Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená drůbeží játra

Hodnocení receptu je 4,9 (55×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

6. 10. 2010 12:31

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie2 675 kJ / 639 kcal
Bílkoviny85,50 g
Tuky25,00 g
Vláknina0,15 g
Cholesterol 2,49 g
Sodík 7,86 g
Sůl18,90 g
Sacharidy18,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept jsem dostala meilem. Na obrázcích je logo "kuchařka ze Slovácka", od které jsem už nejednu dobrůtku vařila, např. "Hovězí nadivoko" Pod tímto receptem je doslovně napsáno "Tož toto je žranica!!!" A opravdu je!! Pro mne zatím snad nejlépe upravená drůbeží játra, jaká jsem jedla. Vyzkoušejte!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

kimlo kimlo

26. 6. 2023 08:09

Výborný recept, odporúčam, vďaka zaň a pridávam foto. :yes:

tara23

29. 1. 2023 13:17

dneska byla jatýrka k obědu a moc jsme si pochutnali, díky za recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

1. 8. 2020 20:56

:yes::yes::yes:<3:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

3. 6. 2017 18:56

Handi: Já už si to pak také méně sypala tím kořením. A taky, někomu to bylo akorát, někomu slanější :-)

Handi

3. 6. 2017 12:37

Recept mně zaujal jednoduchostí a také máme u nás rádi játra. Manželovi tahle úprava chutnala, mně už méně. Zdály se mi ta játra příliš slaná - docela bych je příště jen asi jen zlehka posypala grilovacím kořením a pak strouhanku. Nebo mně napadlo smíchat strouhanku s trochou koření a pak obalit játra. Ale to tak vždycky - jednomu chutná, druhému méně, přesto musím recept pochválit a určitě ho budu zase dělat.;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 10. 2016 15:54

Lenora32: Hmmm, tak tam já to nenašla :-). Jak se již zmiňuji v poznámce, recept mi přišel meilem a byl z kuchařky ze Slovácka :-)

Lenora32 Lenora32

31. 10. 2016 11:56

Ahoj našla jsem totéž na mamincinyrecepty.cz.
Játra jsou výborná a měkoučká. Super.;-):yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 8. 2016 18:49

Zdenka1: Že jo?? děkuji za vyzkoušení :-)

Zdenka1

18. 8. 2016 18:31

Děkuji za výborný recept:yes:. Moc nám chutnalo<3. Jako přílohu jsem zvolila pečené brambory, které jsem pekla zároveň s játry. Než se vše upeklo stihla jsem udělat zeleninový salátek. Minimum práce, minimum nádobí, nízká cena a skvělá chuť:yes:. To je na bodík+1:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

25. 10. 2015 10:09

casino: Tak to jsem ráda, že ti aspoň někdy něco chutná;-). V receptu s odkazem, který jsi vložil se nejspíš jedná o překlep. Teda aspoň jsem si to myslela, dokud jsem nezjistila, že se jedná o tvůj recept. Tolik másla bych asi použila na 5 kg brambor, aspoň teda já.

casino casino

24. 10. 2015 23:31

Dobrý recept..., sice duplicitní, ale přímo výborný rcp:yes:
Z kila jater se to vejde tak akorát na klasický plech. Použito 1a1/2 sáčku koření.
Po 10´ bylo játro hotové a jako máslo:yes::yes: po dalších 15´ (odkryté) "máslovitost" zůstala a navíc to bylo krásně chrumkavé:yes::yes::yes:
Podával jsem s br. kaší a že aby absence oleje v rcp byla vyrovnána jiným tukem, tak s touto: http://www.toprecepty.cz/recept/41845-bramborova-k...:-*:-)):-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 10. 2015 13:09

pavelk: No, možná záleží na tom složení, pravda je, že by stačilo poprášit :-);-)

pavelk pavelk

20. 10. 2015 07:24

Jani, dlouho mne honila mlsná a měl strašnou chuť na jatýrka, hledal jsem jednoduchý a přitom dobrý recept, až jsem narazil na ten Tvůj. Byla rychle udělána 15+20 minut a byla skvěle upečená. Je tu ale jedno ale. Nevím jaké složení bylo mého grilovacího koření, a
ale po ochutnání byly jatýrka více slaná. Příště, až je budu dělat, pouze je grilovacím kořením popráším. Paleček si určitě zaslouží.:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 9. 2015 15:33

Ajajda: Taky možnost, udělat si své koření. ;-). Já mám i grilovací a jiné koření bez soli;-)

Ajajda

23. 9. 2015 12:46

Coby průkopník slepých uliček zkusila jsem použít játra vepřová. Pekla jsem odkryté nejdříve na 180st, ke konci na 220st. Bylo to dobré, měkké, ale dost slané (což je vina použitého koření, příště si místo kupovaného udělám svou směs, méně slanou). Určitě jsem nedělala naposledy :yes:

1 2 3 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: drůbeží játra pečená játra drůbeží játra recepty pečená drůbeží játra pečená drůbeží játra drůbeží játra recept pečené játra recepty drůbeží játra recepty z drůbežích jater recept na drůbeží játra pečená kachní játra recepty na drubezi jatra pečená drůbeží kuřecí játra recept jatra pečená játra recept jatra pecena drubezi jatra pecena recept drůbeží játra pečená kuřecí játra játra recepty

Suroviny: játra drůbeží, koření grilovací, strouhanka, játra

TopRecepty.cz

Pečená drůbeží játra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KQBR