Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasické české rohlíky

Klasické rohlíky patří mezi běžné pečivo, bez kterého si těžko představíme českou domácnost. Tento osvědčený a podrobný recept nás dovede k dokonalým domácím rohlíkům. Těsto je vláčné, nadýchané a jemné. Vytvarované rohlíky upečeme do zlatova.

Hodnocení receptu je 5,0 (127×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

17. 10. 2010 16:50

Suroviny pro 10 kusů

10 kusů

Nutriční hodnoty

Energie8 207 kJ / 1 962 kcal
Bílkoviny56,75 g
Tuky24,70 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,84 g
Sůl12,08 g
Sacharidy370,46 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Rohlíky pomocí omládku nádherně vykynou.

Tvarování rohlíků:

http://www.toprecepty.cz/recept/15446-tvarovani-ro...

Povídání o omládku a Sladěnce je tady:

http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

před 6 hodinami

Hanci166: děkuju :-K Jsou obyčejné, ale výborné :-8

Hanci166

před 15 hodinami

Nejlepší rohlíky!!! Za mě topka👍

cathleen cathleen

17. 9. 2023 13:39

Migulka, Tonja: dekuju :-*:-*

Tonja

16. 9. 2023 12:38

Nejlepší rohlíky, peču je celkem pravidelně.

Migulka

10. 4. 2023 13:14

Dobrý den, moc děkuji za tento recept :-), teprve se učím péct z kynutého těsta a tyto rohlíky se vážně povedli. Sice ty moje jako rohlíky úplně nevypadají ale byla opravdu luxusní. Diky!

cathleen cathleen

11. 2. 2023 16:41

Tonja: děkuji :-) www.pekarnomanie.cz je můj web ;-)

Tonja

11. 2. 2023 16:36

Rohlíky jsou výborné, peču je celkem pravidelně.

Recept i foto jsou shodné s www.pekarnomanie.cz/obycejne-ceske-klasicke-rohliky/

cathleen cathleen

17. 1. 2023 21:00

:-8 jsem opravdu moc ráda, že se recept tak osvědčil :-)

Gabina

17. 1. 2023 11:19

Rohliky jako dech, nechala jsem těsto přes noc kynout v lednici a jsou z nich poradny "rohle" :-)

Tonja

13. 1. 2023 18:25

Jedny z nejlepších, peču je pravidelně.

Tinuska79 Tinuska79

6. 1. 2023 22:57

TOP TOP TOP!!! LUXUSNÍ!!! Za hodinu od vytažení z trouby nebyly :-D Receptů už mám pár vyzkoušených, ale tento je zatím NEJ! Ukládám, zůstanu u něj, moc děkuji :-K
Jen pro ty, co méně solí, dejte malinko méně soli, než je uvedeno.. Opravdu lepší jak z obchodu, přitom nejvíce připomíná chuť klasického rohlíku, mňam, mám radost <3

maris maris

2. 1. 2023 13:43

magdalenka: krásně, jsi to napsala:-8. Já sice moc nepeču, ale mám k tomu velkou úctu a vůně čerstvě upečeného chleba patří k nejkrásnějším na světě.:-K

magdalenka magdalenka

2. 1. 2023 11:13

Veronika.Hrozna: mne sa rohlíky nedarí extra formovať, tak som si kúpila plech na bagety...:-8 jednoduché riešenie. Ale obdivujem, že to nevzdávaš a s kysnutým cestom už kamarátiš - spomínam na tvoje pečenie v priamom prenose...:-8 ... Teší ma to a cathleen je rada určite tiež, veď preto sa delí o svoje recepty a skúsenosti.
Ja celý život pečiem, pri veľkej rodine to bola nevyhnutnosť, miesto keksíkov som deťom piekla do školy napr. buchty s tvarohom a pod. Aj chlieb som piekla sporadicky, sviatky bez domáceho chleba u nás neboli. Vtedy som to považovala za potrebné až nevyhnutné. V niektorej svojej knihe Cat popisuje, čo ju vlastne priviedlo k domácemu pečeniu, sme na tom podobne.
Skutočnú lásku k pečeniu, ku chlebu a kysnutému cestu som však nachytala od cathleen! Stále ma to baví, stále sa u nás šíri vôňa pečeného chleba (chlieb kupujem výnimočne, proste obchodný nám nechutí). Je to už vášeň, vyskúšala som desiatky receptov, prešla som kváskovaním atď.
Vždy mám pri vyťahovaní chleba z rúry radosť, ako prvýkrát, keď sa mi vydaril prvý krásny bochník ...(sem tam sa stane, že aj niečo pripálim, cesto mi prekysne a pod., samozrejme). Nevadí mi práca s cestom, nevadí mi zdĺhavé miesenie - baví ma sledovať, ako mi cesto pod rukami ožíva, robot nemám a DP vytiahnem málokedy.
Naozaj - pečenie je radosť.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

1. 1. 2023 20:07

magdalenka: Dnes jsem pekla znovu, včera taky! Mizí to rychlostí, páry nad hrncem. Konečně se povedly, měla si pravdu, nevzdávat to! Musela jsem, kde co, pročíst, i ten tvůj recept na omládek s fotkami, jak to má vypadat,jinak bych to nesvedla! Musela jsem vyzkoušet pečení v nové troubě, hezky to do křupava vypéct, i ve staré to bylo stejný, muselo se to vychytat. A ty rohlíky, jsou boží!

magdalenka magdalenka

1. 1. 2023 19:37

Veronika.Hrozna: :-K

1 2 3 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: recept na rohliky rohlíky recept výroba rohliku pravé česke rohlíky jak upéct rohlíky prave ceske rohliky recept kubíkovy rohlíky omládek jak vytvorit rohlik rohlíky jako z obchodu pavla v troubě rohlíky rohlíky jako z obchodu recept rohlíky z omládku těsto na rohlíky klasické rohlik recept co je sladěnka co je to sladěnka slané rohlíky rohliky na omladku babicovy dobroty recepty z 24.10.2010

Suroviny: voda, med, droždí, mouka hladká, cukr, voda, sůl, mouka hladká, tuk

TopRecepty.cz

Klasické české rohlíky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJmW