Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podzimní pečená zelenina

V jednoduchosti je krása, říká se. Proto podzimní zeleninu jen očistíme, nakrájíme na větší kusy a provoněnou kořením a česnekem upečeme na plechu v troubě. Můžeme podávat jako přílohu k masu nebo i jako samostatný, bezmasý pokrm.

Hodnocení receptu je 5,0 (28×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 45 min

85 min (40 min příprava + 45 min tepelná úprava)

14. 11. 2010 14:55

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie1 454 kJ / 348 kcal
Bílkoviny10,76 g
Tuky0,86 g
Vláknina24,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 39 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy69,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Mali sme to ako prílohu dnes na obed k pečenému kuraťu, ale je to jedlé aj bez mäsa.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Alena Kovarova

9. 10. 2022 09:17

magdalenka: Recept je vynikající, dá se dělat s různými obměnami a já mám tu výhodu, že si všechny existující druhy vypěstuju sama ze semínek s předstihem v samozavlažovacích truhlících. Letos jsem měla 30 truhlíku, všechny jsou výborné, ale nejraději mám tu máslovou, muškátovou, letos se mě podařila hodně velká, tak z ní budu mít dostatek semen na příští rok, peču s kuskusem, burgurem, je to dietní, zdravé a hlavně bez chemie.
Děkuji paní Magdalence nejen za tento recept, ale i za :-)ty jiné, mamku jsem měla z Chorvatska, takže tam jsou podobné recepty s jižním srdcem a temperamentem.
MUDr. Alena Kovářová Brno

magdalenka magdalenka

9. 10. 2022 08:54

Marie Svarcova: :-K

Marie Svarcova Marie Svarcova

9. 10. 2022 08:38

:-)<3:yes::yes: také to mám ráda a nemusím ani mít maso, lilek je tam opravdu výborný :-K

magdalenka magdalenka

19. 10. 2021 08:33

SilviaD: :-K, aj ja milujem takéto veci.

SilviaD SilviaD

19. 10. 2021 07:28

Výborná zeleninka. My sme použili tekvicu, červenú repu, mrkvu, cibuľu, cesnak a zemiaky. Mali sme ju ako prílohu k pečenej kačke ale určite si ju niekdy spravíme aj samostatne ako hlavné jedlo.

Palika Palika

5. 10. 2021 16:15

výborné

Palika Palika

5. 10. 2021 16:14

hmmm, dobrota :-)

magdalenka magdalenka

18. 10. 2020 17:56

Jaromira18: :yes:

Jaromira18 Jaromira18

17. 10. 2020 19:17

:yes::yes:Dobrůtka, taková jídla miluji.:-K:-K:-K

magdalenka magdalenka

27. 11. 2015 15:29

Elena::yes:

Elena

27. 11. 2015 12:20

Výborné, nejvíce nám chutnal ten baklažán - lilek, bez něj to není ono. Díky.

magdalenka magdalenka

20. 1. 2013 11:31

HanaH: Vďaka za názor. Nám to chutilo.

HanaH

19. 1. 2013 23:27

myslím, že ten baklažán (lilek) se tam moc nehodí, ani svou podstatou, není to zimní zelenina, přestože se sem dováží i v zimě, neměl by se míchat s klasickou zimní:-/

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 11. 2010 22:55

:-O:-p:yes:

Patricie

14. 11. 2010 21:08

:-KHezká fotka a je fajn, že je tady tento recept, díky:yes::yes:+

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: zelenina pečená v troubě pečená zelenina recept pecena zelenina v troube pečená zelenina recepty pečená zelenina pečená zelenina v troubě - recept pečená dýně se zeleninou pečená zelenina v troubě recept pečená zelenina s lilkem recept na pečenou zeleninu pečená dýně s červenou řepou pečená zelenina s dipem recept pečená zelenina babicovy dobroty recepty ze 14.11.2010 pečená zelenina na pánvi jak se peče zelenina zimní pečená zelenina v troubě pečená zelenina na medu recepty na pečenou zeleninu pečená zelenina dýně

Suroviny: dýně, řepa červená, brambory, cibule, lilek, sůl, koření provensálské, česnek, olej

TopRecepty.cz

Podzimní pečená zelenina

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/14gV