Kuře na citronech a česneku
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 268 kJ / 542 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,72 g |
Tuky | 2,52 g |
Vláknina | 46,08 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 68 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 102,96 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept vychází ze staré kubánské kuchyně, kde je tato úprava kuřete velmi oblíbená. Já jsem na plech přidala také omyté čtvrtky brambor a kousky dýně Hokkaido a cibule, takže jsem měla hotovou rovnou i přílohu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 11. 2010 11:23
Isahu, já jsem ale přece neřekla, že odsud opisuješ recepty, pak je opravíš a vložíš jako jiné. Jen jsem řekla, že skoro stejné recepty už tu jsou a myslím, že by stačilo připsat "drobný" komentář a vložit fotku. Nenarážím na konkrétní recept, ale na spoustu receptů, u kterých mi to tak přišlo. Nebudu je zde vyjmenovávat, to mi přijde trochu pod úroveň. A ani nejsem "rýpalka", jak zde někdo uvedl. Jen jsem řekla svůj názor. Ale pokud ti přijde recept natolik odlišný, že je nutné ho vložit jako nový...ok, je to tvoje volba. Mně to prostě přijde nesmyslné, tak jsem reagovala.
30. 10. 2010 08:55
Při přečtení názvu receptu jsem si představila recept od Heleny Vondráčkové a je to také něco jiného.Proto nemusí vše přeci být stejné protože je použit citron.Receptík se mě zamlouvá+13
29. 10. 2010 23:42
Děkuji všem za komentáře, i Tobě, Suzanno, neberu ti Tvůj názor...prostě tedy mé recepty ignoruj, když jsou skoro všechny opsané
mimochodem, předpokládám, že pan Floyd, ač sám Angličan, vycházel ze stejného historického zdroje, při jeho cestování po Střední Americe se musel s tímto jídlem setkat. Já osobně jsem ho jedla ještě před revolucí při návštěvách v rodinách Kubánců, kteří zde žili a pracovali. Škoda, že jsem si tehdy jejich recepty nepsala častěji, jen některé, které mě zaujaly něčím netradičním...jako třeba tato kombinace, pro mě do té doby naprosto nepředstavitelná.
mimochodem, předpokládám, že pan Floyd, ač sám Angličan, vycházel ze stejného historického zdroje, při jeho cestování po Střední Americe se musel s tímto jídlem setkat. Já osobně jsem ho jedla ještě před revolucí při návštěvách v rodinách Kubánců, kteří zde žili a pracovali. Škoda, že jsem si tehdy jejich recepty nepsala častěji, jen některé, které mě zaujaly něčím netradičním...jako třeba tato kombinace, pro mě do té doby naprosto nepředstavitelná.
29. 10. 2010 23:28
Jani, ještě jsi zapomněla na ivulinku a mircu75
Reny, děkuji, ale těch fotografů s "F" je tu hodně - a lepších, než já
Reny, děkuji, ale těch fotografů s "F" je tu hodně - a lepších, než já
29. 10. 2010 23:20
Reny2 a Jenda a Eliza
29. 10. 2010 23:17
Isahu...taky nechapu,proc je nekdo takovej rypavec....ja takovy recept jeste nevidela ani tady ani na jinych receptech...a kdyz to nekomu vadi,tak at se na to nekouka... mne se tvoje recepty libi a ve fotkach jste ty a Colombo naprosto uzasni....
Takze davam bod a rada zkusim....
Takze davam bod a rada zkusim....
29. 10. 2010 22:45
29. 10. 2010 21:31
isu ,ty si kuchařka jak má být,tvoje recepty to je bomba a originál,tak to neřeš
29. 10. 2010 21:25
suzanno, opravdu nemám potřebu hledat tady staré recepty a pak je po malé úpravě vydávat za nové. Pokud se tady nějaký podobný recept vyskytne, nevidím na tom nic špatného, koneckonců Iljusin jsem sama do podobných dávala. Liší se třeba v tom, že Iljusa peče kuře samostatně na roštu a potírá ho máslem a citron a česnek dává do kuřete. Mně se peče všechno dohromady na plechu, ale kuře je jen osolené a opepřené, nepodlévám ani nemastím máslem. Pokud narážíš na podobný recept na pečený lilek od žížaly, o tom jsem ani nevěděla, hledala jsem ve vyhledávači "LILE" a "CESN" a ten mi to neukázalo, bohužel jsem omylem přidala "E" a žížala má v surovinách "LILKY"...žížale jsem se omluvila, ten recept byl opravdu téměř totožný. Tady si ale myslím, že jde o trochu pozměněý postup i ingredience, takže jsem se rozhodla vložit jako samostatný recept. Pokud bychom měli vždy jen použít ten nejstarší recept a pouze do komentářů psát, že to a to dělám jinak, tak nechápu, proč tu máme třeba tolik gulášů...také by šlo jen vynechání jedné suroviny, nahrazení jinou a přidání první dřív či později řešit jen komentářem u jedinéh guláše, který by tu byl...
29. 10. 2010 21:00
nádhera
29. 10. 2010 20:52
Isahu, můžu se zeptat, v čem je tvůj recept jiný než Iljušin, který je tady už skoro rok? Tím, že se tam dá oregáno místo tymiánu? To je fakt úplně jiný recept
Pořád se tady někdo rozčiluje kvůli vkládámí stejných receptů, a já mám pocit, že kdykoliv otevřu nějaký recept od tebe, tak je to jen mírně upravené to, co je tu už dávno....
Pořád se tady někdo rozčiluje kvůli vkládámí stejných receptů, a já mám pocit, že kdykoliv otevřu nějaký recept od tebe, tak je to jen mírně upravené to, co je tu už dávno....
29. 10. 2010 20:42
29. 10. 2010 20:30
+9
29. 10. 2010 19:59
vyskusam
29. 10. 2010 19:59
Já se picnuzase super recept,kuře na citronech jsem ještě nedělala a ani nejedla+1
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Francouzské řízečky
Přidáno před 5 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 6 hodinami
Cizrnové kari s květákem, cuketou a rajčátky
Přidáno před 8 hodinami
Jablkové kroužky v čokoládě
Přidáno před 18 hodinami
Rohlíkové křupky
Přidáno 17. 4. 2024 10:02
Květáková fritáta
Přidáno 17. 4. 2024 09:54
Právě bylo uvařeno:
Rajská omáčka s hovězím masem
PetraJ7 uvařila před 22 minutami
Výborný piškotový korpus na dorty
Santiago uvařila před 1 hodinou
Frankfurtská jemná polévka
es.jana.dobrecova uvařil před 1 hodinou
Nadýchaný hrnečkový perník
DeniskaBoo uvařila před 1 hodinou
Nadýchaný piškotový korpus
Andy.E uvařila před 2 hodinami
Frankfurtská polévka
spagin uvařila před 2 hodinami
Bezva smažený sýr
DVJU7 uvařila před 3 hodinami
Pomazánka z uzeného tvarohu
janatka uvařila před 3 hodinami
Moje řízky naruby
Lucie1001 uvařila před 3 hodinami
Vepřové na houbách
habis uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hitem internetu je květákový steak s rajčaty a mozzarellou: Chutná skoro jako pizza, ale je mnohem zdravější
Jak udělat z libečku „maggi“? Kromě svazku aromatické bylinky stačí jen voda, sůl a olej a postup, který zvládne každý
Náš život s celiakií aneb Jak jsem měnila pojišťovnu kvůli příspěvkům a co se vlastně pro celiaky nabízí
Další recepty
Tématické fráze: kuře na citronech kuře na citronu a česneku pečené papriky podle heleny vondráčkové kure na citronu kuře na česneku pečené kuře na citronech recept kuře na citronu kuře na česneku a citronu kubanske kure recepty heleny vondrackove recept kuře na citronech pečené kuře na citronu česnek a citron pecene kure s citronem a cesnekem citron a česnek citronové kuře heleny vondráčkové kuře podle heleny vondráčkové kuře citron česnek citronové kuře podle heleny vondráčkové recept na kure na citronech
Suroviny: kuře, citron, česnek, sůl, pepř drcený, olej olivový, koření oregáno, bazalka čerstvá
Kuře na citronech a česneku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wr1X
19 názorů