"Potaje" - fazolovočočková polévka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 947 kJ / 943 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 62,98 g |
Tuky | 5,28 g |
Vláknina | 52,44 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,70 g |
Sůl | 4,20 g |
Sacharidy | 137,12 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Potaje [:potahe:] je oblíbená hustá sytá polévka, tradičně se vaří v Latinské Americe a Španělsku, má mnoho variant (tak jako u nás je mnoho bramboraček), tato pochází z východokubánského města Holgiun.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 5. 2020 12:18
Potaje (vyslov potache a nie potahe, to je nespisovná výslovnosť na juhu Španielska, na Kanárskych ostrovoch a v niektorých krajinách Latinskej Ameriky, hlavne v Karibskom mori ale už nie napríklad v Mexiku), je niečo medzi polievkou a kašovitou omáčkou, ktorej hustota závisí od použitých ingrediencií a či je v nej rozmixovaná časť niektorých ingrediencií, obyčajne fazule a mrkvy. A nie je to jedlo, ktoré sa podáva s ryžou (možno na Kube...). Je to samostatné jedlo, ktoré býva ako prvý chod a je sa lyžicou ako hustá polievka.
6. 12. 2017 21:49
6. 12. 2017 21:38
A správná výslovnost kubánského potaje je "potahe" - na rozdíl od španělského "potache" :)
Nezapomeňte na to, že potaje není polévka, většinou se podává s vařenou rýží jako první chod.... (prostě na hluboký talíř s potaje servírujeme kopeček rýže)
20. 6. 2016 21:31
20. 6. 2016 19:53
To je spôsob, akým sa hovorí v Andalúzii, ale nie je spisovný.
27. 10. 2014 17:58
24. 10. 2014 19:29
8. 4. 2014 16:03
8. 4. 2014 15:21
8. 4. 2014 11:52
26. 11. 2013 10:20
22. 5. 2013 23:49
15. 8. 2012 02:28
26. 3. 2012 12:22
2. 2. 2012 19:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Přidáno před 3 hodinami
Křupavé brambory
Přidáno před 6 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 6 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 15 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 22 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno 22. 4. 2024 12:44
Právě bylo uvařeno:
Vepřová kolena pečená
Mazlik123 uvařil před 5 minutami
Chlupaté noky či knedlíky ze syrových brambor a bez vajíčka
Swarofka uvařila před 20 minutami
Nejlepší špenát
simei uvařila před 1 hodinou
Kefírová buchta - rychlovka
janatka uvařil před 1 hodinou
Hrachová kaše s cibulkou
Pepynn uvařila před 2 hodinami
Polévka s pohankou a kopřivami
spinner uvařila před 2 hodinami
Boloňské špagety
Jiří Krejča uvařil před 3 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Ellen1 uvařila před 3 hodinami
Buchta ze zakysané smetany
Sabora1 uvařila před 3 hodinami
Vláčná maková bábovka
maculkanikolas uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Libanonský sýr labneh: Lahodný krémový sýr podobný lučině jednoduše připravíte i doma pouze z jedné ingredience
Libanonský sýr labneh: Lahodný krémový sýr podobný lučině jednoduše připravíte i doma pouze z jedné ingredience
Polévka jako součást hlavního chodu i samostatné jídlo: Jaký druh máte nejraději?
Další recepty
Tématické fráze: polévka z černé čočky čočková polévka s fazolemi fazolovo-čočková polévka fazolová polévka roman vaněk polevka z krkovice tlakovy hrnec fagor recepty potahe polévka z luštěnin potache polevka z černá čočka čočková polévka podle vaňka gulášová polévka roman vaněk fazolovocockova polivka jak se vaří čočka polévky z luštěnin kubánské potahe fazolová polévka od babičky čočková s fazolemi jak vařit v tlakovém hrneci polévka ze směsi luštěnin
Suroviny: kosti vepřové, čočka, fazole černé, masox, koření polévkové, paprika čerstvá zelená, cibule, česnek, protlak rajčatový, olej, solamyl, ocet, sůl
"Potaje" - fazolovočočková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jnR5
39 názorů