Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Můj segedín s domácím knedlíkem

Tento lahodný pokrm pocházející z Maďarska je už i u nás v Česku jako doma. Je to díky šťavnatému vepřovému masu, které získá šmrnc přidáním kyselkavého zelí. Spolu s domácím houskovým knedlíkem připravíme ideální zimní oběd.

Hodnocení receptu je 5,0 (70×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

19. 11. 2010 17:36

Suroviny pro 8 porcí

8 porcí

Nutriční hodnoty

Energie2 647 kJ / 633 kcal
Bílkoviny106,96 g
Tuky16,34 g
Vláknina8,40 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 271 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy12,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud chceme mít tmavší segedín, stačí v mikrovlnce ohřát trochu vody, přidat sladkou papriku, zamíchat, přidat a hned je tmavší.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Yarushka

14. 4. 2023 06:57

Vařím velmi podobně, zelí používám vlastni kysané a žádné propírání, a přidávam ještě česnek (ne že bysme se báli upírů,ale milujeme ho) a zjemnim smetanou.. mňam, dnes budu vařit.. nejraději mám jen samotnou omáčku..;-):-)

Jasnovidka Jasnovidka

7. 6. 2021 18:21

Klasický dobrý "segedin", vařím jej občas, takže recept si člověk občas rád připomene. U nás se podává se smetanovou tečkou, ale i bez ní se dá jíst:-, kdo nechce zjemňovat a vyrovnat kyselost zelíčka. Podle tohoto receptu se musí podařit i začínající kuchařince. Děkujeme! :-K Já už nespěchám, takže vařím bez "papiňáku". :yes:

Petra Dvor. Petra Dvor.

4. 4. 2020 10:37

Dobrý den, přidávám fotečku. Segedín byl moc dobrý. :-)

mifka mifka

27. 8. 2018 11:57

vladka1486: Musim s vámi jen souhlasit manželovi také strašne moc chutnal:-):-8

vladka1486

13. 5. 2018 12:25

Dnes uvařeno a dle slov mého manžela - nejlepší segedinský guláš, jaký kdy jedl :-8:yes::yes::yes:

Sudet Sudet

4. 10. 2017 09:59

bábona:
Dělám též stejný, naučila mě ho babička (slovenka), která ho tak vařila od 30tých let v sudetech:-D

Straslipka Martin Straslipka Martin

30. 6. 2016 15:23

Moc dobrý....:yes::yes::yes:

bábona

24. 11. 2015 20:59

Vařím stejný, přesně tak mě ho naučila moje maminka, které by letos bylo 103 let, takže starý moravský recept

wendy888 wendy888

22. 7. 2015 11:49

dnes dělám k obědu váš receptík 26+

abcde

8. 4. 2015 15:27

Dobrý recept .Dělám podobně.Zelí neperu ve vodě jen vymačkám štávu zvlášt do sklenky a dle potřeby doleju.máme rádi kyselé.zahustím moukou ve smetaně.;-)

silvie kišová

30. 7. 2014 08:13

výborný segoš:yes:

Brusinkaa

24. 5. 2013 10:04

Moc chutný :-) právě jsem dodělala, taky jsme přidala nakonec zakysanou smetanu :yes:

dexulka

20. 2. 2013 16:51

Moc dobrý segedín :-p Jen jsem nakonec přidala kysanou smetanu.Děkuji za recept a posílám bod i foto :yes:

lidka58

21. 10. 2012 12:49

Segedín milujeme a tento byl úžasný!!! :yes::-p

Eve1988

22. 9. 2012 09:32

Dělala jsem a výborný! Přítel jedl celý týden. :-8

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: segedín segedín recept recept segedin segenin recept na segedin segetín segetín recepty segedin recept na segetín segedin v papinaku sekedín segegín segedin top recepty domácí knedla segetín guláš vepřové maso recepty sekedýn segedín bez masa vyborny segedin recepty na segedin

Suroviny: maso vepřové, cibule, zelí, sůl, sádlo, paprika sušená sladká, kmín mletý, bobkový list, pepř mletý, vývar masový, mouka hladká, mouka

TopRecepty.cz

Můj segedín s domácím knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/69kl