Houbová omáčka dle Jitky
Houbová omáčka, nebo také houbovka, patří mezi klasické české omáčky. Je to přesně to jídlo, které připomene letní vycházky do lesa. Tradičně se podává s knedlíkem, ale můžete zkusit i brambory, těstoviny nebo čerstvý chléb.
Suroviny pro 5 porcí
5 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 6 800 kJ / 1 625 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,90 g |
Tuky | 100,54 g |
Vláknina | 25,80 g |
Cholesterol | 120 mg |
Sodík | 483 mg |
Sůl | 1,13 g |
Sacharidy | 115,00 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 12. 2010 10:19
21. 9. 2010 12:47
18. 9. 2010 10:11
18. 9. 2010 08:01
1. 9. 2010 14:22
31. 8. 2010 14:23
28. 8. 2010 12:45
26. 8. 2010 11:16
25. 8. 2010 12:02
21. 8. 2010 16:40
20. 8. 2010 12:25
19. 8. 2010 23:16
2. 8. 2010 08:36
7. 1. 2010 09:00
5. 1. 2010 21:39
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 8 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 9 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 11 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 17 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Jednoduchý bramborový guláš s fazolemi
Golian uvařila před 5 hodinami
Kuřecí čtvrtky pečené na bramborách
Kamil@ uvařila před 8 hodinami
Minutková marinovaná krkovice s máslovou zeleninou
slavka744 uvařila před 9 hodinami
Mazanec pro Irenku
klara492 uvařila před 9 hodinami
Zapečené kuře s nádivkou
Lucamazi uvařila před 9 hodinami
Babiččiny blbouny
Witoraz uvařila před 10 hodinami
Hrachová kaše s uzeným, párkem a volským okem
Irena26 uvařila před 11 hodinami
Šopák
MarinetteQueen3 uvařila před 11 hodinami
Tvarohové lívance
Jana.pirova@seznam.cz uvařil před 11 hodinami
Velikonoční beránek
Lusyl uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Omáčka z hub dušených na pivu je jednoduchá a skvěle chutná: Má říz po česneku a budete si ji chtít přidat
Houbový výtažek můžeme v kuchyni upotřebit jako bujon nebo dochucovadlo omáček či polévek. Poradíme, jak jej vyrobit a zavařit
Jak ochutit tradiční omáčky? Víte jaké koření použít, aby omáčky chutnaly báječně?
Další recepty
Tématické fráze: houbová omáčka houbová omáčka recept houbová omáčka na smetaně nejlepsi houbova omacka recept na houbovou omáčku recept houbova omacka houbová omáčka se smetanou omáčka z lišek recepty houbová omáčka omáčka houbová hřibová omáčka houbová omáčka z lišek houbové omáčky omáčky ke knedlíkům top recepty houbová omáčka lišková omáčka výborná houbová omáčka houbova smetanova omacka smetanova houbova omacka recept hríbova omačka recept
Suroviny: houby lesní, cibule, olej, smetana na vaření, mléko, mouka hladká, sůl, pepř mletý, kmín drcený, šťáva citronová, nať petrželová
Houbová omáčka dle Jitky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DnB
94 názorů