Boršč - trochu podle mě

aanet3 Kuchařka:

Polévky 13 názorů

Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů
58

Suroviny

500 g hovězího masa
2 malé červené řepy
1/4 hlávky zelí
2 mrkve
1 petržel
1/2 celeru
5 brambor
2 bobkové listy
2 hřebíčky
celý pepř
nové koření
sádlo nebo máslo
1 cibuli
2 lžíce rajského protlaku
hl.mouku
sůl
petrželka
cukr
ocet
smetana kysaná
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme přidáme bobkový list, hřebíček (pepř,nové koření).

  2. Vaříme asi hodinu,podle kvality masa.

  3. Mezitím červenou řepu uvaříme zvlášť, sloupneme ji a pokrájíme na drobné kostičky.

  4. Pokrájíme brambory, zeleninu, a zelí na drobné nudličky.

  5. Nakrájenou cibuli zpěníme na sádle či másle, přidáme mouku a zhotovíme jíšku.

  6. Maso vyjmeme z vody a pokrájíme na kostičky.

  7. Do vývaru z masa vložíme zeleninu, zelí a brambory. Povaříme, přidáme řepu a maso.

  8. Dochutíme rajským protlakem, cukrem, octem a solí.

  9. Zahustíme jíškou a krátce povaříme. Ještě přidáme zelenou nať.

  10. Porce na talíři zjemníme kysanou smetanou.

Poznámka

Do polévky můžeme ještě dát kostičky šunky nebo párku....

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy

Ohodnoťte recept: Boršč - trochu podle mě

  • PedroSanchez PedroSanchez

    Já bych jen dodal, že skvělé je červenou řepu jen umýt a s vlhkou slupkou dát zapéct do trouby, jakmile schládne, oloupat slupku, nakrájet a přidat do polévky. To mě naučili kamarádi z Odesy...;-) Někdy přidáváme do boršče taky celé drobné žampióny a místo hovězího vepřovou plec. Někdy hrášek a kukuřici (nemusí se pak přislazovat cukrem). Kysaná smetana je povinnost, bez ní to prostě není ono. Dobrou chuť.

    Odpovědět

  • jakeline jakeline(neregistrovaný)

    Vařila jsem včera boršč po ruském způsobu neměl chybu :-K<3

    Odpovědět

  • mirek mirek(neregistrovaný)

    Alechandro: Na Ukrajině jsem byl 13 roků a každá rodina dělá boršč svůj néní žádný pravý ukrajinský tak i ruský:-!:-)

    Odpovědět

  • hemriettas hemriettas(neregistrovaný)

    Tento recept jsem mimo jiné objevila v Karolínině domácí kuchařce...
    Dnes jsem uvařila,je dobrý,přidávám foto.

    Odpovědět

  • stratonn stratonn

  • aanet3 aanet3(autorka receptu)

    to mě strašně těší:-D a oběd závidím:-D.

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    dnes byl k obědu,je vynikající...mohu jen doporučit...;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • Jenny Jenny

    boršč máme rádi a docela ho i často dělám,ale tenhle receptík stopro vyzkouším...:yes::yes::yes:+6:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • karkulka5 karkulka5

    ja boršč přímo miluju, je to vitaminova bomba a doma ho jíme pořád :-K:yes::-*

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-pVypadá opravdu nádherně:-8+:yes::yes:

    Odpovědět

  • aanet3 aanet3(autorka receptu)

    tak jako ty, to vaří strýc z Ukrajiny:yes:;-)

    Odpovědět

  • Oksika Oksika

  • Alechandro Alechandro

    Takhle se boršč dělá na ukrajině. Je to takhle vynikající ;-). Já to ale dělám tak, že osmahnu cibuli, nastrouhanou červenou řepu a nastrouhanou mrkev. Zaliju kečupem a takhle to naliju do uvařených brambor a zelí... postup podobný, je to fakt vynikající :-*, kys. smetanu na talíři taky dávám, a v zimě k tomu přikusuju česnek a chleba,dávám bodíka :yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo