Karamel z mikrovnky
Příprava karamelu není náročná na suroviny, o to více péče vyžaduje samotná příprava. Důležitá je neustálá kontrola. Přeměna cukru na karamel je velmi rychlá, proto je nutné celý proces sledovat.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 1 092 kJ / 261 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,06 g |
Tuky | 6,56 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 20 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 50,41 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Nenahrazujte bílý cukr třtinovým, medem nebo jakýmkoliv sirupem. Nefungovalo by to. Nenechávejte cukr zhnědnout moc. Chutnal by pak spáleně. Správná barva je zlatavě medová.
Toto je ideální způsob vaření karamelu pro všechny, které se ho dosud bojí! Vždyť je tady tolik dobrých receptů s karamelem.
Použité nádobí dáme odmočit do studené vody a za chvilku ho máme čisté.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 4. 2018 15:09
Bezvadný, ale lepší než talíř je hrnek, protože má rovné dno a karamel se začne tvořit rovnoměrně. Na 800W jsem to dělala 2:15 a pak do toho hodila kostku citronu (jak jsou takové ty sáčky na výrobu ledu), vznikla hmota o hustotě medu, kterou jsem následně ozdobila pudinkové poháry, teď už jen čekám co na to zbytek rodiny
30. 11. 2014 16:38
Dnes jsem to také zkoušel, nikoliv přesně podle ingrediencí. Trochu cukru, trochu vody a citrusové šťávy a povedlo se to. Po třech minutách jsem to promíchal, bylo to žluté, tak jsem to tam dal ještě na necelou minutu. Pozor, talíř je horký
8. 11. 2013 01:58
Myslím, že to není úplně pitomý recept...
Právě jsem to zkusil...
Podařilo se...
No, skoro se podařilo...
Ke konci je to potřeba hlídat - na talíři to jaksi nebylo ve stejnoměrné vrstvě a na jedné straně se to po 2´36´´ začalo pálit a než jsem to vyndal z MW tak už se málem spustil požární alarm, jak bylo v kuchyni bílo. Stihl jsem "TO" spálené s "TÍM" nespáleným na talíři promísit, vylít na plech a ve výsledku je to tak akorát
Takže: HLÍDAT!
Právě jsem to zkusil...
Podařilo se...
No, skoro se podařilo...
Ke konci je to potřeba hlídat - na talíři to jaksi nebylo ve stejnoměrné vrstvě a na jedné straně se to po 2´36´´ začalo pálit a než jsem to vyndal z MW tak už se málem spustil požární alarm, jak bylo v kuchyni bílo. Stihl jsem "TO" spálené s "TÍM" nespáleným na talíři promísit, vylít na plech a ve výsledku je to tak akorát
Takže: HLÍDAT!
24. 3. 2012 22:40
Veronika:Jen aby to nebyl talíř z NDR.....plastový. Jsi husa
12. 12. 2011 09:52
Marie:
Taková ženská nepatří do kuchyně. Karamel je tak tvrdý - nebo měkký, jak se naředí. Hloupá ženská, která všechno skazí, s ničím si neví rady a ještě kritizuje - chudák manžel, chudáci děti!
Taková ženská nepatří do kuchyně. Karamel je tak tvrdý - nebo měkký, jak se naředí. Hloupá ženská, která všechno skazí, s ničím si neví rady a ještě kritizuje - chudák manžel, chudáci děti!
2. 10. 2011 16:01
No tak já jsem upřímně zklamaná...karamel jsem vyzkoušela - talíř nepraskl a karamel se udělal, ale chuťově je vyloženě hnusný a i po přidání másla a citr. šťávy je po ztuhnutí tvrdý jako kámen. Jediné co opravdu kladně hodnotím je ten tip na umytí talíře. Už jsem se s ním loučila, ale studená voda opravdu perfektně zabrala. Teď mě mrzí, že mám tři ze šesti pudinků zkažených hnusným \"karamelem\" a nebudou se dát jíst - leda pokud člověk umí kousat kamení....
12. 4. 2011 14:02
Karamel z mikrovlnky jsem zkoušela, mohla jsem vlnit i 10 minut, ale karamel se stejně neudělal!!Navíc talíř, který byl přímo do mikrovlnky se mi celý roztekl..
5. 4. 2011 18:02
Aneta:jooo a proč něco se nepovedlo
5. 4. 2011 17:59
To je zvěrstvo... Jedním slovem zvěrstvo...
15. 2. 2011 10:55
Heli, tak jsem udělala tvůj karamel v MT - spíš z nedostatku času než, že bych se bála. Super nápad a šup s ním do rajský
Jozapomněla jsem dodat, že jsem karamel udělala z diacukru FAN na bázi aspartámu
Jozapomněla jsem dodat, že jsem karamel udělala z diacukru FAN na bázi aspartámu
23. 1. 2011 19:36
Tak tahle príma vychytávka mi také nějak unikla+22
23. 1. 2011 19:34
Nenapadlo mě psát do receptu, že do mikrovnky je potřeba použít talíř, který mikrovnku snáší.
23. 1. 2011 17:46
28. 11. 2010 18:56
mě ten talíř praskl po 2 minutách
2. 10. 2010 19:25
Tak tento recept mi nějak unikl.Určitě vyzkouším co nejdříve
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavý hermelín
Přidáno před 18 minutami
Losos s chřestem a sýrovo-česnekovou omáčkou
Přidáno před 37 minutami
Fit salát
Přidáno před 12 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 17 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 23 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno 24. 4. 2024 08:10
Právě bylo uvařeno:
Jablečné muffinky s Margot čokoládou
Vitek2015 uvařila před 53 minutami
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 2 hodinami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 2 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 3 hodinami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 3 hodinami
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 10 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: ozdoby z karamelu karamel karamel recept karamel v mikrovlnce mekky karamel recept na karamel karamel z mikrovlnky domaci karamel karamel z cukru vareni karamelu tvrdy karamel ozdoba z karamelu měkký karamel recept karamel ozdoby karamel na ozdoby jak dělat karamel recept karamel recept na měkký karamel domaci mekky karamel karamely recept
Suroviny: cukr krystal, máslo, šťáva citronová
Karamel z mikrovnky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nO6E
30 názorů