Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čalamáda moc dobrá

Doma sterilovaná směs zeleniny neboli čalamáda, kterou můžeme vytvořit z přebytků ze zahrádky, je skvělý způsob uchování zeleniny do další sklizně. Pikantní čalamády používáme všude tam, kde bychom použili sterilované okurky.

Hodnocení receptu je 5,0 (123×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 65 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby odležení

90 min (65 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby odležení)

30. 9. 2010 09:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie19 896 kJ / 4 755 kcal
Bílkoviny13,24 g
Tuky303,40 g
Vláknina29,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 56,25 g
Sůl140,50 g
Sacharidy481,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Cuuulie Cuuulie

20. 9. 2023 08:48

Eja57: díly moc. Mám jich 17 a super

hoskovavl

20. 9. 2023 06:32

Všem děkuji 😘💕 za krásné fotečky📸. Jen tak dál, posílejte. 😍

marunda marunda

17. 9. 2023 13:33

Tak jsem zkusila, od léta už třetí várka. Je to vynikající. Přidala jsem ještě okurky. Foto přidáno. Recept uložen, ať mám na příště. Dokud bude zelenina, jedu dál ;-)

andre.kleinova@seznam.cz

17. 8. 2023 15:59

Recept moc pěkný, ale hlávka zelí může vážit 0,5 kg až 2 kg. Bylo by fajn upřesnit váhu :-).

Eja57 Eja57

14. 8. 2023 09:13

Cuuulie: našla jsem ve staré diskuzi že 15 skleniček 250- 330 ml

Cuuulie Cuuulie

14. 8. 2023 04:08

Zdravím vás,moc prosím kolik klasických sklenic od okurek se dá cca naplnit z jedné dávky? Děkuji všem

beruska2

27. 7. 2023 10:16

Čalamádu jsem vyzkoušela a podle rad zde jsem dala jen 90 g soli. Opravdu to bohatě stačí. Se 140 g soli to musí být opravdu přesolené.:-)

BTKILI

16. 11. 2022 18:28

Perfektní, bál jsem se dát tu hromadu cukru a soli, ale je to dobré.

Ajvena Ajvena

26. 8. 2021 08:41

Vypadá to jednoduché ale náročnost spočívá v krájení, strouhání.Pak už je to hračka.Zalila jsem svým nálevem na okurky po babičce.Soli a cukru jsem dala přiměřeně.Dělala jsem poprvé tak snad bude chutnat<3;-):yes:

Dajda Dajda

11. 5. 2021 17:27

Eja57: No dobře, ale stejně bude krájet chleba a dotýkat se ho, mísit těsto nebo krájet maso na guláš, bude se těch potravin dotýkat a nebude mít rukavice. Já bych dala přednost tomu, aby si pořádně umyl ruce! To je běžná praxe. Fakt ale je, že film je film a tam jde leccos nalakovat na růžovo! :-D

Eja57 Eja57

11. 5. 2021 17:02

Dajda: třeba nemá chlupaté ruce:-8

Dajda Dajda

11. 5. 2021 15:15

Gazpacho: A Vy doma vaříte v rukavicích? :-O

Gazpacho

11. 5. 2021 10:00

Recept vyzerá jednoduchý a preto nenáročný na prípravu.
Na videu ruší miešanie ingrediencií chlpatými rukami a bez rukavíc...

Eja57 Eja57

29. 8. 2020 13:29

heleonora: kusy

heleonora heleonora

29. 8. 2020 13:13

Prosím vás to je 2ks ci 2 kg papriky dakujem

1 2 3 8

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: čalamáda čalamáda recept recept na čalamádu domaci calamada čalamády jak se dělá čalamáda recept na domácí čalamádu domácí čalamáda recept calamada bez zavarovani recept čalamáda recepty na čalámádu recepty na čalamády čalamáda recepty výborná čalamáda výborná domácí zeleninová čalamáda recept na dobrou čalamádu recepty čalamada zavařování čalamáda jak udelat calamadu zavarovani calamady

Suroviny: zelí hlávkové, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, cibule, mrkev, ocet, olej, cukr krystal, sůl

TopRecepty.cz

Čalamáda moc dobrá

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nOJE