Švestková krémová polévka - Krémová kdoulová polévka

citromail Kuchař:

Doba přípravy: 30 PT0H30M 4 porce Polévky 7 názorů

Přidat další fotografii
32
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Suroviny

3 dl suchého bílého vína
1 l vody
1 skořice
2 badyány
6 hřebíčků
15 dkg cukru
1,2 dl smetany
80 dkg kdoulí (švestek)
špetka strouhané citrónové kůry
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Víno, vodu a koření povaříme asi 15 min.

  2. Mezitím oloupat kdoule (vypeckovat švestky), a vybrat z vařící vody veškeré koření.

  3. Nakrájené kdoule (švestky) vhodit do vařící vody už bez koření, ovoce se nám za cca 15 min skoro rozvaří, a když se rozvaří, není to žádné neštěstí, budeš míň mixovat.

  4. Měkké ovoce vybereme a umixujeme, vrátíme do hrnce, přidáme citrónovou kůru, znovu uvedeme do varu, a pak přidáme smetanu na zahuštění.

  5. Necháme ještě projít varem, odstavíme, necháme vystydnout a podáváme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Švestková krémová polévka - Krémová kdoulová polévka

  • casino casino

    Tak už znovu dozrávají kdoule...
    Kdysi jimi soudruzi zaplevelili kdejakou náves a za tento počin je velebím:-8
    Kdoule málokdo zná a skoro nikdo je nesklízí:yes:
    Já sklízím plné koše toho co jsem nevysadil:-8 stačí vědět kde a ještě jsou mi vděčni, že nemusejí pod stromy uklízet;-)

    Letos jsem zkusil rosol:
    http://www.labuznik.cz/recept/kdoulovy-rosol/

    a znovu i džem:
    http://www.toprecepty.cz/recept/29397-kdoulovy-dze...


    ale hlavně jsem odzkoušel, že usušené kdoule, posléze povařené a pomleté jsou plnohodnotná náhrada na hruškové frgále:yes::yes::yes: (hrušky zatím nemáme, ale hrušně už rostou :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Mám menšiu dulu v záhrade (mierne hruškovité plody), zatiaľ si ich ich nechávam ako ozdobu a krásne voňajú. Poznám dulový "syr", ale vyskúšam aj polievku. Fotka od Maris vytiahla tento recept na svetlo.:yes:

    Odpovědět

  • smukoo smukoo

    :-p Tak toto by ma ani vo sne nenapadlo!!! :yes:

    Odpovědět

  • citromail citromail(autor receptu)

    Kdoule chuťově nestojí za nic, ovšem jsou velice bohaté na vitamíny. V říjnu se sklízí, a když si je vyrovnáš v obýváku, dělají ti ozdobu a překrásně voní. Rostou všude, dřív nebylo stavění na vsi, kde by nebylo gdoulí, zeptejte se babiček

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Citromail,vítej na topkách;-):-K kdoule jsem též neochutnala,ale říkají,že je to mdlé ovoce,tak kdo ví.;-):-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Kdoule jsem nikdy nejedla, u nás nerostou, jsou teplomilné:-(

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    :-O To znám, to jsme dělali ale z pravých švestek teda :-O:-*:-*:yes:

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo