Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Potahovaný dort k narozeninám

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

19. 9. 2010 19:56

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie19 476 kJ / 4 655 kcal
Bílkoviny56,44 g
Tuky123,07 g
Vláknina10,38 g
Cholesterol 719 mg
Sodík 456 mg
Sůl1,35 g
Sacharidy825,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento dort jsem dělala synovi k narozeninám a vznikl díky Hanahcotton, která mi báječně radila. Recept sem dávám s jejím laskavým svolením, neboť recept na těsto a potahovou hmotu je její. Já jsem si jen těsto upravila na menší poměr. Tady jsou odkazy na její krásné stránky http://svatuskova-hanka.webgarden.cz/dorty + http://svatuskova-hanka.webgarden.cz/marcipan. Hanko děkuju ;-).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marcajs

26. 8. 2013 09:18

Krásný a vynikající dortík. Podle Vašeho receptu jsem se pustila do svého prvního dortíku. Měla jsem obavy jestli to zvládnu, ale díky skvělému postupu, který je napsaný přesně pro mě :D, takže i takové nemehlo jako já jsem to zvládla ;-) Vše se povedlo a chuťově je dortík skvělýýýý:yes:

Markyma

29. 8. 2012 21:17

picasaweb.google.com/m/viewer?fgl=true&pli=1#photo/103797553210749243619/5782165607952553377/5782166167082056818

Dekuji za recept, da se rict, ze jsem dort uspesne spatlala :) synovi k prvnim narozeninam... Je vyborny a sklid pochvalu, jen nechapu, ze mi od vcera porad prosakoval a vytekal zpod marcipanu :( a pak strasne ta potahovaci hmota lepila, nebylo mozne marcipan normalne rozvalet, ale pak ksem pod i nad dala folii a uz to slo. Asi to chce cvik.. Ale dort skutecne oproti kupovanemu chutnejsi o 100%. davam fotku, snad se podari zobrazit.
Jeste jednou diky :-p

nikoleta

2. 4. 2012 18:31

prosím o radu jak barvit potahovací hmotu chci mít černou to už jsem vyčetla jen nevím kdy barvit zda ještě v sypkém stavu nebo již zapracovaném kdy je hmota hotová a pak teprve obarvit.
děkuji

isindy isindy

30. 6. 2011 23:25

mirca75 mirca75

30. 6. 2011 22:14

d::-) nějak nevím co tím myslíte. Jestli korpus jako takový, nebo už promazaný. Korpus stačí klasicky vychladlý (ale lze si ho upéct i den dopředu) a jestli myslíte korpus promazaný krémem, tak ten se musí nechat pořádně vychladit v lednici, jinak se bude při potahování hmotou "hýbat" a půjde potahová hmota špatně pokládat. Jinak pokud dort potáhnete hmotou, tak ozdoby lze lepit hned a pak uložit do chladu. A pečící papír používat nemusíte - stačí formu řádně vymazat tukem a vysypat hrubou moukou.

d

30. 6. 2011 13:30

Ještě jeden dotaz je potřeba ten korpus nechat odložet přes noc?Protože mi zítra zbyde strašně moc malinko času a chtěl jsem to lepit hned a vychladit pa celkově dá se to nebo se s tím něco stane?Nejsem zkušený proto se ptm snad největší obavy mám toho aby se to nerozmočilo.A ještě menší dotaz je možno do pečící formy na dort jen vytřít tukem a vysypat moukou?Nemám pečíčí papír totiž.Děkuji za odpověď:-8

d

29. 6. 2011 06:39

No byl jsem včera v kaufu a tam bohužel potravinářskou barvu nevedou ačkoliv jsem potřeboval červenou tak jsem ji tam nenašel tak jsem koupil jakousi barvu v tubě,ale hnědou tak uvidíme jak se s tím na dort bude malovat.Děkuji za rady opravdu si toho moc vážím chtěl bych to mít pro moji manželku perfektní tak doufejme,že se to povede.:-8

mirca75 mirca75

28. 6. 2011 21:49

d:(neregi.):-), k tomu pečení - pokud si dáte pod těsto pečící papír, bude to jen ku prospěchu - těsto se pak lépe odděluje od spodního dílu formy. Když si dáváte těsto do formy, lehce ho rozhrňte do stran - při pečení se nevyboulí. Upečený korpus po vychladnutí obrátíte spodkem navrch a tam potíráte. Dort je pak na povrchu krásně hladký a rovný.
Jinak barvu v tubě neznám - používám práškové z drogerie Teta. Stojí pár korun a krásně se s nimi pracuje.

d

28. 6. 2011 20:50

Tak jsem dneska sehnal barvu na barvení aby ta potahovana hmota byla barevna tak je nejaka v tube do hneda.Budu rd za kazdou radu.Chci se zeptat kdyz budu pect korpus a dam pod neho pecici papir zda je potrebny a další moji otázkou je na jakou stranu natírám krém zda na tu ktera se pekla a nebo na stranu kde byl pečíčí papír,přijdu si jako hlupák,že se ptám,ale opravdu chci to mít hezké a nechci to zkasit.Péct se bude v pátek.Děkuji zatim za radu

isindy isindy

28. 6. 2011 01:51

d: dneska jsem fotila postup na plnění krémem - také jsem použila do dortu krém tvarohový a udělala mantinely z máslového...takže pokud vydržíš, zítra budu potahovat a celý postup zkusím nafotit a vložit, pokud tedy vydržíš, snad ti to pomůže :-K

čistě bílý pravý marcipán neexistuje, jak píše Mirca, musel bys koupit profi potahovací hmotu (K2, Formix atd.), na netu je řada eshopů....nebo si udělat falešný marcipánový potah - to je jen sušené mléko, cukr moučka, med a mandlová tresť (ta nejjednodšší varianta bez pšeničného sirupu), barva je slonová, ne čistě bílá....

recept na něj http://www.toprecepty.cz/recept/16692-falesna-marc...

hanahcotton hanahcotton

27. 6. 2011 19:03

d:Tvarohový krém nemůžeš dát pod potahovací hmotu - roztopila by se ti - tvaroh obsahuje hodně vody...musel bys udělat mantinely z máslového krému ;-)

d

27. 6. 2011 17:55

opravdu jako chlap se v tom nevyznam pecu poprve takze bych to chtel udelat co nejjednodusi.Moje predstava je ze bych chtel svetly korpus slepeny tvarohovým krémem a na to další korpus a ptažený asi tou potahovací hmotou,ale nejlepe abych si to vyrobil sám.Jenže asi se to zdá těžší,převážně s tou hmotou na ten dort.Chci něco aby to bylo chutné,ale zase né moc drahé,vzhledově hezké a aby to drželo tvar.Asi je to těžší než se zdá jen tiše závidím Vám všem kteří máte tak překrásné dorty.

hanahcotton hanahcotton

27. 6. 2011 11:39

aviaris:není...glukóza a pšeničný sirup jsou dvě rozdílné věci.Tedy alespoň se to tak prodává, i když si myslím že výroba a složení je velmi podobné a vyrábí se to s obilných škrobů, kde hlavní složkou je glukóza;-)
Každopádně oba tyto sirupy můžeš použít na výrobu falešné marcipánové hmoty :yes:

mirca75 mirca75

27. 6. 2011 11:11

d:(neregi.):-) - Marcipán je cukrářská hmota, jejímž základem jsou oloupané a rozdrcené sladké mandle a cukr.
- Potahovací hmota (třeba Formix) přináší jednodušší a kvalitnější práci než s marcipánem, je hedvábná na dotyk.
Čistě bílá je spíš potahovací hmota a lze si jí zakoupit - třeba Formix,... a nebo si jí vyrobit a použít při výrobě bělobu. Záleží na vás...:-).

d

27. 6. 2011 10:57

Dobrý den
Chtěl bych se zeptat zda mi můžete poradit chtěl bych manželce upéct dort jenže jsem ještě nikdy dort nepekl.Chtěl bych aby dort byl jednopatrový a s marcipaném.Jsem však zmatený když se píše hmota na potažení dortu a marcipán.Chtěl bych tam mít marcipán čistě bílý.Můžete mi prosím dát neco říct jaký je v tom rozdíl a popřípadě i recept.Děkuji:-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recepty na dorty k narozeninám potahovaný dort potahované dorty dorty k narozeninam recept dorty k narozeninám recept na marcipán n a potažení dortu marcipánový dort k narozeninám pro rybáře potahovaný dort recept marcipánové dorty k narozeninám recept na potahovaný dort co upéct k narozeninám peter shaffer jaký dort k prvním narozeninám dort k narozeninám krém na potahovaný dort krém do potahovaného dortu recepty dorty k narozeninám potahované dorty recept marcipánový dort k narozeninám potahované dorty recepty

Suroviny: mouka hladká, prášek do pečiva, vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, olej, voda, kakao, máslo, pudink vanilkový, mléko, cukr krupice, mléko polotučné, cukr moučkový, sirup pšeničný, voda

TopRecepty.cz

Potahovaný dort k narozeninám

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/my7R