Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Přepuštěné máslo

Přepuštěnému máslu říkáme také "ghí" a snadno si jej doma vyrobíme z klasického másla. Takto přepuštěné máslo má lepší výživové vlastnosti a na rozdíl od másla se během pečení a smažení nepřipaluje. Hodí se i jako jedlý dárek, který jistě každý využije.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

13. 9. 2010 23:20

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie7 782 kJ / 1 860 kcal
Bílkoviny1,75 g
Tuky205,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 638 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Michs@m@nt sem dala podobný recept na ghee - http://www.toprecepty.cz/recept/12031-ghee-prepust... , ale podle něj bych si na něj asi netroufla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jana

24. 5. 2014 14:45

V másle je údajně 16% vody, plus nějaká ta bílkovina, takže těch 20% úbytku je reálných.
http://www.nutri-terapie.cz/prepustene-maslo/

Anna Kocikova Anna Kocikova

14. 9. 2010 10:18

:yes:Papri,to je príma,že jsi to tady dala a pod českým názvem;-)
Už tady byl dotaz u Colombo65 receptu-Pstruží filátka na másle a já to velice neodborně popsala:-8
:yes:+6 bodík je Tvůj:yes::-))

zdena 3

14. 9. 2010 09:01

:yes::yes::yes::-))

cardanka

14. 9. 2010 07:12

Papri:-Kbáječné a skvělé;-):yes:, na přepuištěném másle jsou báječné řízky smažené, měla jsem tu možnost ochutnat:-p a je to kulinářský skvost:-K:yes:4.bodík bez debat:yes: a do oblíbených jdu ukládat;-)

michsamant michsamant

14. 9. 2010 07:12

:yes:

Paprika Paprika

13. 9. 2010 23:37

Já bych řekla tak o 20%, ale neměřila jsem to. ;-)

rebeka rebeka

13. 9. 2010 23:26

papri,mě to rozhodně nevadí;-)místa je tu dost:-Da zrovna dnes jsem uvažovala,jak to vlastně ta moje zlatá maminečka dělávala:-8:-Kdíky:yes:
P.S.a kolik toho zůstane po přepuštění..smrskne se to hodně:-?;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: přepuštěné máslo recept přepuštěné máslo prepustene maslo navod jak přepustit máslo jak se dělá přepuštěné máslo jak udelat prepustene maslo recept na přepuštěné máslo jak na přepuštěné máslo přepuštěné máslo recept videorecept přepuštění másla propuštěné máslo popuštěné máslo co je prepustene maslo recept přepuštěné máslo prepuštěné máslo video maslo přepustit máslo máslo přepuštěné přepuštěné máslo výroba recepty přepuštěné máslo

Suroviny: máslo

TopRecepty.cz

Přepuštěné máslo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4LLJ