Jablečný závin - podvodní

Irrena Kuchařka:

Doba přípravy: 0,5 hodiny + 2 hodiny na odležení těsta PT2H30M PT0H30M 4 nohavice napříč plechu Moučníky , Záviny, rolády 28 názorů

dobrou chuť
518
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Suroviny

Těsto:
400 g hladké mouky
1 Iva = 250 g(nebo jiný 100% rostlinný tuk bílý)
2 celá vejce
trochu mléka (podle potřeby)
špetka soli
Náplň:
16 jablek (středních, nastrouhat nahrubo)
4 lžíce strouhanky (osmažené)
vanilkový cukr
rozinky naložené v rumu
mletá skořice
1 žloutek (na potření)
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na vál si dáme mouku, zamícháme sůl, uděláme důlek, do kterého vyklepneme 2 vejce a nastrouháme nahrubo Ivu, přidáme trochu mléka, vytvoříme těsto, které dáme do mísy se studenou vodou (musí být celé ponořené), necháme nejméně 2 hodiny stát.

  2. Poté vyjmeme z vody, podsypeme moukou ( ne moc), rozdělíme na 4 díly, každý díl vyválíme na placku.

  3. Doprostřed dáme osmaženou strouhanku, nastrouhaná jablka, dále dle vlastního uvážení, ořechy nebo rozinky namočené v rumu, vanilkový cukr, skořici.

  4. Zabalíme a potřeme žloutkem, dáme péct do rozpálené trouby na 180 stupňů asi 35 minut, každý podle toho jak mu peče trouba, pečeme do růžova.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 387 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jablečný závin - podvodní

  • danulik danulik(neregistrovaný)

    Dnes som upiekla z polovičnej dávky dva záviny, jeden slaný, druhý sladký. S cestom sa dobre pracovalo, aj chuťovo je dobré, ale nelístkuje tak, ako lístkové cesto. Dávala som tam ovšem miesto stuženého tuku (tomu sa vyhýbam) maslo a cesto bolo vo vode celú noc, tak neviem, či to malo nejaký vplyv na lístkovanie.

    Odpovědět

  • Coleta Coleta

    Vyzkoušela jsem, je dobrý. S těstem se dobře pracuje a opravdu není rozblemcané. Jen budu příště dávat více náplně a nebudu potírat vejcem (normálně nepotírám) ta krusta mi tam nechutnala. Jinak +1bod. Hezký recept.

    Odpovědět

  • Irrena Irrena(autorka receptu)

    cathleen:Cathleen těsto není vůbec rozblemcané když ho z vody vyndáš. Recept dělám přesně tak jak jsem ho dostala z Luhačovic, proč se do té vody dává ani nevím, ale asi nějaký efekt to mít bude;-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

    Iri, proč se toto těsto máčí ve vodě? Zpočátku mi připadalo jako naše "vodnické", ale v tom je droždí....bála bych se, že těsto bude z vody rozblemcané (třeba to casinovo je odleželé pouze v chladu).
    Vyzkoušet ho sama nemůžu, snažím se ztuženým tukům vyhýbat. Ale i tak mě to zajímá.

    Odpovědět

  • casino casino

    Jana:
    IVA je 100%ní tuk a možná by bylo vhodné to DOPLNIT DO INGREDIECÍ; Hera ani Rama takové nejsou...
    Z podobného těsta také peču..., zkuste místo mléka použít víno:yes:
    http://www.labuznik.cz/recept/strudl-zavin-z-vina-...

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    chci se zeptat u nas takovy tuk bily nenajdu,jsem v zahranici mohu pouzit treba rama nebo hera? dekuji za odpoved.

    Odpovědět

  • Irrena Irrena(autorka receptu)

    jarka skrobakova:Moc děkuji za vyzkoušení a foto určitě nech;-)

    Odpovědět

  • Irrena Irrena(autorka receptu)

    jarka skrobakova:Moc děkuji za vyzkoušení a foto určitě nech;-)

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Irenko, upekla jsem dle Tvého rcp tento skvělý podvodní závin s jablíčkama a dostala jsem velikou pochvalu. Je moc dobrý, krásně se lístkuje. Určitě jsem nepekla naposled. Posílám bodík a foto jestli dovolíš. :yes::yes::-K:-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Irenko,tento recept mi unikl:-8Máš z něj moc hezký závin:-K:-p:yes:

    Odpovědět

  • Zenka Zenka(neregistrovaná)

    Já toto těsto s úspěchem používám i na slané tyčinky. Těsto rozválím, potřu žloutkem a posypu sezamem, drceným kmínem, steakovým kořením, postrouhaným tvrdým sýrem.... Fantasii se meze nekladou :-)).

    Odpovědět

  • Janca Janca(neregistrovaná)

    Ahojky musim pochvalit teky se mi povedl a to jsem delala s bezlepkove pouky chce to sice trochu vic mouky cca o 50 g ale vse se zdarilo ani do druheho dne nevydrzel:-))

    Odpovědět

  • Danda102 Danda102(neregistrovaný)

    ;-( jaho mnel poc rad skoda ze jsem ho musel sníst:-)):yes:

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    No jo nemám doma žádný tuk, do krámu se mě nechce, hodně chumelí, no uvidím, mám to kousek.

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Jé tenhle závin znám, je mooc dobrý, úplně jsem na něj zapoměla, nedělala jsem ho hodně dlouho, hned to napravím.

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo