Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní prsíčka na strouhaných bramborech

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

3. 11. 2010 23:20

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie2 450 kJ / 586 kcal
Bílkoviny8,26 g
Tuky0,43 g
Vláknina10,64 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 25 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy63,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

M.K

21. 12. 2015 19:49

;-(:-(:-):-/:-p;-):-O:-8:-K:-*:-S:-D:-)):-?:-!:-((:yes::no::-//

Eliza Eliza

5. 11. 2010 00:20

Jendo, díky. Já jsem to maso tehdy nesolila klasicky, ale Pragandou. Jenže jsem ho nenechala dlouho, snad tak půl dne a pak upekla.
Rozhodně to nepíšu proto, že bych se zpětně něčeho bála, spíše pro příště...Určitě nejsem ten typ, co by se vyhýbal uzeninám a kupovaným výrobkům, ani tomu modernímu sledování "éček" jsem nikdy nepodlehla. Jím prostě to, co mi chutná.
Ale jsem tu trochu na rozpacích...O rok starou sekanou už nejde, ale nechtěla bych udělat chybu příště. Proto ty dotazy a odkazy. Ale pokud se s pragandou může péct i vařit, nejsem proti. A pokud by maso bylo například křehčí a chutnější...proč to nezkusit?;-)

Jenda1 Jenda1

5. 11. 2010 00:05

Eli, já musím do této debaty ještě jednou vstoupit a osvětlit, co znamená citace "Solící dusitanová směs Praganda nesmí být používána k přímému solení potravin a hotových pokrmů."
Když si namažu chléb se sádlem, v žádném případě si ho nemůžu posolit Pragandou, protože ta je určena k naložení masa a potažmo i masových směsí určených k další tepelné úpravě. To zmanená nejen k uzení, ale i k vaření a pečení;-). Tvá sekaná zcela jistě nebyla chybou:-).

Eliza Eliza

4. 11. 2010 23:17

http://www.drostra.cz/?pid=7414&PN=Praganda+250g

Přidávám odkaz od Mirka, kdyby to někoho zajímalo...

Ale tohle je důležité:
"Solící dusitanová směs Praganda nesmí být používána k přímému solení potravin a hotových pokrmů. Je určena výhradně pro použití v masném průmyslu. Solící dusitanová směs se používá v případech, kdy je solené maso zpracováno v krátké době, nejvýše několik dnů po zasolení. Přispívá ke zvýšení údržnosti výrobku a podílí se na vytvoření chuti a vůně masných výrobků, chrání tuky v mase a masných výrobcích před oxidací a zajišťuje vznik typického růžového zbarvení nakládaných masných výrobků.
Uzené maso: kusy masa se nasolí směsí praganda 20-30g na 1kg masa. Nasolené maso se nechá asi 2 dny v chladu zaležet. Poté se zalije lakem (na 1l vody se použije 100g pragandy) a nechá se zaležet až 10 dnů v chladu, přičemž se doporučuje po 2-3 dnech maso překládat. Zaležené maso udíme obvyklým způsobem
Domácí klobásy: k 1kg nakrájeného masa přidáme asi 25g směsi praganda, promícháme a necháme v chladu proležet 1-2 dny. Po proležení přidáme ostatní přísady (koření, česnek apod.), promícháme , naplníme do střev a zaudíme."
Takže se má používat spíš na uzené maso a uzeniny, než na klasicky pečené, alespoň tak jsem to pochopila. Proto byla ta moje sekaná chybou.

Eliza Eliza

4. 11. 2010 23:13

Díky, kluci, já to zkouknu. Zatím jsem ji nepotřebovala, ale podívám se, třeba to je přínosné. :-)

miroslavrozsival

4. 11. 2010 23:11

Eli, jak jsem psal, mrkni na tu internetovou adresu Drostra..., to se používá hlavně na nakládání masa a to v tom musí být několik dnů:-O

Jenda1 Jenda1

4. 11. 2010 23:10

Eli, naši dědové a otcové při nakládání masa používali klasický chlorid sodný (NaCl), v běžném životě známý jako kuchyňská sůl;-):-O. Při použití kuchyňské soli zraní masa trvalo několik týdnů. Praganda pouze tuto dobu zkrátí, rozhodně neobsahuje žádné barvivo(Reny2);-):-).

Eliza Eliza

4. 11. 2010 23:08

Jaký je rozdíl, když to dáš do mletého masa a upečeš sekanou a když do toho naložíš kachní prsa, jako Jenda, a upečeš je? :-O Myslíš dobu tepelné úpravy? Já peču sekanou nejmíň hodinu, spíš déle...

miroslavrozsival

4. 11. 2010 22:47

Elizo, najdi si "Drostra internetový obchod" a tam v nakládacích a konzervačních přípravcích je i Praganda a tam máš napsané, co to je zač;-) K přímému použití, jako třeba ty do sekané se to používat nesmí:-(

Eliza Eliza

4. 11. 2010 22:26

To je fakt, také by se uzeniny neměly dávat ke konzumaci dětem, minimálně do tří let (moje děti to neznaly do čtyř), a potom jen ta nejsvětlejší kuřecí šunka.
Jendo, má ta Praganda také nějaký chuťový efekt, nebo jen ten barvící? (Já už si to totiž moc nevybavuju, zkoušela jsem ji, tuším, do sekané, ale stejně jsem se bála, že to přeženu a bude to slané příliš.)

Jenda1 Jenda1

4. 11. 2010 22:00

jehlanka73, proč má šunka růžovou barvu, proč, když si ji necháte nakrájet, z ní crčí voda? Čímpak asi uzeniny, které jsou běžně k dostání, získávají onu růžovou barvu?;-)

jehlanka73

4. 11. 2010 21:45

Praganda není nic moc zdravého, je to jakoby rychlosůl....Kdo nemusí, tak ať to tam nedává...můj názor:-K

Inka1 Inka1

4. 11. 2010 21:31

:-D:yes::yes: nádhera :-))

mysulka mysulka

4. 11. 2010 19:59

:yes::-p:-p:-K

Eliza Eliza

4. 11. 2010 19:48

A jo, Praganda, já na ni úúúplně zapomněla. Vlastně jsem ji také asi jednou, dvakrát použila, právě díky mužům zde...;-) Ale moc s ní neumím, nevím kolik...;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: kachní prsíčka. jako minutka kachní prsíčka jako minutka kachní prsíčka podle pohlreicha konfitovaná kachní prsíčka kachní prsíčka s kůží praganda pecená kachní prsíčka kachní prsa po sečuánsku kachni sekaná kluci v akci kachní prsíčka kachní maso kachna po thajsku recept kachní prsíčka pohlreich kachní prsa kluci v akci recepty z kachniho masa kachní maso recepty smažená kachní prsíčka jak dlouho péct kachní prsa praganda použití smazena kachni prsa

Suroviny: prsa kachní, sůl, koňak, olej slunečnicový, brambory, sůl, česnek, pepř mletý, majoránka, kmín drcený, vejce, mléko, sádlo

TopRecepty.cz

Kachní prsíčka na strouhaných bramborech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/69ZO