Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíčky

Nadýchané a vláčné, přesně takové jsou tyto rohlíčky. Jemné kynuté těsto, naplněné ořechovou nádivkou s medem a smetanou, během pečení provoní celý byt. Jen pozor, aby stihly vychladnout, než se do nich pustíte.

Hodnocení receptu je 5,0 (29×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 30 min

150 min (120 min příprava + 30 min tepelná úprava)

15. 11. 2010 19:53

Suroviny pro 23 kusů

23 kusů

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie25 098 kJ / 5 999 kcal
Bílkoviny126,18 g
Tuky311,77 g
Vláknina30,57 g
Cholesterol 1,53 g
Sodík 435 mg
Sůl0,94 g
Sacharidy656,71 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Těsto je nádherně vláčné, vláčnější jsem snad ještě neměla.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lucia

6. 11. 2016 18:42

Genialne rohlicky, dakujem!!! tie moje boli skor rohliciska ako rohlicky :-D, urcite ich budem este robit, doma vsetkym chutili ...este raz vdaka za recept <3

vlazy

1. 4. 2014 14:06

Díky moc za rychlou odpověď a upřesněni jak je to s těmi vejci. Ano každá trouba peče trochu jinak, ale přes to si myslím, že by to snad šlo trochu upřesnit jestli to stačí péct např. +/- 20, 40 minut, hodinu nebo déle. Ti co s pečením různých dobrot mají nějaké větší zkušenosti to snad dokážou nějak odhadnout. Já se v tomto oboru považují spíše za ne příliš zkušeného amatéra.

Zdenka +++ Zdenka +++

1. 4. 2014 13:11

vlazy:ano jsou to 2 menší celé vejce a +k tomu ty 2 žloutky bez bílku a pečeme podle trouby každá peče jinak

vlazy

1. 4. 2014 12:45

Chystám se na velikonoce upéct rohlíčky. Tento recept mi připadá být dobrý a jednoduchý a tak to snad zvládnu. Zajímalo by mne ale jak je to myšlené s těmi 2 žloutky a 2 vejcemi. To se tam má dát 4 vejce, ale pouze 2 celé (žloutek + bílek) a další 2 pouze žloutky bez bílků? Také mi u toho chybí délka pečení.
I když je to zde už trochu starší recept a příliš se už nekomentuje tak budu rád když mi to autorka receptu nebo někdo jiný ještě upřesní.

maja f maja f

26. 2. 2012 14:22

V pátek jsem je dělala - jela jsem na návštěvu a potřebovala jsem něco, co by se dobře převáželo a bylo toho hodně :-)
K těstu - nedělala jsem kvásek, protože mi to u sušeného droždí přijde zbytečné - ale každý dělá, jak je zvyklý... Konzistence těsta mi přišla hodně tekutá, tak jsem pořád přidávala mouku - v receptu je stejně napsáno, že se má mouka přidávat podle potřeby. S rohlíčky zkušenosti nemám, tak jsem toho nechala, až to bylo podle mě tak akorát - s těstem se pracovalo dobře - díky rozpuštěnému tuku. Vzhledem k množství mouky, kterou jsem tam dala, tak jsem ještě zapracovala 1 sáček droždí, možná se nemuselo dávat vůbec, možná stačila jen část - nicméně mi těsto nádherně vykynulo, při vyvalování a krájení spolupracovala - prostě jedna báseň :-) Druhá báseň byla pak chuť :-) Všichni si pochvalovali, takže nedělala jsem tyhle rohlíčky naposledy :-) A děkuju za recept :-)
Oceňuji, že Zdenka napsala počet ks a teplotu pečení - u mnohých zdejších receptů mi to chybí a ne vždy autor odepíše :-( Já udělala 32ks - těsto jsem si rozdělila na 4 části.

Lenullka

11. 1. 2011 21:16

Vypadají krásně, akorát ajje asi nikdo nezkusil, když tu není zda jim chutnaly a tak. to mi tu chybí, důvod proč to zkusit

Anna Kocikova Anna Kocikova

17. 11. 2010 09:05

:-))Ty rohlíčky se tady z fotky na mě úplně smějou:-p+18:yes::yes:
Pajasko,dobrá rada s tou pokličkou:yes:;-)

zdenicka00

16. 11. 2010 21:19

U nás máme nejraději plněné strouhanými jablky,ale dělám i tvarohové,makové nebo povidlové.:-p

Zdenka +++ Zdenka +++

16. 11. 2010 20:26

Pajaska, díky za radu příště zkusím.:-K:-):-):-)

Pajaska Pajaska

16. 11. 2010 20:09

Rohlíčky máme rádi a kynuté zvlášť:yes: Jen bych si dovolila poradit.Pokud chceme rohlíčky pravidelné,protože se lépe pečou stejně velké,tak si z rozváleného těsta vykrojíme kruh pokličkou.Pak se kruh rozdělí na výseče a je to.Rohlíčky jsou jeden jak druhý.;-):yes:Dělávám to už léta a protože neumím vyválet pravidelný kruh,tohle mi pomůže.;-):-K

Zdenka +++ Zdenka +++

16. 11. 2010 10:27

Pajaja, s jinou jsem to ještě nezkoušela ale určitě může být i jiná.:-K:-K

Pajaja

16. 11. 2010 10:18

Zdeničko, máš moc hezké rohlíčky. Myslíš, že může být i jiná náplň? Třeba tvarohová, povidlová. . . :-p:yes: +14

Zdenka +++ Zdenka +++

16. 11. 2010 07:53

misza,děkuji už tu zůstal jen jeden:-K

misza misza

16. 11. 2010 01:06

Krásné :-* hned bych si jeden nabídla:-p;-)

mysulka mysulka

15. 11. 2010 21:45

:-p:yes::yes::-K

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rohličky recept na rohlíky rohliky recept recept rohlíky piškotové rohlíčky rohlíčky recept jablkové rohlíčky recepty na rohlíky rohlíky recepty recept na rohlicky recepty rohlíčky recepty rohlíky vanilkové rohlíčky s jablky madlenky recept zkušenosti recepty na rohlicky recept rohlíčky top recepty rohlíčky s jablky rohlíčky recepty recept narohliky

Suroviny: máslo, cukr moučkový, žloutek, vejce, mouka hladká, droždí sušené, mléko, oříšky, smetana, med, piškoty, cukr moučkový, cukr vanilkový

TopRecepty.cz

Rohlíčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nOLE