Rychlá pizza "domácí" sýrová a chorizo

isindy Kuchařka:

2 velké plechy Pizzy 105 názorů

554
Recept si zatím oblíbilo 54 kuchařů

Suroviny

Těsto:
250 ml vlažné vody
5 lžic olivového oleje
2 lžičky soli
500 g hladké mouky
lžička sušeného droždí
Sýrová náplň:
125 ml smetany či šlehačky
50 g taveného sýra (použila jsem 1 kostku sýra Javor)
1 stroužek česneku
10 dkg krájené mozarella Pizza
10 dkg Eidamu
5 dkg Nivy
Chorizonáplň:
10 dkg salámu Chorizo
2 lžíce jemně pálivého kečupu Hellmann´s
1 jarní cibulka
5 dkg hrubě strouhaného Eidamu
Recept si zatím oblíbilo 54 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Všechny uvedené suroviny na těsto vložíme v pořadí tekuté-suché do pekárny a pustíme na 10 minut - program Těsto - jen na prohnětení, nenechat dále kynout, program ukončíme.

  2. Jakmile je těsto vypracované, pekárnu vypneme a těsto necháme 5 minut uvnitř odpočinout. Lze samozřejmě zpracovat rukou, ale pekárna nám tuto práci ušetří. Těsto nenecháváme kynout, jen krátce odpočinout.

  3. Poté těsto rozdělíme na 2 části, vyválíme na lehce pomoučněné desce tenký plát, který přeneseme na plech vyložený pečicím papírem, poklademe náplní a pečeme v troubě předehřáté na 250°C, dokud okraje nezezlátnou.

  4. Sýrová náplň:
    Smícháme tavený sýr se smetanou a utřeným česnekem. Směsí potřeme plát těsta, posypeme hrubě strouhaným Eidamem, poklademe Mozarellou a kousky Nivy. Lehce pocákáme zbytkem sýrové směsi.

  5. Chorizo náplň:
    Plát těsta potřeme tence kečupem, poklademe kolečky salámu, posypeme jarní cibulkou a Eidamem.

Poznámka

Protože mám velký plech jen jeden, pekla jsem postupně a druhá polovina těsta čekala na zpracování ve vypnuté pekárně.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Rychlá pizza "domácí" sýrová a chorizo

  • isindy isindy(autor receptu)

    1974andrea: super, Andy ;-):yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Ivčo, jakmile dělám pizzu, tak jedině z toho to těsta. Že by z lenosti?:-D Je skvělé, rychlé, bez čekání:yes:. Prostě mně vyhovující. Posílám zase foto, ale je to foceno před chvílí, takže za tmy:-(

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    bouma.music,Blansch,1974andrea: děkuji na milé komentáře, jsem ráda, že vám chutná :-):-K
    PS: fotky parádní, díky :yes::yes:

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    isindy:Ivčo, tohle tvoje těsto používám na pizzu nejradši, je to hned a je výborné. Dneska jsem stihla i vyfotit pizzu " co dům dal" ;-) Takže fotečky tam máš;-)

    Odpovědět

  • Blansch Blansch

    Je opravdu dobrá, ale jak už tu někdo psal, nenechat příliš dlouho v troubě, pak jsou ty konce sužší. Jinak vydrží krásně měkoučká i druhý den, když se přikreje.:-)

    Odpovědět

  • bouma.music bouma.music

    Tak pizza se povedla, dělal jsem sýrovou z poloviční dávky. Jen místo vody jsem dal mlíko a těsto jsem pak nechal malinko víc nakynout, aby bylo vláčnější.

    Je to dobrota, posílám bod a nahrávám fotku ;-)

    Odpovědět

  • Hor Hor(neregistrovaný)

    LOL! Nechci tu začínat nějakou flamewar, ale po přečtení toho receptu mi to připadá jak dílo z Babicovy kuchyně! Ten taky splácá všechno dohromady. Už jen kombinace pizza, chorizo, eidam, niva a vrchol všeho - taveňák v podobě "nesýru" Javor! Vypadá to, že autor byl pod přísným doledem komise EU :-D

    Odpovědět

  • bouma.music bouma.music

    Ewik84: Podle mě je to tím, že se to těsto nenechá vykynout... Dneska jí budu poprvé zkoušet dělat, tak to prubnu a nechám jí nakynout o něco víc, ať maj možnost se tam vytvořit bublinky, který to těsto pak udělaj jemnější ;-). Pokud to neskončí fiaskem, hodím info :-)).

    Jo, a taky místo vody chci dát mlíko.:yes:

    Odpovědět

  • Ewik84 Ewik84

    tak já nevím. S těstem se pracovalo krásně. Ale přijde mi po upečení taková suchá. A Během chvilky po vyndání okraje hrozně ztvrdly. Udělala jsem něco špatně?

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    olahok:Jéje, není vůbec zač, vím, že ta pizza od Ivči je moc dobrá a rychlá. Jsem ráda, že vám chutnala a chvalte hlavně autorku receptu:-D

    Odpovědět

  • olahok olahok(neregistrovaný)

    Bezva rcp, super těsto. Právě upečeno. :yes::yes::yes:
    Pro 1974andrea: Díky za navigation na bezvadnou pizzu a rychlou odpověď. Kvalita doporučí také jenom kvalitu, tak to prostě k Vám patří, a na to je u Vás vždycky spoleh "na stopro". Tak se držte a ještě jednou - velký dík.:-K:-K:-K:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jelikož tam Iva píše i šlehačku, klidně vol tu tučnější, pokud ale nehlídáš tuky.Ona by šla i s menším obsahem tuku, ale jak píše Péťa přede mnou, bylo by to řidší

    Odpovědět

  • Petra Ku. Petra Ku.

    Jana: Omlouvám se, nejsem autor, ale podle receptu jsem pizzu pekla. Já dala tu tučnější 33%, není tak řídká a je chutnější :-) Určitě tím nic nepokazíte!

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Dobrý den, chtěla bych vyzkoušet tu sýrovou náplň...můžete mi poradit jakou smetanu mám použít? Je to lepší s 12% nebo 33% smetanou? Děkuji za odpověď! :-)

    Odpovědět

  • Laďka Laďka(neregistrovaná)

    Jana: já mám ve svém sešitku napsané rozměry a obsahy všech forem na pečení, které používám (remoska, plech velký/malý, plech do remosky, dortová forma velká/malá, koláčová forma apod.)a podle jejich obsahu upravuji poměr surovin (např. 1/2 z velkého plechu do remosky, 1/3 do koláčové formy apod.) Ale to si budete muset spočítat obsahy (cm2) forem, protože opravdu nhodně záleží na rozměru. Já už to mám v oku.

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo