"Potaje" - fazolovočočková polévka

isindy Kuchařka:

Polévky 36 názorů

530
Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů

Suroviny

2 vepřové kosti (po vykostění krkovice)
1 hrnek čočky
1 hrnek černých fazolí ((originál užívá černé, ne červené či barevné, ale jde to i z nich)
1 Masox
1 PL polévkového koření
1 zelená paprika
1 cibule
3 stroužky česneku
1 PL kečupu či rajského protlaku
olej
1 PL Solamylu
ocet
sůl
Recept si zatím oblíbilo 30 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Čočkou a fazole propláchneme a dáme vařit spolu s kostmi, masoxem, polévkovým kořením a stroužkem česneku do 2l studené vody (tlakový hrnec - 40 min., obyčejný hrnec - 70-90 min.).

  2. Na pánvičce osmažíme nadrobno osmaženou cibuli, kostičky papriky a plátky česneku, přimícháme kečup či protlak, zředíme 1/2 hrnkem vody.

  3. Kosti z luštěnin vyjmeme a obereme maso, do polévky přidáme směs z pánvičky, zahustíme Solamylem rozmíchaným v 1/2 hrnku vody, provaříme, vrátíme kousky masa.

  4. Dosolíme podle chuti, přidáme 1-2 PL octa - polévka by měla být lehce navinulá.

Poznámka

Potaje [:potahe:] je oblíbená hustá sytá polévka, tradičně se vaří v Latinské Americe a Španělsku, má mnoho variant (tak jako u nás je mnoho bramboraček), tato pochází z východokubánského města Holgiun.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: "Potaje" - fazolovočočková polévka

  • isindy isindy(autor receptu)

    prosciuto: ona evropská a latinoamerická španělština se dost liší... Asi jako angličan a američan maji také různou angličtinu. Takže výslovnost bych tu az tak neřešila, kdovi, kde je ta správná pravda.

    Odpovědět

  • prosciuto prosciuto(neregistrovaný)

    Správna výslovnost slova "potaje" je "potache" a nie "potahe", ako sa vyssie uvádza.
    To je spôsob, akým sa hovorí v Andalúzii, ale nie je spisovný.

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    Pepe: a co znamená? ;-)

    Odpovědět

  • Pepe Pepe(neregistrovaný)

    V Spanielsku "potaje" neznamená polievka.toprecepty.cz

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    hosta: přidávání podobných receptů neřeš, neb mi taky není jasný, co kdo myslí podobným, že bychom tu nacpali všechny luštěniny, ne? :-D:-D:-D:-D

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Tohle je moc dobrý jídlo:yes: - ale kdo přidává ty podobné mi hlava nebere:-//

    Odpovědět

  • cesili cesili

    pridal jsem jen majoranku a suprovy.

    Odpovědět

  • Jan Macicek Jan Macicek(neregistrovaný)

    Zahustiiil jseeem poprwe w ziwote.... polewka je wyborna uvaril jsem prwni fazolacku w ziwote je wyborna...dokonce aji spolubydlici z ameriky si pochutnawa.... wyborny recept...posilam pozrawy ze sydney.....:yes:

    Odpovědět

  • Druell Druell

    Super recept, dneska jsem mela k obedu, akorat bez pridaneho masa :-) pridavam foto :-K

    Odpovědět

  • zdenin zdenin

    Vcera jsme ji meli a mooooc nam chutnala !!!:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • srettka srettka

    Delala jsem vcera a je excelentni:-p Malinecko jsem musela improvizovat. . .fazole z plechu a bylo jich malo, tak druhy plech s cizrnou. Ale i tak fakt skvela polivka:-p posilam chvalu a bod;-):yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    evík: díky ;-):-):-K

    Odpovědět

  • evík evík

    Ivko, posílám zasloužený bodík, polévečka je opravdu vynikající:-p:-p:-p:-)):-)):yes::yes:

    Odpovědět

  • isindy isindy(autor receptu)

    Kalinka: jsem ráda, že ti polévka chutná :-) kdysi dávno mě ji naučili rodilí Kubánci a od té doby je u nás velmi oblíbená :-)

    Odpovědět

  • Kalinka Kalinka

    Zdravím, dneska jsem tuto dobrotu vyzkoušela i já. Neměla jsem kosti na ovaření, takže jsem spolu s cibulkou osmahla i kostičky anglické slaninky a nemělo to chybičku. Velmi mne nadchlo ochuceni kečupem. Super!!! Jen příště papriku nakrájím příště opravdu dvě minuty před podáváním a dám ji do polévky, aby byla opravdu na skus. Dávám bodíka a přepisuji do své kuchařky :-):yes:

    Odpovědět

1 2 3 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo