Bramborová baba
Suroviny
Porce: veľa
Nutriční hodnoty
Energie | 33 954 kJ / 8 115 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 336,54 g |
Tuky | 376,79 g |
Vláknina | 107,40 g |
Cholesterol | 1,72 g |
Sodík | 9,23 g |
Sůl | 20,93 g |
Sacharidy | 797,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Príprava trvá s pečením dosť dlho, ale je to strašná dobrota.
Foto nemám, ale pokúsm sa pri najbližšej príležitosti vložiť.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 6. 2016 15:34
rajka: Chyba je v receptu, ten kdo ho psal mel dodat, že kroupy se tam dávají vařené. Mamka ze slovenska dělá to samé (jenom vajíčko tam nedává). Takže nechybovala jste, jenopm jste to udělal podle špatně napsaného receptu.
cathleen: Ale to jste pak nedělala babu, protože ty kroupy se tam musí dát už vařené. Já mám takto v mrazáku "předvařené" kroupy a pak jenom rozmrazím a smíchám a dám do trouby.
cathleen: Ale to jste pak nedělala babu, protože ty kroupy se tam musí dát už vařené. Já mám takto v mrazáku "předvařené" kroupy a pak jenom rozmrazím a smíchám a dám do trouby.
14. 11. 2015 12:12
rajka: dívám se, že jsem přidávala fotku...recept jsem určitě realizovala podle postupu, v opačném případě bych to napsala do komentáře. Opravdu si už přesně nevzpomenu, jak to bylo, ale jestli jsem měla krupky - jsou drobounké, ty oproti kroupám změknout mohly dobře.
14. 11. 2015 11:21
dneska jsem dala péct přesně podle receptu a už po 1,5 hodině pečení je jasné, že kroupy takhle opravdu nezměknou, jsou pořád jak broky - nejspíš to budu moct celé spláchnout; sice mě napadlo, že to není možné, aby se kroupy upekly, ale uvěřila jsem , když to tu píšete... můžu jít vařit znova - a nemám z čeho. Jestli do toho normálně dáváte pohanku, která se vaří 1 minutu, tak to asi jde, ale kroupy se vaří hodinu, jsem opravdu hlupáček že jsem na takovou pitomost nalítla
6. 1. 2011 18:52
Nikolka, koreniny sú písané v surovinách - ml.čierne korenie, kmín, majoránka, cesnak
6. 1. 2011 10:38
prosím, chci se zeptat jaké koření tam dáváte, děkuji.
28. 11. 2010 20:19
+vypadá to hezky...
26. 11. 2010 08:10
Ano, dala jsem menší krupky a bylo to opravdu výborné. Uzené jsem nakrájela na špalíčky, které jsem do formy uložila podélně - na řezu pak dělají krásné hranaté "knoflíky"
Voňavé a moc "jedlé" (Doufám, že brzo přidáš nějakou další dobrotu, když se u vás tak často dělají )
Voňavé a moc "jedlé" (Doufám, že brzo přidáš nějakou další dobrotu, když se u vás tak často dělají )
26. 11. 2010 00:30
magdalenka, ja som z Púchova - stredné Slovensko, tu sa robia také dobroty
26. 11. 2010 00:24
Korona, vďaka za nádherný recept! Cat pridala krásne foto, lákavé...
Napíšeš, odkiaľ, z ktorých končín recept pochádza, prosím?
Napíšeš, odkiaľ, z ktorých končín recept pochádza, prosím?
26. 11. 2010 00:19
cathleen, to som rada, že vám chutilo, dávala si krúpy, že? Tam môže ísť aj ryža, ked´ nemám pohanku alebo krúpy. Som rada, že si dala aj foto, lebo neviem kedy ju budem robiť ja.
25. 11. 2010 20:51
FANTASTICKÁ bašta!Bodík jsem dala už dřív, přidávám fotku a - myslím, že uhodnete, v čem jsem bábu pekla
19. 11. 2010 15:25
Tak tohle určitě vyzkouším,vypadá to velice zajímavě a chutně.Dávám bod za inspiraci a skvělý nápad
19. 11. 2010 13:42
děkuju!
19. 11. 2010 13:40
cathleen, ano mäsko treba pozatláčať do zemiakovej zmesi, aby bolo úplne zakryté.
19. 11. 2010 12:52
taky se mi moc líbí a ráda bych vyzkoušela. To masko je celé schované pod směsí brambor a toho ostatního? Rozumím dobře? Zatím si recept ukládám a dávám i bodík - tahle jídla opravdu milujeme+
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 8 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 8 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 9 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 9 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Smažená rýže s kuřecím masem jako z asijského bistra
JaninaZ. uvařila před 2 hodinami
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 2 hodinami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 3 hodinami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 4 hodinami
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 4 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 4 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 6 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Velikonoční baba: Dokonalý slaný sváteční koláč pro ty, kteří nemusejí sladké
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Slaninový velikonoční pletenec z kynutého těsta: Slaná varianta mazance s křupavými škvarečky a sypaná semínky chutná božsky
Další recepty
Tématické fráze: bramborová baba zemiaková baba baba recept recept baba bramborova baba recept baba recept na babu bramborova.baba z čeho jsou kroupy slovenské jídlo baba slovenská bába bába z brambor slovenská bramborová baba baba jídlo recept na zemiakovú babu jídlo bába slovenské bramborové jídla baba-recept recepty baba bába bramborová
Suroviny: brambory, sádlo, cibule, kroupy, vejce, mouka hrubá, mléko, maso uzené, sůl, pepř mletý, kmín celý, majoránka, česnek
Bramborová baba
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/N0Pp
20 názorů