Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Pařížské rohlíčky jsou vánoční cukroví, které nesmí chybět na svátečním stole. Spojení lehoučkého ořechového těsta, poctivého krému a lahodné čokolády vytváří neopakovatelný chuťový zážitek. Připravit je můžete z různých druhů ořechů.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 1. 2024 13:51
17. 12. 2022 19:20
A dvě rady pro ty, kteří všeobecně moc nepečou:
1) Zkontrolujte, zda máte pečící papír. Ostatní cukroví, co doma pečeme můžeme dávat přímo na plech, tady pečící papír je nutnost.
2) Krok 1 - vytáhněte máslo z ledničky. Minulý rok jsem to nevěděla a tento pro změnu zapomněla
4. 2. 2022 19:26
Jinak osobně doporučuji použít v sáčku hladkou trubičku. Rohlíčky mají hezčí tvar a také se tolik nerozjedou. Péci raděj méně než 100°C. Upečené jsou, když jdou dobře sloupnout z papíru. A rozhodně nemusí být "škaredé"
4. 2. 2022 15:50
8. 1. 2022 14:16
1. 10. 2021 19:07
28. 11. 2017 10:54
22. 12. 2016 11:48
21. 12. 2016 22:46
18. 12. 2016 21:26
16. 12. 2016 19:59
No, že popraskají není na závadu a že se "rozjedou" je normální. Mrkněte se sem https://www.toprecepty.cz/recept/40974-bilkove-roh...
na 2. a 3. obrázek. Hodlal jsem fotečky (všechny!) těch škaredých rohlíčků vymazat, ale třeba teď poslouží dobré věci...
16. 12. 2016 19:41
9. 12. 2016 23:48
9. 12. 2016 23:46
Postup ad. 2:
Vejce nad parou se šlehají do zhoustnutí a s vyšlehaným máslem se to dává dohromady až mají obě složky stejnou teplotu
Pokud je hotový VYCHLAZENÝ krém řídký, tak vyšlehejte kus másla a do něj zašlehejte ten nepodařený krém
A pozor na množství a postupné zapracování rumu - může to udělat paseku...
9. 12. 2016 22:37
Je máslo a vejce pokojové teploty nebo se s nimi pracuje hned po vytažení z lednice?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 55 minutami
Prsíčka s pórkem
Přidáno před 22 hodinami
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Tvarohovo-pudinkové pohárky s piškoty a meruňkami
Přidáno 26. 3. 2024 20:05
Velikonoční jidáše a vrkoč podle Petry Burianové
Přidáno 26. 3. 2024 16:04
Právě bylo uvařeno:
Chilli con carne
jankohrasko uvařila před 41 minutami
Bábovka Ing. Petr
Kattyy uvařila před 1 hodinou
Čevabčiči do trouby
zuzana.vankova uvařila před 1 hodinou
TOP Banánový chlebík
magdalena66 uvařila před 2 hodinami
Sušenky s kousky čokolády (cookies)
natomnesejde uvařila před 4 hodinami
Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl
misak2 uvařila před 4 hodinami
Listové těsto
misak2 uvařila před 4 hodinami
Vajíčková tlačenka
PaniMP uvařila před 12 hodinami
Velikonoční jidáše
Zuzana1 uvařila před 13 hodinami
Tvarohové řezy
Kattyy uvařil před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak plnit cukrářský sáček, aby nebyla náplň všude okolo? Videonávod vám poradí
Jak na krásně lesklou, chutnou a hladkou polevu? Stačí málo a může být jako od profesionálního cukráře
Buchty po ránu: Pařížské rohlíčky Josefa Maršálka vás uchvátí kombinací slaných arašídů v korpusu a pařížského krému
Další recepty
Tématické fráze: vánoční cukroví pařížské rohlíčky pařížské rohlíčky krem na parizske rohlicky krém do pařížských rohlíčků pařížské rohlíčky recept pařížské rohlíčky video pařížský krém do cukroví pařížský krém na rohlíčky pařížský krém na rohlíčky super pařížské rohlíčky pařížské ořechové rohlíčky pariske rohlicky pařížské rohlíčky bez šlehaní pařížské rohlíčky krém parisske rohlicky recept na pařížské rohlíčky krém na škaredé rohlíčky parizke rohlicky pařížské rohlíky škaredé rohlíky
Suroviny: vejce, cukr moučkový, ořechy mleté, máslo, cukr moučkový, vejce, kakao, cukr vanilkový, smetana ke šlehání, čokoláda na vaření, máslo, cukr moučkový, poleva čokoládová, tuk
Pařížské rohlíčky (škaredé rohlíčky)
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ko2Y
118 názorů