Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sterilované zelí se slaninou

Zelí je často nedoceněná surovina. Je plné vitamínů a je prospěšné pro náš zažívací systém. A taky je chutné, klasicky k pečenému masu nebo jako šťavnatá náplň slaného pečiva. Vyzkoušejte do zelí přidat slaninu a dát mu zase jinou chuť.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

29. 11. 2010 21:53

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie6 849 kJ / 1 637 kcal
Bílkoviny27,51 g
Tuky105,44 g
Vláknina39,35 g
Cholesterol 84 mg
Sodík 5,93 g
Sůl14,80 g
Sacharidy127,17 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Suvicka Suvicka

30. 11. 2010 17:09

Zeli miluju, takze bodik cislo 9 :yes: je jasny. :-p
Zahustuji kasickou z najemno nastrouhane brambory, hladke mouky a vody. Slaninu davam az nahoru jako stavicku. Ale myslim, ze takto je to take zajimave, chut je vyborna. :-K

Jana Pá

30. 11. 2010 11:44

Zrovna dnes dělám k obědu, jen postup opačný tj.cibulka na oleji do červena (ale málo),potom mouka-zasmažit (přidávám trošinku vody) a dám zelí a "kousek chvíle;-)" podusím, protože kysané zelí je vlastně hotový výrobek, takže ho jen přeženu teplotou.A zbytek cibulky do červena si odkládám bokem a až na hotové zelí na talíři jej aranžuji i se slaninkou.(jo, ještě chci dodat, že tak dělám naše zelí sudové, takže možná kupované se dělá jinak) a v tom případě jsem trefila kozla:-O, jak se mě občas stává:-))bodík posílám:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 11. 2010 10:40

Dělám úplně stejně!:-p:yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

30. 11. 2010 08:57

Též takto dělám zelí,někdy se slaninou,někdy bez;-)+1:yes:

eva hubova eva hubova

30. 11. 2010 08:24

Taky tak vařím zelí,jen bez nálevu a propláchnu ho:-p:yes:+4

spagetka spagetka

30. 11. 2010 08:01

Já zahušťuji zelí ale moukou, o slanině jsem slyšela, vyzkouším, co na to masožravci u nás ;-):-D:yes:

Pajaska Pajaska

30. 11. 2010 01:53

Zelí se slaninou,výborně!Já tedy zelí nezahušťuji,dělává se to hodně na Moravě.Vyzkouším.:yes::-p

Drobek Drobek

30. 11. 2010 00:26

Výborně, všichni píšou umělecké recepty a na základy se zapomíná.
Nedělám si srandu ani nerejpu, myslím to zcela vážně.:-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sterilizované červené zelí zelí se slaninou dušené sterilizované zelí červené sterilizované zelí recept sterilizované červené zelí recept priprava sterilizovaneho zeli dušené červené zelí sterilizované cervene zeli sterilizovane recepty dušené červené zelí sterilizované sterilizované bílé zelí sladkokyselé zelí sterilizované zelí dušené recepty sladkokyselé zelí recept recept na sladkokyselé zelí sterilizované zelí bílé sladkokyselé sterilované zelí zelí červené sterilizované zelí jak varit sterilizovane zeli sterilizovane bile zeli recept

Suroviny: zelí bílé sladkokyselé, slanina anglická, cibule, mouka hladká, cukr, ocet, tuk, sůl, kmín celý

TopRecepty.cz

Sterilované zelí se slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VNP5