným zelím

Ideální jídlo do zimního počasí? Halušky - člověk se po nich cítí příjemně sytý a zalezl by rovnou pod peřinu. Nejpracnější je nastrouhat brambory na těsto. Jinak je ale příprava rychlá a jednoduchá. Verzi s kysaným zelím se říká strapačky.

Hodnocení receptu je 5,0 (78×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

5. 9. 2010 18:22

Suroviny pro 5 porcí

5 porcí

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Vím, že řada kuchařek dává přednost domácí výrobě halušek, je tu řada výborných receptů na jejich přípravu. Za sebe mohu říct, že s klidným svědomím využívám kupované směsi – polotovary (Halušky v prášku) – a ani žádnou značku neupřednostňuji, chutnají nám všechny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

21. 9. 2020 20:19

oring: Potvrdzujem a doporučujem. :yes: Ak nemáte čas, čo je často,, Vinické mrazené halušky sú skutočne dobré. Práškové nie. Nedajú sa s tými mrazenými porovnávať. ;-)

oring

21. 9. 2020 19:49

Receptík je jedlý :yes: a brzy přistane na talíři. Jen tu pozoruji cvrkot kolem toho zda halušky z pytlíku nebo z brambor. Už halušky používám a je pro mne jasná volba mražené halušky VINICA. V penny jsou aktuálně (2020) v akcích za 40kč/kg, což mi přijde přijatelná cena.

gabikka

30. 8. 2020 01:19

Halušky jsou moje oblíbené jídlo, ale poprvé jsem je dělala až podle tohoto receptu. Od té doby je to jedno z nejoblíbenějších jídel v naší rodině včetně pětiletého syna. :yes:

Buchyna Buchyna

5. 5. 2020 17:01

Co se týče halušků v prášku, tak proti nim nic nemám. Je to každého věc. I tento recept si udělá kdo chce, kdo ne, ať si najde jiný. Je to každého volba a není třeba urážet. Já dělám z brambor, ale i z pytlíku. Jenom mne zarazila fotka v úvodu, kde jsou halušky se zelím a k tomu nakrájená syrová rajčata. To mne rozesmálo. Zelí- rajče? No, nevím, nevím. Receptíku dávám za 1!:yes:

midave

6. 4. 2018 16:21

Ja dělám halušky pro dvě osoby,

Půl sáčku halušek v prášku, kolem 25 dkg zředím s vodou aby těsto nebylo tuhé.
Dávám vařit přes haluškár, když těsto vyplave tak ho scedím, nepřeplachují ve vodě, na teplé halušky dám tak 30 dkg syrového kysaného zelí a omastím.
Na omastek použijí 15 až 20 dkg slaniny na drobno nakrájene, ne moc prorostlá.
Vše zamíchám a podávám.
Pokud použijí anglickou slaninu tak na omastek použjí tak 3 až 4 lžice sádla v kterém ohřejí 15 dkg na drobno nakrájené prorostle slaniny.
Musí to být co lžíce to škvarka.
Stejně dělám i bryndzové halušky, jen místo zelí použijí 15 dkg bryndze.
Tady kolorie nepočítám.

Simona Skolakova Simona Skolakova

19. 1. 2018 00:19

Dala bych si hned jednu porcičku,zelí kysané mám naše v zelňáku,uzené by se taky našlo,jen ty halušky jsem nikdy ještě nedělala,asi se též podívám po polotovaru a udělám;-):yes:

franto

3. 12. 2017 14:48

Este dodatok k haluskam ja kyslu kapustu nepodlievam vodou , necham ju praziť do ruzova na bravc.masti slaninke a cibulke na konci trochu cukor a ml.korenie zamiesam halusky

franto

3. 12. 2017 14:14

Ja som kedysi robil halusky len zo zemiakov vela roboty s tym az tak nie je.Teraz kupujem zemiakove halusky v prasku v zelenom baleni -tesco za 55c. su naozaj dobre ,myslim ,ze aj v restike to tak robia.

Dana

3. 12. 2016 15:35

Náhodou já jsem ráda, že tady recept na halušky z prášku je. Netušila jsem, že existují a tak jsem podle tohoto receptu, zkusila svou prvovýrobu. Halušky dopadly dobře, tak příště uvidím, zda použiju ještě tyhle z prášku, nebo se pustím přímo do výroby z brambor.

Markula

27. 11. 2016 23:53

Andy: A nemáme si náhodou i dělat vlastní mouku? Paní připravila zbytek , a že má něco z prášku? Uzené taky sama neudila a zelí taky sama nevypěstovala. Připadá mi to, jako v prostřenu. Ano, i ty talíře jsem pálila :)

Sara

14. 10. 2016 09:20

Výborné:)) a halušky v prášku mi nevadí jsem ráda že si to mohu zjednodušit nechce se mi patlat s haluškami hodiny a hodiny:))) :-);-):yes:

Michala

29. 6. 2016 16:46

Já je ani nedělám a kupuji ty zmražené jak přikládala zde paní odkaz... dají se sehnat v globusu nebo Kauflandu a věřte že chutnají skvěle :)

tejaja tejaja

18. 11. 2015 20:58

Nela: Ale na halušky nepotrebujete zemiaky variť, strúhajú sa surové.;-) Inak s vami súhlasím, nevidím dôvod, prečo by sa nepoužili aj v prášku...Neviem, či v Čechách dostať v Makre mrazené halučky z Vinice, ak áno, doporučujem, sú vynikajúce. ;-)
Link na Vinické halušky prikladám, aby ste videli balenie : http://potravinydomov.itesco.sk/sk-SK/ProductDetai...
A mám pocit, že som ich videla v Kauflande.

Nela

18. 11. 2015 17:05

Martin:ja vam to napisu jednodusse jelikoz mam od 6 hod jednu praci do 2 odpoledne a ve tri jdu na druhou do 10 vecer tak me by se stihly uvarit jen ty brambory tak jsem rada za polotovar je pravda ze v nedeli kdyz mam volno tak jsem rada za domaci obed ale to taky sotva stiham delam 6 dni v tydnu a tu nedeli si rada odpocinu ;-)

Jarus87 Jarus87

23. 10. 2015 16:40

Když jsem viděla cenu 400g pytlíku halušek který stál 19-, přešla mě chuť. Koupila jsem raději brambory 1,5kg za 20-, a raději udělám halušky z opravdových brambor. Přiznávám se, že jsem chtěla taky si ulehčit práci ale za takovou cenu nebudu dotovat chemii.

1 2 3 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: halušky se zelim halušky s uzeným bramborové halušky se zelím a uzeným slovenské halušky se zelím bramborové halušky se zelím domácí halušky se zelím halušky domaci halušky výroba halušek bramborové halušky s uzeným a se zelím halušky s kysaným zelím recept na halusky se zelim recepty halušky s uzeným domácí bramborové halušky bramborové halušky s uzenym halusky se zelim recept domácí halušky recept testo na halusky halušky v prášku halušky z prášku

Suroviny: brambory, mouka polohrubá, vejce, sůl, zelí kysané, maso uzené, cibule, cukr krystal, olej, kmín celý, sůl, pepř mletý

TopRecepty.cz

Halušky s uzeným masem a kysaným zelím

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G853