Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrachový dál s tofu

Alternativní verze čočkového dhalu je tento hrachový s tofu a zakysanou smetanou. Na přípravu je velmi snadný. Žlutý hrách stačí uvařit a poté spojit s restovaným tofu a smetanou. Při servírování můžeme posypat čerstvou jarní cibulkou.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

5. 10. 2010 23:58

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 206 kJ / 527 kcal
Bílkoviny33,32 g
Tuky37,90 g
Vláknina4,00 g
Cholesterol 68 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,19 g
Sacharidy11,22 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Klariska Klariska

26. 1. 2024 15:31

Pacesko: díky za dotazy. Na obrázku je uvařeno z puleného hráchu, který se namáčet nemusí, ale původně jsem vařila z celého a ten se máčí. Opraveno. Bod 3 následuje po bodu 2, vmícháme tedy tofu osmahnuté na cibuli a zaprášené kořením spolu se zakysanou smetanou do uvařeného hrachu.

Pacesko

25. 1. 2024 13:00

Jedna blbost a jedna nejasnost.
Blbist - hrách předem namočíme.
To jako proč? Polený žlutý hrách není nutné namáčet. Dáme do vidy a vaříme.
Nejasnost - bod č. 3, cit. "Potom spolu se zakysanou smetanou vmícháme do uvařeného hrachu, z kterého jsme vylovili bobkový list."
Vmícháme co?

Klariska Klariska

14. 5. 2013 12:02

ArmDra: děkuji za hodnocení, jsem ráda, že ti chutnalo :).

ArmDra

13. 5. 2013 18:02

Vařila jsem včera a bylo to opravdu vynikající. Neměla jsem masalu, tak jsem nahradila větším množstvím kari. Přítel když to viděl na talíři se mne s nechápavým výrazem otázal: "To jsi tak dlouho vařila míchaná vajíčka?" :D No nedal si vysvětlit, že to nejsou míchaná vejce. Použila jsem ochucené tofu - zeleninové a s řasou (naše nejoblíbenější). Já jsem si opravdu moc a moc pochutnala, bylo to opravdu super, moc děkuji za nápad, zařazuji mezi oblíbené a přepisuji do domácí kuchařky, letící bodík je samozřejmosti :yes:

Klariska Klariska

16. 12. 2010 16:46

Dnes jsem dál uvařila s malou obměnou a chutnal mi víc než první verze. Recept jsem upravila :-).

teniska teniska

6. 10. 2010 19:11

sice jsem nikdy nedělala žlutý hrách, ale líbí se mi varianta na přípravu tofu a pokud použiji čočku, tak se určitě taky nic nestané:yes::yes:;-) posílám boďku;-)

jajine jajine

6. 10. 2010 10:41

To si ,Klárko, určitě uložím:-))občas vařím ráda,takzvaně zdravě, a žlutý hrách jsem nikdy nedělala:-p:-p

michsamant michsamant

6. 10. 2010 09:55

:-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: hrachový dál hrachový dhal dál recept recept dál tofu recepty bezmasá jídla recepty hrachové kari hrachový nákyp hrachový koláč hrachovka recept doba vareni hrach doba vaření hrachu tofu natural bezmase jidlo bezmasa bezmasá jídla hrachova dal hrachoý dhal hrách příprava hrachový palafel

Suroviny: hrách žlutý, tofu natural, smetana zakysaná, cibule, olej, bobkový list, kmín celý, saturejka, koření garam masala, koření kari, sůl

TopRecepty.cz

Hrachový dál s tofu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B6pX