Selský salát ala Zd. Pohlreich :)

salmi Kuchařka:

Doba přípravy: 10-15 min PT0H15M podle množství Saláty 14 názorů

Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů
Přidat další fotografii
56

Suroviny

ledový salát
šunka (slanina nebo jakýkoliv oblíbený salám)
kousek chleba (lepší, když není úplně čertsvý)
vejce
trocha oleje
na zálivku
hořčice (používám francouzskou od firmy SNICO)
šťáva z citrónu
olej (záleží na vás, já dávám slunečnicový)
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ledový salát natrháme (nakrájíme) na menší kousky a dáme do misky. Na pánvičce rozpálíme olej, přidáme na kostičky nakrájený chleba a opékáme, poté přidáme na kostičky nakrájenou šunku a krátce opečeme a dáme trochu vychladnout.

  2. Ve vodě uvaříme ztracená vejce (rozklepneme do misky nebo přímo do vroucí vody a necháme 2-4 minuty vařit, podle toho, jak moc máte rádi syrové vejce).

  3. V misce zatím smícháme hořčici s olejem a šťávou z citrónu, dochutíme solí a pepřem (množství dělám podle oka, stačí ochutnat a poznáte, čeho je málo) a zálivka je hotová.

  4. Nyní jen promícháme salát, opečený chléb se šunkou, polijeme zálivkou a navrch dáme ztracené vejce, které rozřízneme.

Poznámka

Je to jednoduché, rychlé a dobré :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Selský salát ala Zd. Pohlreich :)

  • salmi salmi(autorka receptu)

    velice se omlouvam, ze muj prvni pokus o ztracene vejce nedopadl na jednicku...btw ten olej je tam z duvodu, aby se opekl chleba...ano, je spousta moznych variant, jak tento salat udelat, ja cerpala z jakehosi videa, kde tento salat p.Pohlreich pred par lety pripravoval...ale holt nekteri lide asi vedi vsechno lepe nez ostatni a tudiz vzdycky si najdou neco, co je spatne a radoby vtipnou formou se o tom snazi poucit okoli...:-S

    Odpovědět

  • kosi kosi(neregistrovaný)

    Proč tady komentujete Polreicha, který nemůže za to, že tato uživatelka ani neví jak se vaří zastřené vejce a už vůbec jí nepřijde divné smažit šunku na oleji místo toho aby rozpekl slaninu na suché pánvi. Přátelé to vám tedy přiji dobrou chuť,protože tohle je zcela jiný recept než byl originál.:-(( A nezapomeňte si nakrájet salát:-)

    Odpovědět

  • salmi salmi(autorka receptu)

    to jsem ráda, že chutná...:-):yes:

    Odpovědět

  • milanS milanS(neregistrovaný)

    Bylo to dobré, akorát jsem tam nedával salám, ale kousek domácího uzeného bůčku, dokonce i ta ztracená vejce se povedla, chce to větší kastrol a vodu okyselit octem. K námitkám, že Pohlreichova jídla jsou drahá, souhlasím jsou, protože jím musíte věnovat čas a přemýšlet u nich. Ale zase výsledek stojí za to.

    Odpovědět

  • lenour lenour(neregistrovaný)

    salmi: no vypadá to dost divně..:-(( pohlraich by to asi komentoval lyričtěji

    Odpovědět

  • Píša Píša(neregistrovaná)

    To co p.Polreich předvádí to jsou základy vaření které zná každý starší kuchař, v hospodách v kterých Polreich vystupuje vaří amatéři kteří se tam teprve učí vařit a proto to tak vypadá,to je ten kapitalismus kde každý "umí všecko".Tomu se vyučený kuchař jen zasměje.

    Odpovědět

  • Plot Plot(neregistrovaný)

    Polreich je podle mě hulvát a v televizi nemá co dělat a divím se že mu některý starý kuchař nedal přes držku.Člověk který každému tyká Vás dřív či později pošle do prdele.Slušný člověk na veřejnosti mluví slušně ale to pan podnikatel nerespektuje.

    Odpovědět

  • Milan Milan(neregistrovaný)

    V Café Imperial jsem nedávno byl a je pravda, že je dražší (jídlo od 250 do 300 kč, což jednou za čas jde) ale opravdu to bylo super. Dal jsem si telecí líčka s bramborovou kaší a nemělo to chybu. Právě, že v těch jeho kuchařkách jsou suroviny, které člověk zná a používá (až na šnečí maso atd). Často vaří s vínem. Takže doporučuju vyzkoušet :-)

    Odpovědět

  • salmi salmi(autorka receptu)

    Milan: no, jeho jidla jsou drahy predevsim v te jeho restauraci, co jsem tak slysela, ale jinak samozrejme, ze urcite dela jidla stejne narocna, jako varime my... akorat casto pouziva drazsi (a exotictejsi) suroviny, na ktere tady lide moc zvykli nejsou... jinak ja mam pana Pohlreicha velmi rada :-8

    Odpovědět

  • Milan Milan(neregistrovaný)

    Nevím, kde jste vzali to, že je jeho jídlo drahý. Mám od něj dvě kuchařky a 80% jídel uvaříte bez problému doma a nebude vás to stát víc, než ostatní jídla co vaříte. Například, kuře na pivu se žampiony, gordon bleu, irská líčka na víně, různé těstoviny, hrášková polévka... je toho spousta, běžné suroviny. Vařím to často. Jen nesmí být člověk líný

    Odpovědět

  • salmi salmi(autorka receptu)

    no, tohle je fotka z myho prvniho pokusu, pri dalsim uz melo celkem normalni kulaty tvar :-D horcice upravena :-)

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    To ztracené vajce vypadá fakt divně, ale věřím, že je to dobré :yes::-)). Jen odkaz na Snico francouzskou hořčici v surovinách trošku zavazí ;-).

    Odpovědět

  • salmi salmi(autorka receptu)

    jj, to mas pravdu, ze je to jeho jidlo drahy... ale tohle je opravdu za par kacek a urcite stoji za vyzkouseni :) diky za bodik :-8

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Určitě je to dobré, ikdyž Polhreicha(nebo jak se to píše):-D nemusím, uznávám, že i on může mít dobré jídlo. Na můj vkus je drahý a lidé podle něj vaří málo, ale má rozhodně své příznivce. A já tedy dávám plus, tohle se mi líbí.

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo