Išelské koláčky
Máte rádi plněné vánoční cukroví? Tak to vám budou tyto koláčky určitě chutnat. Křehké těsto, které voní ořechy, naplněné krémem s troškou rumu a nahoře čokoláda s mandlí. Oblíbená klasika.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 30 188 kJ / 7 215 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 97,64 g |
Tuky | 479,30 g |
Vláknina | 39,20 g |
Cholesterol | 816 mg |
Sodík | 16 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 608,11 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 12. 2022 14:35
Eja57 (moderátorka):
Ano ochutnala, nic jim nebylo. Už jsem to vyřešila děvčata, jinak nápln luxusní.
Ano ochutnala, nic jim nebylo. Už jsem to vyřešila děvčata, jinak nápln luxusní.
14. 12. 2022 09:31
EVIK78: ochutnala jsi ořechy než jsi je použila?
13. 12. 2022 22:16
Ahoj děvčata, prosím nevíte někdo co z hořkým těstem? Děkuji za každou radu
24. 12. 2021 10:02
Jsou výborné. Děkuji
22. 12. 2020 17:17
Já to těsto prostě miluju.Letos jsem upekla a výborné,výborné. Sice jsem dala čokoládový krém ale to těsto má tak úžasnou chuť,že ho určitě budu dělat i příště a doufám že vyzkouším i tu Vaši náplň. Moc děkuji za recept.
11. 12. 2018 14:48
Piedra: v chladnu vydrží dlouho a koláčky namáčím, nechám trochu okapat a je to jednodušší a rychlejší, než mazat...
11. 12. 2018 14:34
Veronika.Hrozna: hobliny jsou čokoládové, náplň má být mírně lepivá, takže strouhanka je na zahuštění, a kolečka jsou opravdu vysoká 3-5 mm
10. 12. 2018 20:40
Mohu se zeptat z čeho jsou ty oranžové hoblinky na fotce ? Jak vysoké mají být 3 až 5 mm ? Chci je upéct. A kolik asi té strouhanky , ten krém má být hustý, lepivý , aby se slepilo?
10. 12. 2018 07:25
Piedra: Jednoznačne namáčať
10. 12. 2018 00:04
Je to úžasný recept a nádivka ještě lepší, muž se může po nich utlouci.
Mám na vás dámy ale dva dotazy. Slepila jsem si je už teď ( chci mít ten advent klidnější), vydří mi slepené do silvestra? Dle přísad by se nádivka neměla kazit, ale stejně, musím skladovat v lednici?
Druhý dotaz, jak polýváte ten vršem, aby byl tak krásně po celé ploše, ale nezadřlala jsem celý byt polevou? Mám namáčet či matlat nožem?
Mám na vás dámy ale dva dotazy. Slepila jsem si je už teď ( chci mít ten advent klidnější), vydří mi slepené do silvestra? Dle přísad by se nádivka neměla kazit, ale stejně, musím skladovat v lednici?
Druhý dotaz, jak polýváte ten vršem, aby byl tak krásně po celé ploše, ale nezadřlala jsem celý byt polevou? Mám namáčet či matlat nožem?
2. 1. 2018 19:36
veverka10: děkuji za vyzkoušení a jsem ráda, že se recept líbí a cukroví chutná
1. 1. 2018 15:15
Velká dobrota, do náplně jsem přidala asi dvě lžíce krému, který mi zůstal z jiného cukroví. Určitě budu péct i v příštích letech.
21. 12. 2017 20:46
hanahcotton: tak tenhle krém je nejlepší,chválila ho i moje švagrová!Ta má ten svůj "zobáček"fakt mlsnej.Hani hezké Vánoce i vám.
20. 12. 2017 20:12
Vladimír 50: díky za vyzkoušení Krásné vánoce.
20. 12. 2017 09:18
Náplň za 1*!Už jí píšu do sešitu.Konečně náplň bez másla,děkuju.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečené batáty
Přidáno před 23 minutami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 1 hodinou
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 23 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Právě bylo uvařeno:
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 11 minutami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 30 minutami
Špagety s kuřecím masem
Martin87 uvařila před 36 minutami
Perníčky, které jsou hned měkké
AnetaZema uvařil před 38 minutami
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 1 hodinou
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 1 hodinou
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 2 hodinami
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 3 hodinami
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 5 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak udělat nejlepší išelské dortíčky? Skvělé cukroví s vůní skořice, ořechů a čokolády zvládnou podle názorného videa i začátečníci
Cukroví až z rakouských lázní. Išlské dortíčky miloval i samotný císař pán Franz Josef
Trápení s těstem na cukroví: Jak předejít nadměrnému a zbytečnému zapracování mouky?
Další recepty
Tématické fráze: išelské kolečka išelské cukroví išlské koláčky išlerské dortíčky iselske super išelské dorticky išilské koláčky išlerské dortíky išelské dortíčky recept išelské dortíčky išilská kolečka išelská kolečka išilské dortíky išlské kolečka išelské dortíky isílske kolecka išelský dortík išlerské išlské dortíčky išlerské cukroví
Suroviny: mouka hladká, máslo, cukr moučkový, ořechy mleté, kakao, cukr vanilkový, voda, cukr, ořechy mleté, strouhanka, rum, poleva čokoládová, mandle
Išelské koláčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8E4j
31 názorů