Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný závin - podvodní

Závin se strouhanými jablky, rozinkami a skořicí můžeme péct kdykoliv během roku. Stačí mít po ruce vhodná jablíčka a trochu času. I když těsto kyne dvě hodiny, připravit ho, pak naplnit a smotat je poměrně rychlé. Odměnou jsou nám čtyři nohavice úžasného závinu.

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby odležení těsta

80 min (45 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

1. 10. 2010 20:33

Suroviny pro 1

1

4 nohavice napříč plechu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie18 766 kJ / 4 485 kcal
Bílkoviny82,64 g
Tuky188,67 g
Vláknina76,80 g
Cholesterol 731 mg
Sodík 955 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy575,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Ivana Ch

14. 1. 2013 12:49

Jé tenhle závin znám, je mooc dobrý, úplně jsem na něj zapoměla, nedělala jsem ho hodně dlouho, hned to napravím.

jirholu jirholu

13. 1. 2013 17:17

Děkuji za prima recept ;-). S těstem se krásně pracovalo :yes:, štrúdl je výborný a ještě je lepší druhý den :-p:-p:yes:. Kromě bodu jsem si dovolila přidat i foto :-D:-D

Irrena Irrena

28. 5. 2012 07:02

Děvčata děkuji že jste vyzkoušela tento závin a za milé komentíky:-K

Peggy

27. 5. 2012 21:51

;-) jendnoznačně SUPER :yes::yes::yes:
Závin vystydl a neodalala jsem vážně super...Nepopsatelné.Děkuji za receptík....:yes::yes::yes::yes:

Lentilka

30. 10. 2010 23:09

Právě jsem dnes upekla.Chválila jsem tady záviny z jogurtu a zakysané smetany, které jsem rovněž vyzkoušela.Všechny byly výborné,ale zvítězil jednoznačně tento recept.Opravdu, jako z listového těsta.
Krásně se s těstem pracuje a vůbec není složitá příprava. Děkuji za recept a opravdu doporučuji!Posílám samozřejmě bod.:yes::yes::yes:

Zdenka +++ Zdenka +++

13. 10. 2010 18:17

ten vypadá suprově dávám bod:yes:

Suvicka Suvicka

3. 10. 2010 18:17

Devcata, dekuji za odpoved, mam ulozeno a doma vyzkousim. :-K

Irrena Irrena

2. 10. 2010 18:42

Mirko nemusel bys brát ani termosku s kafem, to bych ti taky uvařila, ráda:-))

magdalenka magdalenka

2. 10. 2010 13:54

Irenka, máš to veľmi pekné, takže hodnotím bodom. Recept si ukladám, mám totiž viacero receptov na závinové cesto, zatiaľ som si nie istá, ktoré vedie...(Klasické ťahané štrúdle som robila iba raz, sa priznám a raz klasické lístkové na krémeše...)
Ja si tiež rada robím všetko sama - cestoviny, nudle, knedle aj tieto "falošné" lístkové cestá.

mirca75 mirca75

2. 10. 2010 12:40

Irrenko:-) tedy ten je:-p:yes:. Boďku už sem dala včera, takže teď jen pochvalu za velmi jedlé fotky a určitě si ho udělám - podle tebe;-). Škoda, že jsi tak daleko:-( - vzala bych kafe do termosky a přijela k vám:-8;-).

Irrena Irrena

2. 10. 2010 07:43

Suvičko myslím že Mirka už dostatečně zodpověděla tvou otázku.Určitě je rychlejší koupit listové těsto, ale přece jen člověk ví co do toho dává;-)
Mám ještě jiný recept, ale ten je trochu složitější, až ho budu dělat dám recept.

eva hubova eva hubova

1. 10. 2010 23:49

:-p:-p:yes:+3

mirca75 mirca75

1. 10. 2010 22:47

Irrenko:-) "podvodnicové" těsto znám a je super:yes:. Pamatuju si, že z něj dřív několikrát mamka závin dělala a byl :yes:. posílám boďku č. 2.
Sůvička:-) těsto je krásně lehké, nadýchané,křehké a jakoby listové a přece je jiné. Nevím, jak to přesně popsat:-8.

Suvicka Suvicka

1. 10. 2010 21:23

Vim, ze je to mozna hloupa otazka, ale proc se testo dava do vody? Co to s nim udela? Pises, ze je jak listove testo, neni teda lepsi si koupit to listove testo a udelat strudl z neho za mnohem kratsi dobu? Je jeste nejaky jiny rozdil v chuti? Dekuji za info.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jablečný závin jablečný závin recept podvodní těsto tahane testo podvodní štrůdl tahany štrudl zavin pod vodou jablečný závin z ivy recept na jablečný závin recept jablečny zavin závin z ivy jableční závin tahany zavin testo na jablečny zavin jablečný závin ze zakysané smetany vánoční jablečný závin jak se dělá listové těsto těsto vyskoč z vody jak se dělá štrůdl strudl z ivy

Suroviny: mouka hladká, tuk iva, vejce, mléko, sůl, jablko, strouhanka, cukr vanilkový, rozinky, skořice mletá, žloutek

TopRecepty.cz

Jablečný závin - podvodní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3wrx