Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na citronech a česneku

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

29. 10. 2010 19:23

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 268 kJ / 542 kcal
Bílkoviny18,72 g
Tuky2,52 g
Vláknina46,08 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 68 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy102,96 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept vychází ze staré kubánské kuchyně, kde je tato úprava kuřete velmi oblíbená. Já jsem na plech přidala také omyté čtvrtky brambor a kousky dýně Hokkaido a cibule, takže jsem měla hotovou rovnou i přílohu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

suzanna

1. 11. 2010 11:23

Isahu, já jsem ale přece neřekla, že odsud opisuješ recepty, pak je opravíš a vložíš jako jiné. Jen jsem řekla, že skoro stejné recepty už tu jsou a myslím, že by stačilo připsat "drobný" komentář a vložit fotku. Nenarážím na konkrétní recept, ale na spoustu receptů, u kterých mi to tak přišlo. Nebudu je zde vyjmenovávat, to mi přijde trochu pod úroveň. A ani nejsem "rýpalka", jak zde někdo uvedl. Jen jsem řekla svůj názor. Ale pokud ti přijde recept natolik odlišný, že je nutné ho vložit jako nový...ok, je to tvoje volba. Mně to prostě přijde nesmyslné, tak jsem reagovala.

Teta Lena

30. 10. 2010 08:55

Při přečtení názvu receptu jsem si představila recept od Heleny Vondráčkové a je to také něco jiného.Proto nemusí vše přeci být stejné protože je použit citron.Receptík se mě zamlouvá:-p+13:yes:

isindy isindy

29. 10. 2010 23:42

Děkuji všem za komentáře, i Tobě, Suzanno, neberu ti Tvůj názor...prostě tedy mé recepty ignoruj, když jsou skoro všechny opsané ;-)

mimochodem, předpokládám, že pan Floyd, ač sám Angličan, vycházel ze stejného historického zdroje, při jeho cestování po Střední Americe se musel s tímto jídlem setkat. Já osobně jsem ho jedla ještě před revolucí při návštěvách v rodinách Kubánců, kteří zde žili a pracovali. Škoda, že jsem si tehdy jejich recepty nepsala častěji, jen některé, které mě zaujaly něčím netradičním...jako třeba tato kombinace, pro mě do té doby naprosto nepředstavitelná.

isindy isindy

29. 10. 2010 23:28

Jani, ještě jsi zapomněla na ivulinku a mircu75 ;-)

Reny, děkuji, ale těch fotografů s "F" je tu hodně - a lepších, než já ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 10. 2010 23:20

Reny2 a Jenda a Eliza;-)

Reny2

29. 10. 2010 23:17

Isahu...taky nechapu,proc je nekdo takovej rypavec....ja takovy recept jeste nevidela ani tady ani na jinych receptech...a kdyz to nekomu vadi,tak at se na to nekouka...:-p mne se tvoje recepty libi a ve fotkach jste ty a Colombo naprosto uzasni....
Takze davam bod a rada zkusim....;-):yes::-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 10. 2010 22:45

:yes::yes:

cesneku

29. 10. 2010 21:31

isu ,ty si kuchařka jak má být,tvoje recepty to je bomba a originál,tak to neřeš;-) :yes:

isindy isindy

29. 10. 2010 21:25

suzanno, opravdu nemám potřebu hledat tady staré recepty a pak je po malé úpravě vydávat za nové. Pokud se tady nějaký podobný recept vyskytne, nevidím na tom nic špatného, koneckonců Iljusin jsem sama do podobných dávala. Liší se třeba v tom, že Iljusa peče kuře samostatně na roštu a potírá ho máslem a citron a česnek dává do kuřete. Mně se peče všechno dohromady na plechu, ale kuře je jen osolené a opepřené, nepodlévám ani nemastím máslem. Pokud narážíš na podobný recept na pečený lilek od žížaly, o tom jsem ani nevěděla, hledala jsem ve vyhledávači "LILE" a "CESN" a ten mi to neukázalo, bohužel jsem omylem přidala "E" a žížala má v surovinách "LILKY"...žížale jsem se omluvila, ten recept byl opravdu téměř totožný. Tady si ale myslím, že jde o trochu pozměněý postup i ingredience, takže jsem se rozhodla vložit jako samostatný recept. Pokud bychom měli vždy jen použít ten nejstarší recept a pouze do komentářů psát, že to a to dělám jinak, tak nechápu, proč tu máme třeba tolik gulášů...také by šlo jen vynechání jedné suroviny, nahrazení jinou a přidání první dřív či později řešit jen komentářem u jedinéh guláše, který by tu byl...

cesneku

29. 10. 2010 21:00

nádhera:yes:

suzanna

29. 10. 2010 20:52

Isahu, můžu se zeptat, v čem je tvůj recept jiný než Iljušin, který je tady už skoro rok? Tím, že se tam dá oregáno místo tymiánu? To je fakt úplně jiný recept:-!
Pořád se tady někdo rozčiluje kvůli vkládámí stejných receptů, a já mám pocit, že kdykoliv otevřu nějaký recept od tebe, tak je to jen mírně upravené to, co je tu už dávno....:-//

Tereza Blazkova Tereza Blazkova

29. 10. 2010 20:42

:yes::yes::yes:

Jenny

29. 10. 2010 20:30

:yes:+9:yes:

michsamant michsamant

29. 10. 2010 19:59

:yes: vyskusam

Simona Skolakova Simona Skolakova

29. 10. 2010 19:59

Já se picnu:-8zase super recept:yes:,kuře na citronech jsem ještě nedělala a ani nejedla:yes:+1

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuře na citronech kuře na citronu a česneku pečené papriky podle heleny vondráčkové kure na citronu kuře na česneku pečené kuře na citronech recept kuře na citronu kuře na česneku a citronu kubanske kure recepty heleny vondrackove recept kuře na citronech pečené kuře na citronu česnek a citron pecene kure s citronem a cesnekem citron a česnek citronové kuře heleny vondráčkové kuře podle heleny vondráčkové kuře citron česnek citronové kuře podle heleny vondráčkové recept na kure na citronech

Suroviny: kuře, citron, česnek, sůl, pepř drcený, olej olivový, koření oregáno, bazalka čerstvá

TopRecepty.cz

Kuře na citronech a česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wr1X